Annonse

Har du angst og vil ha bedre mental helse eller bare har vondt i en skulder? Thaimassasje og andre massasjeteknikker kan gi deg mer ro og velvære og mindre smerter.

 

På den mørkeste årstiden er det bra å sørge for god livskvalitet. Og hva er god livskvalitet? Det kan være alt fra å mekke bil til å jogge seg en tur eller stå slalåm. Du merker selv når du er i flyt og tiden bare renner uten at du merker det: Da gjør du noe du liker.

Selv får jeg et adrenalinkick av isbading. Når jeg skriver går timene fort. Jeg elsker det. I tillegg er jeg en hund etter bad og velvære. En god massasje gjør underverker for kropp og sjel.

Massasje for skulder og rygg

Særlig nå i denne rare coronatiden med lite å finne på, kan angst og spenninger sette seg i kroppen. Det tror jeg de fleste kan kjenne på. Mange sliter med vondt i nakke, skulder og rygg. I tillegg kan vinterdepresjonen komme sigende – nesten uten at man merker det.

Hvordan hjelper masssasje på fysisk og psykisk helse? 

Vi vet at massasje kan lindre muskelsmerter,  redusere stress, lette angst og depresjon, og gi generell velvære. Forskere over hele verden jobber for å forstå hvordan massasje virker ved ulike helsetilstander. Dr. Tiffany Field leder et forskningsinstitutt for berøring ved Universitetet i Miami.  «Massasje hjelper nervesystemet med å slappe av ved å senke hjertefrekvens og blodtrykk. Stress- og smertehormoner blir også mindre med massasje, og det reduserer smerte og styrker immunforsvaret, hevder hun.» 

Annen forskning tyder på at beøringsmassasje reduserer stress og angst som mange kan slite med i en usikker tid hvor aktiviteter er satt på vent og man er mere inne.

Forskning tyder også på  at massasje er effektivt ved kroniske korsryggsmerter,  noe som påvirker titusener av nordmenn hvert år.

To massasjer – hvem var best i test? 

Jeg har i høst testet to ulike typer massasjer. Jeg har kroniske plager i skuldre og nakke og er generelt stiv vinterstid: Samtidig trenger psyken ro og avspenning.

Her var det stor forskjell både på type massasje og pris.

 

  1. 50 minuter klassisk massasje på The Well. 

Den første behandlingen var en 50 minutter klassisk massasje på The Well. Spastedet har dessverre måttet stenge dørene grunnet myndighetenes corona-restriksjoner. Men – behandlingsfavdelingen holder åpent. Her slo jeg til på et tilbud på massasje til kr 750. (vanligvis koster massasjen kr 995, en ganske stiv pris. 750 kroner er også kostbart og jeg var spent på behandlingen. Jeg kavet meg gjennom åpningspartiet; her var det full oppussing på gang og graving og arbeidere i full sving. Vel fremme i sparesepsjonen ble jeg ønsket velkommen av en resepsjonist. Jeg fylte ut et skjema og satte meg for å vente. Godt over tiden kom resepsjonisten bort til meg. Det siste seg at det var han som var massøren. Det ble jeg overrasket over. Langt over tiden kom vi i gang. Massasjen var grei nok, han løste opp spenninger i nakke og skuldre og jeg følte meg trygg, men han svarte ja og ha, som jeg skulle vært en maskin. Og var ikke massasjen litt kort? Da jeg var fullt påkledd, så jeg at han hadde snytt meg for nesten 10 minutter. «Han fulgte den timeplanen han hadde.» Det går jo ikke. Jeg skulle ha 50 minutter på benken! Jeg tok opp dette med The Well i etterkant og de lovet meg 25 % ved neste behandling. I og med at velværeavdelingen og bassengene for tiden er stengt og behandlingen så dyr, dropper jeg nytt besøk.

2. 1 time thaimassasje med varme stener i Oslo

Den andre behandlingen var et godt tilbud på Let´s Deal. Jeg booket massasje på et thai-sted i Majorstukrysset. Her betalte jeg kr. 364,65  for en hel time thaimassasje/hot stone massasje. Grunnen til at det var så billig, var at LetsDeal hadde ekstra stor rabatt på enkelte behandlinger i  Oslo den dagen jeg bestilte. Det var lenger reisevei enn The Well og ikke så fine lokaler, men behandlingen var vel så god. Den kvinnelige massøren fra Filippinene er godt utdannet i ulike thaiteknikker. Massøren startet med å vaske føttene mine, noe som føltes deilig. Hun spurte om jeg hadde vondt noe steder, og brukte god tid på å løse opp vonde punkter i skuldrene. Deretter tok hun for seg hele kroppen med varme stener og gode oljer. Jeg fikk tilbud på gavekort til kr 500 for en ny time massasje. Vanlig pris hos henne er 850. I og med at dealen er bedre og lenger (en hel time mot 50 minutter) vil nok neste time bli her, og ikke på The Well. Jeg gleder meg allerede til å bruke gavekortet. Kanskje kjøper jeg også et som julegave til en venn.

Les også: Unn deg massasje og velvære: Spa gjør deg lykkelig

Les også: Trenger du hårklipp, massasje eller hudpleie? Slik får du time uten å vente i ukesvis!

Les også: Tyrkisk bad: Jeg har aldri følt meg så avslappet og renset for stress