Annonse

Hotell-trøbbel i syden! Reiser du alene og betaler enkeltromstillegg, kan det føles dobbelt urettferdig at du ikke får ha besøk på rommet. En  rasende dame på et hotell i Tyrkia, kontaktet politiet da hun ble nektet besøk av bestevennen. Hvorfor er de så strenge?

Ferie kan føles diskriminerende for alenereisende:

«Par har alle fordelene og får gull-tilbud kastet etter seg: De  kan reise nesten gratis og slange seg i dobbeltsengen i suiten. Single blir straffet med flere tusen kroner ekstra for å ha et simpelt dobbeltrom alene – og må betale mer!»

Må betale ekstra for vennen

Dert sier seg selv at folk som reiser alene ønsker selskap på ferie. Men treffer du en hyggelig kar, eller får besøk av en venn fra Norge  – blir du nektet besøk på rommet som du har betalt i dyre dommer for. Eller – vennen får være med på rommet ved å scanne passet – og du må punge ut med ekstragebyr for gjesten i tillegg til gebyret du har betalt selv!

Norsk kvinne kontaktet politiet i protest

I dag rablet det nesten for en norsk kvinne på et hotell i Tyrkia: Bestevennen fra Norge kom på besøk, og ble nektet adgang på hotellet. Hun ble sint at hun kontaktet politiet i protest. Alt i følge Facebook-gruppen «Nordmenn i Alanya på godt og vondt» der hun la ut sinna-meldingen.

«Fy fan! Har vært 12 ganga i Alania ! Å hær nekte dæm mæ å få besøk på rommet. Aldri skjedd før på andre hotel hær ! Snakka me flere gjester hær nu ! Alle e i sjokk !» raser kvinnen i FB-gruppen. 

De fleste som svarte henne har forståelse for at hotellet må være strenge på grunn av sikkerhetsrisiko og annet. Mange har blitt nektet besøk, andre har måttet betale ekstra, til og med for barn eller søsken. Flere har opplevd verre hotelltrøbbel og synes hun overdriver. Andre synes som kvinnen at hotellet viste vrangsiden ut og gikk for langt. I følge kvinnen er det snakk om Tyrkiareisers hotell Caligo, et enkelt leilighetshotell i Alanya.

I SISTE oppdatering fra kvinnen fortelles det at hun nå er innlagt på sykehus, så dette er alvor.

Flaut å stå i hotellresepsjonen å krangle

Hvor farlig kan det være å ha besøk på rommet? Og hvorfor skal folk som er single og har mindre reisebudsjett enn par, straffes med å måtte betale nesten dobbel pris for ferieturen? Hvor er logikken?

«Flaut er det også å stå i hotellresepsjonen og krangle om at vennen skal få være med på rommet du har betalt i dyre dommer for. Ydmykende.»

Jeg har opplevd det selv. Min venn hadde glemt legitimasjonen hjemme. Resepsjonisten måtte snakke med sjefen og var skeptisk. «Vi kan ikke ta inn hvem som helst her,» sa han. Vennen fikk tilslutt sendt kopi av leg´en via en venn – på mail. Det var et styr uten like og jeg måtte stå på mitt. Det ordnet seg mot betaling.

Neste formiddag spaserte jeg opp på rommet med familiemedlemmer i bikini som bodde på et annet hotell – og ingen løftet et øyebryn! Så det var forskjellsbehandling, ja…

Bestill rom til to på booking.com

Men det finnes løsninger: Når  du reiser med Ving og andre charterselskaper er det ikke mulig å booke rommet for to.

På booking.com er det lettere: Der har jeg flere ganger booket rom for to personer – til samme pris som for en. Da har jeg muligheten til å ha en venn på besøk, om jeg vil. Det er vanskeligere å nekte meg besøk når rommet allerede er booket for to personer.

Har du med forskjellig venn hver kveld, kan det nok likevel by på problemer i hotellresepsjonen. 😉

Så det er et lite tips til den frustrerte damen som ikke fikk med ferievennen på rommet. Å booke selv på nettet, for to personer,  gjerne på et mindre hotell. Eventuelt en leilighet. Da må også flyreisen ordnes selv.

Billige hosteller finnes

Ellers så finnes det billige hosteller rundt hvert hjørne, om du absolutt vil dele sengen med en venn og ikke får bruke hotellet. Hør med de lokale, de har gjort det før.

Hva mener du? Urettferdig og urimelige hotellregler?

Les også: Dele rom med en fremmed? Nei, takk!

Les også: Ikke gjør dette på hotell.