Annonse

Mens Norwegian-sjef Bjørn Kjos bader i milliarder og kjemper for å forsvare seg mot sommerens fly-kaos med innstillinger og kanselleringer, jobber kona Gerd gratis for å bedre kvinners helse. For 14 år siden krasjlandet hun.

Bildet over: Gerd er sjenert og tilbakeholden, men tør nå å stå på talerstolen. Hun vier tiden sin til veldedighet – for kvinners helse. Her med en svensk ambassadør i helseklubben 1,6.

På et tidspunkt i livet var Bjørn og Gerd Kjos opptatt av å bestige flest mulig fjelltopper og se mest mulig. De levde et stresset turboliv. Da Bjørn kolliderte med sin kone i slalåmbakken, snudde det. De krasjlandet. Gerds kne ble knust, hun måtte lære seg å gå på nytt igjen og ble satt langt tilbake.

Paret, som liker seg best midthavs med seilbåten sommerstid, feirer 40-års-bryllupsdag i år.

Les også: Derfor er vi lykkelige sammen.16_no_hn_40_Bjorn_Kjos

«Min verste helseopplevelse, er også min beste,» forklarer Gerd.

Hvordan kan hun si det? Les min artikkel om Norwegian-sjefens hustru. Hun lever et liv på baksiden av mangemilliardærens flysuksess.

Det hun brenner for, har lite med jetset og berømmelse å gjøre. Både døtre og svigerdatter er stumme av beundring. 🙂

Les artikkelen her: 17_no_hn_22_gerd_kjos_129774

På bildet ser du Gerd dele opp frukt som hun serverer som snacks på helseseminarene hun arrangerer om kvinners helse.

Fotos: Morten Bendiksen

Saken har vært publisert i kjendisbladet Her og Nå.

Døtrene Guri og Anna (på bildet under) sier at mamma er en ildsjel og fortjener mye skryt for sin innsats.

Ambassadører i helseklubben 1,6 millioner er blant andre forfatteren Unni Lindell og komikeren Else Kåss Furuseth (bildet under) som begge bidro på et møte om psykisk helse. Alle deltar gratis. «Gerd kan virke sart og søt, men hun er en drivende sjel, veldig sterk. Jeg beundrer henne,» sier Unni.

Helseklubben 1,6 vil ha mer forskning på kvinnehelse og like god behandling til kvinner som menn: På bildet over er Gerd i midten på et arrangement med helse-klubben 1,6 millioner på den svenske ambassaden i Norge. Her kjenner du sikkert igjen Lill Lindfors, Berit Nordstrand og Bettan, alle ambassadører i klubben. Helt til høyre er president i 1,6 millionerklubben, Alexandra Charles.

Kvinners helse er viktig! Ambassadører i 1,6, kunstneren Bjørg Thorhallsdottir og helseguruen Berit Nordstrand stråler på den svenske ambassaden i Oslo.

 

Her ser du medlemmer av helseklubbens medisinske fagråd og helsefaglig gruppe:

De vil at kvinneplager og kvinnesykdommer skal tas mer på alvor: Fra venstre professor og hjertespesialist fra Universitetssykehuset i Tromsø Maja-Lisa Løchen, lege og homeopat Irene Korsmo, professor og overlege på hjerteavdeling på Ullevål Sigrun Halvorsen, professor og forsker Karin Schenck -Gustafsson fra Karolinska sjukehuset i Stockholm, Gerd og sist men ikke minst professor og kreftforsker Anne-Lise Børresen-Dale.

Trenger du å kontakte meg? Jeg heter Tine Holm og er frilans-journalist og blogger. Mail: tinecec@gmail.com, tlf 92222406