Annonse

Kreft og endometriose er viktigst! Samtidig forstår jeg ikke raseriet mot Pia Tjeltas skjønnhetsklinikk på Frogner. En utslitt mamma til et handicappet barn som  jeg intervjuet, fikk mer livsglede med restylane –  fillers. Selv har jeg prøvd botox, og er stolt av det. Man kan fint ha kvinneplager og nyte godt av noen velværebehandlinger.

Kvinner kan dø av hjerteinfarkt

Kvinnehelse er mer enn kreft og endometriose. Jeg ønsker mer forskning på kvinnesykdommer generelt. At det forskes mest på mannekroppen er farlig og flaut! Kvinner kan dø av hjerteinfarkt fordi vi har andre symptomer enn menn. Overgangsalderen er fortsatt noe kvinner skammer seg over. Og kvinners sexliv er fortsatt tabu. Sånn sett går ikke akkurat likestillingen og kvinneforskningen fremover.

Forsk mer på kreft og endometriose

Men det er lov å si ja takk – begge deler! Forsk mer på de sykdommene jeg kan få eller har og som andre sliter med hver dag; som brystkreft, endometriose, diabetes, sykelig overvekt, migrene, ME  og MS, benskjørhet, og muskel- og skjelettlidelser.

Pia Tjelta kan mer enn botox

Samtidig blir det rart å henge ut kjendiskvinnene Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø for å starte skjønnhetsklinikk på Frogner. Hver sin lyst. De har sikkert også kvinneplager og er opptatt av flere ting enn botox og fillers. Faktisk skal Pia Tjelta og fagkyndige ved Nomi-klinikken ta seg av bekkenbunnsproblematikk og tilby behandlinger for overgangsalderen også. Dette er det bra at flere snakker høyt om. At Live Nelvik sier at hun avfølger venninnene som følge av at de har startet klinikken, virker som rent koketteri. Venner er venner! Hun er 39 år og vet ikke hva rynker og forfall handler om. Det vet vi litt eldre.

Opererte bort tunge øyelokk

For noen år siden slet jeg med tunge øyelokk og fikset det. Det er nesten kvinnehelse vil jeg si, å rette på det problemet. Det kan være genetisk.

Tok botox inspirert av Mia Gundersen

Jeg har også tatt botox noen ganger, inspirert av Mia Gundersen,  og er stolt av det. Jeg vsyntes det var skummelt, men det var ikke vondt, resultatet ble bra og jeg følte meg yngre og mer vital. Trenger jeg litt ekstra glød, så gjør jeg det igjen. Why not?! Du fortjener det som gjør deg godt. Som en kvinne i 30-årene jeg intervjuet for lang tid siden: Mamma til en handikappet sønn og så sliten at huden så ut som en 50-årings. Hun fikk økt selvtillit etter å ha blitt behandlet med hyaluronsyre. Dette var en sak jeg skrev for bladet Bedre Helse.  Helse og kvinnehelse er så mangt, det vet jeg etter utallige år som helsejournalist.

Ok å fikse tennene eller ta fillers

Menn drar til Tyrkia for å fikse tenna og bruker store summer på hårtransplantasjoner.  Så kan vel vi damene ta botox eller fillers før en fest eller ferie,  eller style håret og bruke solpudder? Som min fotpleier sier: «Vi trenger det, Tine. Vi trenger påfyll.» Der det stopper hos meg er unge jenter og rompeløft. Og at man føler man må ta silikon i brystene for å se bra nok ut. Kroppspress og utseendepress fra ung alder er farlig. Derfor snakker jeg ikke om botox med ungdom. Jeg snakker om at reklamebilder stort sett er manipulert.

Kjendiser som eldes naturlig lyver

Men vi voksne kvinner, vi trenger litt ektra boost altså. Kjendiser som sier de vil eldes naturlig, lyver alle sammen. Det er ikke den nye helseteen eller aloevera-kremen som gir dem ny glød, men fillers og botox. Pia Tjelta og gjengen er iallfall ærlige om det. Og so what – om en peeling eller botox gjør at du  føler deg mer vel! Hvis ikke, så neivel  – dropp det og bruk pengene på noe annet. Vi bestemmer selv.

Har du kreft, trenger du å føle deg bra

Hvorfor alt oppstyrett?Har du endometriose, kreft, diabetes, sliter med sykelig overvekt, migrene eller annen sykdom – vel så betyr ikke det at du ikke kan like en god fotpleie, elske neglelakk eller ta botox . Det er ikke ren kvinnehelse, men kvinnevelvære vil jeg si. Det er også viktig.

Kommer langt med rød leppestift

Nå som jeg er moden kvinne, trygg og  har lært meg noen skjønnhetstriks, er jeg ikke lenger så redd for å bli gammel. For jeg har oppdaget at jøje meg – jammen går det an å se fresh ut i alle aldre, med litt hjelp fra skjønnhetssalongen og frisøren. Og gutta digger oss kule damer med litt erfaring. Forresten kommer man langt med nystelt hår, leppestift, en pen kjole og et smil. Det hjelper også med yoga, isbad, trim, dans, flørt, velvære, gode reiseopplevelser og positivt selvsnakk. Er du glad, blir du penere innvendig og utvendig.

Massasje trumfer alt

Botox, fillers, peeling og stylede øyebryn og vipper kan hjelpe på utseendet og selvfølelsen en dårlig dag, men de tar de ikke rygg, nakke og skulder-smertene. For meg er en god massasje det aller beste jeg kan få når jeg er sliten. Deretter kommer en tur til frisøren med ekstra god pleie, inkludert striping av hår og hodebunnsmassasje. Hylling av grått hår og rynker får andre ta seg av.

Les også: Yngre hud med Restylane

Les også: Mias hemmeligheter

Les også: Sliten og tørr hud i coronatider: Slik blir du naturlig fresh i sommer!

Les også: Helse og livsstil: Thaimassasje kan hjelpe mot psykiske lidelser

Les også: 5 tips til friske føtter i en fei!

Les også: Coronakrise: Huden er knusktørr, neglelakken flasser, vippene har falt av og det er bad hair day; hver dag!

Les også: Tørt hår; her er rådene som virker!

Les også: Bursdag i Oslo; hvordan feire seg selv; 12 tips til fødselsdagen

Les også: Hva skjedde med Renee Zellweger?

Lrs også: Skjønnhetsoperasjoner: Vær happy med den rumpa du har!

Les også: Smerter i bekken; enkle øvelser kan hjelpe

Les også: Læren om blæren; en liten perle av en bok. Anbefales!