Annonse

Nordmenn googler som gale etter restplasser til syden i høstferien. Kypros er et godt valg. Øya har deilig temperatur året rundt. Jeg fløy til Larnaca med Ving/Sunclass og nøt en uke på hotell med spa, trening og all inclusive-muligheter.

  1. Å pakke kofferten er et mareritt. Jeg vet aldri hva jeg skal ha med og må pakke om. Etter at jeg kjøpte en mindre koffert, går det lettere. Jeg må prioritere hardere, og finner ut at det er mye jeg kan droppe å ta med. Alt tungt, tett og klær som krøller må ut. I tillegg sko som veier litt.  Å reise med liten koffert er befriende, den er lettere å trille og plassere. Ta med en lett reisebag i tillegg, og en liten sekk/håndveske. Jeg har alltid et par sokker og et skjerf i håndbagasjen, i tilfelle det er kaldt på flyet. Jeg tar kun med en jakke, alt etter temperaturen på reisemålet.
  2. Restplass til syden – slik går du frem: Bruk tid på å sjekke ulike reisetilbud, restplass-sider og siste liten-tilbud. Momondo gir deg en god oversikt., f.eks over billige hotell. Tenk over behovene dine; vil du bo i storby eller landlig, i byen eller ved stranden? Ofte er det rimeligere om du kan dra litt før eller etter at høstferien starter.
  3. Mitt valg: Jeg ønsket meg deilig klima, trim, sol og god mat. Kypros er mer solsikkert enn de fleste sydensteder. I og med at du er på en øy, blåser det litt og blir ikke så stekende varmt som i storbyer og på fastlandet. Siste uken i august var rimelig og jeg booket det siste rommet til Ving på prisbelønte Sunwing Sandy Bay Beach. Jeg var her på treningsreise med Ving for 5 år siden, og visste at hotellet tilfredsstilte behovene mine for spa og fitness-timer med Sats, vannaerobics og underholdning (som Abba-show) på kveldstid.  En 90 minutters hot oil massage med ekstra trykk, gjorde susen og trimøkter som yoga og tabata fikk pulsen  og energien i gang. Beliggenhet er viktig: Hotellet ligger ved stranden Sandy Bay og med gåavstand til livlige Ayia Napa sentrum, slik at det er lett å få til en ferie med mye variasjon. Berømte Nissi Beach er 10 minutters gåtur unna. Her koste jeg meg med lang lunsj på Isola Beach Bar med DJ og herlig, diggbar musikk. Eneste aberet er du må reservere solstol på nett i forkant og vente i kø på bord i restauranten: Stranden er meget populær. Å spise i baren er et tips.
  4. Dropp all inclusive om du ikke elsker dette tilbudet. Det er mye mer gøy å utforske området på egen hånd. Sjekk ut populære restauranter og severdigheter. Gå på oppdagelsesjakt. Jeg var så heldig at jeg har skrevet om Kypros og  Ayia Napa før og kunne bruke mine egne reisetips. Lykken var stor da jeg klarte å finne igjen en av Kypros sine mest populære og morsomste restauranter, japanske Hokkaido Ayia Napa. Her underholder kelnerne og de er så festlige at gjestene nesten detter av stolene. En god latter forlenger som kjent livet, så å tilbringe en kveld her er et must. Maten koster litt, men drikken er ikke dyr. I området finner du mye dansebarer du kan utforske, feks. Mr. Frog,  og en koselig irsk pub med live-musikk.
  5. Hvor vil du bo på Kypros? Mitt valg Ayia Napa er livlig og ungt og samtidig med muligheter for å slappe av i en stille bukt, mens Protaras og Fig Tree Bay er et roligere valg for familier med mindre uteliv. Pass på å ikke book hotell nær en nattklubb om du vil ha det stille og rolig.
  6. Flere tips: Vil du oppleve noe mer enn sol, bad og strand, test ut tipsene her: Fig Tree bay: Stranden er en av Kypros fineste, med mye kafeer og shopping. Få med deg Magic Dancing Waters; et flott fonteneshow. Troodosfjellene: Kypros’ største fjellkjede – med  landsbyer, brosteinsbelagte gater, vingårder, pinje- og kirsebærtrær og bekker. Afrodites klippe: Den kjente klippen er 25 km fra Pafos på vestre Kypros. Kyrenia er en livlig havneby med en vakker festning fra 1500-tallet. Nissi Beach ved Ayia Napa nevnt før i artikkelen er fantastisk vakker og langgrunn.

Denne gangen ble det trenings-ferie for å komme i form. En FB-venn som nylig var på Kypros har flere tips, som jeg takker for og deler med glede. Dette skal jeg få med meg neste gang: «Overrasket over hvor lite av øya du har fått med deg bortsett fra russefeststedet Ayia Napa. Kypros renner jo over av kultur, var feks i Pafos, Nicosia og Limassol. Og ikke minst tyrkisk okkuperte nord-Kypros. I Aiya Napa gikk du også glipp av sjøfartsmuseet og utstilling av den kjente kypriotiske maleren Georgious Pol.»

Jeg er topp fornøyd med oppholdet på Kypros. Det var ikke så skummelt å reise alene som jeg trodde. Jeg ble kjent med folk og klarte meg fint. Hopp i det du også. Klem.

Foto: Valentine Agu