Annonse

Livsstilscoach Mia Törnblom lærer jenter selvtillit

Jenter og kvinner våger ikke å ta nok plass. Nå er det slutt på å sitte på seg dårlig blodomløp og andre helseplager med bena i kors. Gjør som livsstilscoach Mia Törnblom, skrev for bedre selvtillit.

Det høres litt overfladisk ut å si at jeg har lest meg opp i magasinet Tara. Men noen ganger kan selv glossy kvinneblader by på hjelp. Da jeg leste om livsstilscoach Mia Törnblom og at hun anbefalte å sitte og skreve for å føle seg mer selvsikker, fikk jeg lyst til å prøve det.

Jeg var på café den dagen jeg leste artikkelen, og følte meg anspent. Uten at noen merket det, beveget jeg bena mer fra hverandre i sofaen jeg satt i, tok armene bak nakken og smilte for meg selv. Jeg ble sittende sånn noen minutter mens jeg passert på å puste dypt, noe jeg ofte glemmer nå jeg er stresset. Det føltes pussig, men merkelig nok virket det. Jeg fikk tilbake energien og smertene i bekkenet løsnet. Livsstilscoach Mia Törnblom hadde rett.

Da jeg kom på business-frokost en tidlig morgen og følte meg matt og sliten, gjorde jeg det igjen. Ingen reagerte på at jeg satt bredbent på benken i foredragssalen.

Den tredje gangen skulle jeg på et møte jeg gruet meg litt til, og øvet meg med denne teknikken alene hjemme. Det virket, og jeg følte meg tryggere og mer avslappet.

Hun var flau over at hun ikke satt korrekt

I dag, da en tidligere klassekamerat la ut bilder fra barneskolen og var en smule flau over at hun skrevet på bildet i 1. klasse, sendte jeg dette utklippet fra Tara som «trøst.» Hun gjorde ikke noe feil, det var kanskje ikke riktig sittestilling, men sunt.

I 6. klasse hadde hun lært seg  å sitte pent. Det hadde også alle vi andre jentene. Vi satt sammenklemt og sammentrykt på en benk, mens guttene  sto og flottet seg med bedre plass bak oss.

Jeg ble sur da jeg så det – jeg er så lei det snill, flink pike-syndromet nå – hvor vi alle skal være så perfekt tilpasset.

Hva med å skreve litt mer i hverdagen?

 

Neste gang du ser en skrevende dame på trikken eller på stolen foran deg på jobben, det er ikke sikkert hun har dårlige manerer. Kanskje bare øver hun seg på å ta mer plass og trenger mer selvtillit før kurset hun skal holde eller jobbintervjuet hun skal på. Og det er bra.

«Damer – skrev i vei. Gi litt mer faen.»

Prøvde du og virket det?

Nervøs? Prøv skreveskolen. Den virker. Les saken fra Tara her.

Les også: Derfor bør du aldri sitte med beina i kors. Les saken her.

Les også: Øvelser mot bekkensmerter. Les saken her.

Les også: Migrene? Her er de beste rådene for en bedre hverdag