Annonse

Jeg er enig i at lanseringen av Pia Tjeltas klinikk er en PR-tabbe. Og jeg tror på de som skriver at damene ikke hadde noen innflytelse og at pressemeldingen ble skrevet av menn. Vi kvinner vil se bra ut, men vi vil ikke sammenlignes med bilvrak! Det blir provoserende og er et feilskjær.

Foto: Julie Pike for klinikken Nomi

Det handler om følelser

Jeg sammenlignet nylig gynekologsjekk med service på bilen. For vi bruker ofte mer penger på bilen enn å ta vare på oss selv og egen helse.  Det jeg aldri ville si, var at «går du ikke til gynekologen, så kan du havne som et bilvrak. Som et rent a wreck. Det kan jo oppleves nedsettende og frekt.

Slik markedsførte Nomi-klinikken botox og fillers. Hvem kom på den dårlige ideen? Å si at jeg kan ende som et bilvrak om jeg ikke tar skjønnhetsbehandlinger? De må appellere til mine følelser: Om jeg tar en slik behandling, er det for å freshe opp litt, få litt mer glød og en boost etter en tøff periode, se så vital ut som jeg føler meg, fremheve det feminine og alt annet enn at jeg ikke vil se ut som en bil på skraphaugen. For det gjør jeg ikke.

Alle vil eldes på sin egen måte

Selv de som selger bil, vet at de må snakke til kvinner på andre måter enn mannlige bilkjøpere. Mykere. Vi er opptatt av ande ting enn motoren. Alle vil forøvrig eldes på sin egen måte. Og en eldre bilmodell kan ha stor verdi. Så dette er dumt og klønete! Uten at jeg blir støtt av det selv, altså. Men jeg forstår at andre kan bli det.

Ikke kall botox for #kvinnehelse

De som lykkes med å lansere estetisk medisin bruker varmere, sartere ord. De forstår kvinner. Og de påstår ikke at botox er «kvinnehelse.» Da må det isåfall presiseres at det kan hjelpe mot migrene. Her foregår det for tiden et forskningsprosjekt.

Det er klart at utseende og det å føle seg vel og se bra ut kan ha mye med kvinnehelse å gjøre. Der er jeg uenig med kritikerne. #kvinnehelse er summen av alt det, selv om kreft og endometriose er tusen ganger viktigere enn botox.

Ville miste oppdrag – som Märtha

Jeg er skuffet over at damene ikke sto i det, tok over regien, rettet opp, snakket om egne kvinneplager  og eget levd liv og gjorde noe bra ut av det. Kanskje var det ikke mulig grunnet de mannlig eierne. Og da ville de vel miste sponsorer, oppdrag og venner i likhet med Märtha. Det hadde de ikke råd til. Det mest irriterende i hele saken er at det ikke går å rette opp feil i Norge, annet enn å legge seg flat og trekke seg. Da må man isåfall ha styrke.

Les også: Helsetines mening om Pia Tjelta og #kvinnehelse

 

 

Pia Tjelta og Vanessa Rudjord har rett: Botox og fillers kan gi bedre psykisk helse