Annonse

TYVERI: Pass på pass og penger når du drar på høstferie i 2022: Kriminelle gjenger stjeler fra turister i Barcelona: Jeg fikk kofferten på flyplassen i Spania, men ble frastjålet vesken med pass, penger, kredittkort og verdisaker. Kom bagen til rette? Les blogg.

Forsinket bagasje – skjer det meg?

Gud, jeg er utslitt og hodet banker. Jeg er varm og har hetetokter, er bekymret og er langt unna feriefølelsen. Innsjekk og flytur gikk som en lek. Og jeg fikk kofferten, enda så mye kaos det er på flyplasser nå. Det var jeg så fornøyd over. Jeg hadde kjøpt ekstra navnelapper og merket både innsjekket bagasje og håndbagasjen med nye adresselapper i rødt skinn.  Ingen skulle unngå å legge merke til dem.

Tyver stjeler fra turister i Barcelona

Det jeg glemte, og som du også må tenke på når du booker sommerferie eller høstferie i 2022 er at det kan dukke opp tyver, selv på flyplassen i Barcelona. Jeg ladet min utladede mobil  ved en cafe samtidig som jeg nyregistrerte meg på Uber. Jeg tenkte økonomisk og ville finne rimeligste taxi. Det var omstendelig og jeg måtte oppgi både nytt kredittkort og  passnummeret. Hadde jeg enda gitt meg der og gått ut og tatt en vanlig taxi inn til byen. Neida. Jeg skulle gjennomføre dette prosjektet. Omsider gikk bestillingen igjennom. Igjen var jeg fornøyd. Men hvor lenge var Eva i paradis? Taxien lot vente på seg.

Kriminell stjal vesken på flyplassen

En mann rundt 35-40 kom bort til meg. Han spurte om dette var terminal B eller C. Jeg var i mine egne tanker. B sa jeg. Jeg tror det er B. «Jeg trodde det var C,» sa han. Jeg kikket opp mot skiltet; der sto det B2 med store bokstaver. Jeg begynte å si noe men han var vekk. Både ham og vesken. Er det mulig:

Taxi måtte avbestilles

Jeg stirret i alle retninger, men det var ikke noe spor etter mannen. Og nå kom taxien. Jeg løp ut og sa det var et problem. Jeg måtte melde tyveriet til politiet. De var på terminal 1. Han avlyste turen og dro.

Fikk hjelp av politiet på flyplassen

I følge flyplass-ansatte var det for langt å gå til terminal 1. Jeg løp mot en fri shuttelbuss samtidig som jeg prøvde å blokkere mastercardet mitt i DnB. Nettet var oj så tregt. Det gikk ikke. Og da shuttelbussen endelig kom, skulle sjåføren hjem. Jeg ventet på ny buss. Jeg fant endelig politistasjonen. Der måtte jeg også vente. En halvtime. Etter det ble jeg hjulpet av en hyggelig betjent.

Dyr taxitur til slitent hostel

Da jeg endelig var ferdig, var det siste jeg ønsket å dra og sove på et slitent hostel. Det hadde virket som en god ide da jeg bestilte. Å spare litt penger de første dagene. For hoteller i Barcelona har trippel-pris i juli. Men etter denne opplevelsen, nei. En taxisjåfør fra Uber meldte seg i et parkeringshus på flyplassen. Nå var det natt og prisene var steget. Jeg var skeptisk, og taxisjåføren lo da jeg spurte om han også var en kriminell. Jeg hadde blitt lurt nok på en dag. Han viste kortet sitt og vi dro avgårde. Terminalen hans virket ikke og vi måtte stoppe slik at jeg fikk tatt ut cash. Mannen var hjelpsom og ble med meg inn på hostalet for å forklare at jeg ikke hadde noe pass å vise; det var stjålet.

Det kom en god nyhet på natten.

De ga meg en køyeseng på et slitent 8-mannsrom. Jeg mistet romkortet under sengen og merket at genseren ble våt da jeg krabbet under sengen for å hente den. Æsj; var det vann eller noe eklere? Jeg kunne ikke sove og gikk meg en tur rundt Barceloneta. Kjøpte meg is og vann i en døgnåpen butikk. Noen ungdommer sa alt var stengt, men jeg er kjent her og visste at det stemmer ikke. Tilbake på hostalet mannet jeg meg opp og sa til mannen i resepsjonen at jeg hadde bestilt 6-mannsrom. AirConditon virket heller ikke i det lugubre rommet jeg hadde fått. Jeg fikk et nytt rom i 2. etasje hvor det var mer levelig. Rundt 2-3 sto resepsjonisten over meg: De hadde ringt ham. Politiet. De hadde funnet vesken og jeg kunne hente den på en lokal politistasjon dagen etter. For en lettelse. Nå kunne jeg sove og hvile ut.

Vesken dukket opp på en buss i Barcelona sentrum

Jeg hentet vesken og de sjekket alt innhold. Kun en portemone med penger og noen smykker/verdisaker var borte, både kredittkort, sminke, noen norske mynter og pass lå i vesken. Da jeg kom tilbake til Barceloneta, oppdaget jeg en liten lapp i vesken. Den var skrevet av en person som trolig hadde funnet vesken et sted. Det var altså ikke politiet jeg hadde å takke, men noen andre. Instagram-adressen var rar og jeg fant ingen personer som den tilhørte. Jeg tok sjansen på å skrive til en ung mann med nesten lik adresse. Det var ham. Og nå fikk jeg hele historien. Han hadde funnet vesken min på en buss i Barcelona sentrum samme natt og tatt den med til politiet. Jeg takket og var glad. Gutten ville ikke ha noe for bryet. Han hadde bare gjort det han ønsket noen ville gjøre om det samme skjedde for ham. Levert vesken til politiet, fordi det var det riktige å gjøre.

For en nydelig avslutning på en trist historie. Jeg har stor tror på den nye generasjonen unge. Mille Gracias. Nå nytes ferien i Spania.

Pass på pass, penger og vesker! Anmeld tyverier og ha alltid reiseforsikring.

Ranerne i Barcelona er kjent world wide. De opererer gjerne i flokk og kalles LADRÓNES. Du har kanskje sett på TV hvordan de sniker seg som levende ulltepper blant turister på kveldstid?

Her kan du se hvor lett de rapper vesker fra spanske turister i Barcelona. Sjekk filmen her. 

Tenker du å ha med Rolexen på tur? Se hvordan 3 ladrones raner til seg en klokke til 40 000 euro.  Sjekk film her.

Nok en film viser en jente som var heldig å få tilbake vesken og et dansk ektepar som er så berørt av rappingen at de ikke vil

komme tilbake. Sjekk film her. 

Hvordan unngå å bli ranet på ferie? Les tips i bloggen under.

Les også: Dame ble frastjålet klærne mens hun badet ; se opp for ranerne!

Les også: Vi ble ranet i #Barcelona