Annonse

Oslo Design Fair: Jeg ødela salget av tørkede blomster. En dansk utstiller ble så rasende at jeg følte meg truet. Nå vil  jeg gjøre det godt igjen.

Jeg mente aldri å latterliggjøre noen. Det er helt sant! Jeg prøvde bare å være morsom og brukte ironi. Det var derfor jeg skrev at tørkede blomster som støver ned på en hylle er avlegs.

Ødela salget av tørkede blomster

Nå angrer jeg. For den danske utstilleren følte seg krenket. Han raste inn på messekontoret med messekatalogen i hånden og pekte med en finger på leder-artikkelen.

«Hvor er redaktøren som har skrevet at blomster er ut? Hun har ødelagt levebrødet mitt!»

Jeg husker at han var høy, slank, dansk og rasende. Synderen var meg, og jeg ble redd. Han så mest ut som han hadde lyst til å slå meg ned. I iveren etter å lage verdens beste interiørmagasin hadde jeg brukt humor da jeg viste til et trendseminar der det ble spøkt med støvete buketter og gulnet trepanel. Noen kolleger fikk roet ham ned, og han forsvant klagende ut av kontoret og tilbake til standen.

«Jeg var sjokkert og målløs, jeg syntes ikke jeg hadde gjort noe gal. Det var kun noen ord i en artikkel.»

Nå, mange år etterpå, er jeg på den samme messen på Lillestrøm som gjest. Messen som før het Gave & Interiør har skiftet navn til Oslo Design Fair og magasinet jeg laget finnes ikke lenger. Ellers er mye ved det samme – for  hva møter meg i trendutstillingen – jo et hav av tørkede blomster.

De er vakre! Dekorasjonen er helt spesielt flott. Og nå vil jeg gjerne gjøre det godt igjen!

 

La blomster få evig liv

Det var ubetenksomt av meg å skrive negativt om tørkede blomster i et messemagasin. Det var mannens levebrød, og slik han så det var jeg lite respektfull og ødela messen for ham.

Kjære danske utstiller.

Så kjære danske utstiller: Jeg ber herved om unnskyldning. Tørkede blomster er nydelig! Tørkede blomster har aldri gått ut på dato. En dekorativ bukett med tørkede roser eller markblomster er en enkel og vakker måte å bevare sommeren på. Buketten fra en kjær venn, den du ikke har lyst til å kaste, kan få evig liv om du tørker den på riktig måte. Tørkede blomster er trendy som aldri før, til pynt i vaser i gangen der det ikke er nok sollys for levende planter. Friske blomster sammen med tørkede er hypermoderne. Eller høye dekorative strå i en høy vase på peisen. Enkelt og fresht. Perfekt for sånne som meg, som ikke har grønne fingre.

«Jeg trenger blomster som aldri visner, slik som du solgte den gangen.»

Håper på tilgivelse

Jeg vet ikke om du selger tørkede blomster lenger eller om du deltar på årets gave & interiør-messe i Lillestrøm, altså Oslo Design Fair. Men om du leser dette, så håper jeg på tilgivelse, sånn ca 18 år etter.

Godt salg – både av friske og tørkede blomster, strå og urter. Vær stolt av dine ever-greens. 🙂

Hva er din erfaring med tørkede blomster?

Les også: Slik tørker du blomster og urter

Les også: Utstiller MinaMilanda blander visne og friske blomster og planter.

Mye vakkert i forfall

Utstiller MinaMilanda blander visne og friske blomster og planter: «Er det bare den nyproduserte blomsten som er vakker, eller er den også fin når den har stått i to uker og bladene har begynt å drysse? Nå begynner man å se det vakre i det økologiske, det som har noe litt skjevt og snålt over seg,» sier Mina. «Bland vekster fra grøftekanten med visne planter og greiner fra hagen. Dekk langbordet med det serviset du har. Alt skal ikke lenger være så veldig kontrollert. Det er mye vakkert i forfall, i det som er vissent og dødt. Friske blomster brukes sammen med tørkede,» samstemmer kurator for tendensutstillingen i Lillestrøm, Kirsten Visdal ifølge Oslo Design Fair-katalogen.

Les også: Finn Schjøll og bransjehuset gir oss en fargesterk vår!

Episoden jeg forteller om og aldri har glemt skjedde mens jeg var redaktør for bransjebladet Gave & Interiør og før Norges Varemesse flyttet til Lillestrøm, altså på Sjølyst.