Annonse

I følge Min Mote må du vente i opptil 12 uker på frisør eller hudpleie. Men det stemmer ikke nødvendigvis. Her er noen tips til deg som vil leve litt mer når mye åpner 27. april. Dette kan du gjøre. Her er 7 tips til deg som vil ordne negler, fikse bilen, spise godt ute eller bare stusse sveisen:

  1. Du kan få frisørtime raskt: Lange ventelister, melder minmote.no. Men det stemmer ikke.  Selv om de mest populære frisørene har lange ventelister, kan det godt hende de har en lærling som kan klippe deg og gi deg en etterlengtet hårkur. Selv har jeg bestilt time på nettet. Jeg er spent på hva som venter meg i salongen med alle de nye reglene frisørene må følge. For det er ikke småtteri! Den opplevelsen skal jeg blogge om senere. Sjekk om frisører rundt deg har nett-bestilling og bestill time allerede nå. De litt mindre og litt mer bortgjemte salongene har gjerne en time ledig.

 

2. Sjekk letsdeal.no – der får du gode tilbud nå, både på frisør, negler og hudpleie. Velger du en salong som ikke ligger midt i den mest populære løypa, er det ikke umulig at du kan få time allerede til uken. Det er mulig å bestille i dag!

 

3. Ring eller send mail til steder du har lyst på time. Selv kontaktet jeg en neglesalong som for tiden holder stengt. Og der fikk jeg svar om at de åpner til uken og at de starter nettbestilling allerede denne uken. Da er det smart å bestille på nett om du vil ha en time raskt. Også vippeextensions og andre typer skjønnhetsbehandlinger tilbys igjen; det er bare å sjekke.

 

4. Før 17 mai vil jeg unne meg en skikkelig fotpleie. Jeg var usikker på når min lokale fotpleier åpner igjen, men oppdaget til min overraskelse at det var mulig å bestilt en time online. Denne opplevelsen må jeg vente et par uker på – og jeg skal fortelle om hvilke smittetiltak som er innført etter timen. Gleder meg til en skikkelig spapedikyr for tørre føtter.

 

5. Massasje på The Well: The Well har stengt på ubestemt tid. Det er veldig synd. Men – en god nyhet er at spa-avdelingen med behandlinger åpner igjen og du kan bestille på nett allerede nå. Selv sjekket jeg og så at det var mulig å få seg en god massasje for stiv coronakropp allerede til uken. Det koster litt – men kanskje det er litt luksus vi trenger nå etter å ha vært innesperret lenge med mye restriksjoner. Bor du for langt unna, sjekk andre muligheter! Thaisteder pleier å tilby seriøs massasje rimelig f.eks.

bilferie tips og råd

 

6. Gi bilen litt stell: På min mobil tikket det inn en sms om at Handz On holder åpent. Der kan du bestille en ozonbehandling som fjerner virus og bakterier i bilen. Eller hva med time for hjulskift, vask og polering? De ønsker bestilling på nett, så minsker du smittefaren.

 

7. Besøk restaurant eller bestill takeaway. Hvor er det åpent nå? Det virker helt tilfeldig hva som er åpent og stengt, sa en bekjent. Og det er neimen ikke lett å vite om yndlingsrestauranten din åpner igjen til uken. Gjør som jeg, kjør en runde i byen og titt deg rundt. Ring eller send mail. Eller igjen – sjekk letsdeal. Her fant jeg mange gode tilbud om takeaway og mat de kjører hjem til deg billig. Men også restauranter hvor du kan sitte ned for et etterlengtet måltid: Hos Honsan i Oslo, tidligere kjent som Mr Hong,  kan du f.eks bestille en seksretters asiatisk middag for to personer til bare kroner 399.

Tips meg gjerne om andre ting som er åpent! Parker som Tusenfryd forbereder litt senere åpning med smitteverntiltak. Mange planlegger ferie i Norge. Men hva finner du på om du ikke har småbarn og vil ha aktiv ferie for voksne? Camping-tur, slik jeg hadde på sørlandet for mange år siden? Hvordan feriere i Nord-Norge uten at det blir for dyrt?

Reiselivet ligger brakk. Det er mulig det går an å reise til syden med Ving og Tui fra midten av juni, men det er høyst usikkert. Det får bli neste blogg.

Les også: Coronakrise: Huden er knusktørr, neglelakken flasser, vippene har falt av og det er bad hair day; hver dag!

Les også: Spa gjør deg lykkelig

Les også: Tipsene du trenger nå: Slik dater du trygt i coronaens tid

Les også: Superdeal?

Les også: Tyrkisk bad: Jeg har aldri følt meg så avslappet og renset for stress

Bildene under er fra et hamam-besøk i Tyrkia – en idyll som nå synes fjern.