Annonse

NSB er helseskadelig! Du risikerer å få sparken fra jobben mens du venter på et overfylt tog som aldri kommer: De neste fire årene er Oslo S, Østfoldbanen og Drammen-Asker stengt i lange perioder.  Full stans sommerferie, påskeferie og helger! I tillegg må NSB nå innstille en haug med tog fordi de har sagt opp for mange medarbeidere!? Skulle tro det var aprilsnarr – men det er sant.  Les saken her. Selv dyr behandles bedre.

Kjære NSB og Jernbaneverket/Bane Nor.

Ser dere på meg og medpassasjer som drøvtyggende kveg dere kan stue bort i et overfylt og gammelt fjøs til det passer dere å hive inn noen gress-strå og litt vann?

«Dere sulteforer og forsømmer kundene og skulle vært anmeldt for mislighold.»

NSB holder kundene for narr. For toget som skal føre deg til jobben og andre viktige ærend, kommer ikke. Folk må flytte til slektninger når NSB driver vedlikehold på skinnene – for å komme nær en buss som tar dem til jobb.

Mange er redde for å få sparken: De kommer jevnlig for sent grunnet togtrøbbel. Stress for ikke å rekke ting, i tillegg til søvnmangel, kan føre til helseplager for pendlere.

Overfylte tog er helseskadelig:

«Har du vondt i ryggen eller pustevansker, er det harselas med helsen å ha ståplass i mylderet av passasjerer mens du tviholder rundt en stolpe der det er mange nok hender fra før.»

Det blir ikke bedre. I fire år fremover skal Østfoldbanen, Oslo S, Asker-Drammen og mye av NSB rutenett stenges hver sommer, en rekke helger og i påskeferien. I tillegg innstiller NSB nå en rekke tog, fordi de har kommet i skade for å si opp for mange medarbeidere:

«Hvor fuckings dumme, ignorante og slemme overfor kundene – og sine egne folk –  er det mulig å bli? Er dette lov????»

Les den nye NSB-saken her.

Fy for skam, NSB! Jeg nekter å betale når toget ikke går!

«Som kunde forlanger jeg minst 50 prosent avslag de neste fire årene.»

Kan aldri stole på NSB

Som nærmeste nabo til Østfoldbanen, hører jeg når godstoget rusler forbi klokken 4 om natten – men det er jo ikke så ofte lenger. For det er stadig togstans og tekniske problemer. Rett etter at dere kuttet toget i fjor sommer og feiret med kake at dere var på rett spor igjen, satt jeg fast i en tunnell rett før Oslo S og fikk beskjed om at toget måtte rygge tilbake til Nordstrand. Fra høyttaleren mumlet en ruskete, utydelig røst som ingen kunne høre.

«Hvorfor blir dere aldri ferdige med å utbedre sporene? Har dere kjøpt katta i sekken? Mens resten av Norge går på skinner, går det aldri et tog man kan stole på med NSB.»

Takk og lov for at det finnes bussjåfører som gidder å ta  jobben hver gang dere svikter. Ofte gidder dere ikke engang å sette opp buss –  de bussene som går, kaster meg av ved Operaen – og det er ingen rute videre til Skøyen. Selv kveg behandles bedre – for det finnes regler for dyrehold!

Slemme mot kunder – slemme mot ansatte

«Neste gang jeg står på min lokale stasjon og toget ikke kommer, så nytter det ikke å lure meg med at det er teknisk feil – nå har dere selv innrømmet at dere har kvittet dere med så mange medarbeidere at det ikke finnes en ledig konduktør til å kjøre toget! Er det mulig, er det sant, er det lov å være sjef og gjøre så mange stupide ting? «

Jeg er ikke bare veldig, veldig skuffet – men rasende!

«NSB tar fra meg lysten til å ta toget!»

På vegne av pendlerne på Østfolbanen.

Helse-Tine.

Jeg er journalist og blogger

Kontakt meg på tinecec@gmail.com

Fattig trøst: Hør tog-sangen fra frustrert pendler: Buss for tog.

Les også: Svindyre parkeringsplasser med BaneNor

Les også: NSB: Det er tragisk at nok et menneske endte sitt liv på jernbanen