Annonse

Ny design: Bort med stål, sort, hvitt og grått! Jeg dro til bransjehuset på Majorstuen i Oslo for å få inspirasjon. Der fant jeg  glade farger som vi trenger sårt i denne mørke årstiden. Grønt, blått og rosa er farger vi kan leke oss med mens vi venter på vår og sollys. Livet er skjønt og håpet lysegrønt. .:)

Ute var det snø, kaldt og nærmest holkeføre. Men i bransjehuset på Majorstuen bød Lena Klanderud i Magnor på kule og fargesterke nyheter fra syv merkevareleverandører ved siden av et glass musserende og litt tapas. Ny design og vårfarger er akkurat hva vi trenger en mørk og grå januardag kl 14 på ettermiddagen. Helse handler ikke bare om gulrøtter, men om å møtes og få ny inspirasjon i hyggelig selskap, så dette møtet er viktig.

 

Gøy å møte gamle venner og titte på nyheter

Jeg har tidligere jobbet med interiør som redaktør i bransjebladet Gave & Interiør. Selv om det er lenge siden, føler jeg fortsatt nærhet til bransjen. Denne dagen møtte jeg også hyggelige journalister jeg har jobbet med tidligere i Egmont, Aller og på frilansmarkedet. Ingenting er mer hyggelig enn å slå av en liten prat rundt bordet på kjøkkenet i #bransjehuset om stort og smått som er skjedd de siste ti årene. Vi skulle bare hatt mere tid.

Gøy var det også å rusle rundt og ta inn ny design – og alle vårnyhetene fra Rosenthal, Villeroy & Boch, Magnor, Hardangerbestikk, Eva Solo, Sorgenfri, Le Creuset og Nichba.

Blant produktene fant jeg grønne planter, urter, grønnsaker, korn og müslibarer. Her legges stort vekt på det grønne, det naturlige og det sunne. Og kanskje en kjeks til dessert, om du ser på bildet under  med produkter fra Villeroy & Boch.

Her er det bare å nyte bildene og inntrykkene og vurdere å bytte ut te- og kaffe-kannen i stål med lekent rosa eller grønt fra le Creuset! Det var slike farger jeg elsket da jeg var 10, og nå er de ellevilt og modig tilbake. Farger gjør meg glad, hva med deg? Skal vi møte våren med sort eller med sterke pasteller?

Jaja, jeg sa grønt og sunt, men en croissant til kaffen med rosa tilbehør er lov… 🙂

Fin Schjøll er hele bransjens fargeklatt og glimret med sitt nærvær. Også han er glad for at fargene er tilbake og viste frem noen små, fargesterke blomsterkrukker med plass til kun en liten blomst. Boblen Heart Candy heter krukkene. Artig og kreativt til venninnebordet. Her er ikke bare grønt og skjønt, men gult er kult i tillegg. Gult er faktisk spådd som årets farge.

Under ser du en annen mer diskret og delikat nyhet fra Magnor. En liten kakebit til kaffen kan vi unne oss på denne tallerkenen. Det smaker godt f.eks etter trening.

Jeg likte også veldig godt nyhetene til Eva Solo, sjekk bare ut denne blomsterkannen.

Den nye vannkannen fra Eva Solo er iøynefallende med sin runde form, plassering av håndtak og påfyllingshull.  Fordi påfyllingshullet er plassert på siden, er det enkelt å fylle kannen både fra kran og vannslange. Det trengs ikke noe ekstra utstyr ved vanning: vri på tuten og velg om plantene skal vannes med stråle eller dusj, sier reklamen.

Med Eva Solo kan vi se frem til grill og kos med grønt og blått i fokus.

Årets grønnfarge er lys og naiv. Jeg må innrømme at skal jeg velge, blir den mer duse grønnfargen underst min grønnfavoritt denne våren.Den nye fargen har jeg tidligere hatt både på kjøkken og et barnerom. Dette året startet jeg livet med en kontrastvegg i laurbær i nymalt stue – så får jeg heller teste ut årets farge en annen gang!

En personlig favoritt er også farge-Dagny som har skrevet boken farger til folket og inspirerer oss alle til å velge noe annet enn grått hvitt og sort som hun kaller for dødens dal.

Jeg gleder meg allerede til neste bransjetreff.

Hvilke produkter liker du best og hvilke farger går du for i år?

Alle bildene er fra en vårlansering og pressevisning i Bransjehuset i Sorgenfrigaten på Majorstuen.

Les også: Trender og tendenser i 2018. (Ifi).

Les også: Lyse farger ga fresh stil til gammelt rekkehus

Les også: Farger gjør høsten lysere!

Les også: Slik velger du nye farger!