Annonse

Sjokk-exit på treningssenteret: SATS tar fra Fresh Fitness-kundene gruppetrening-tilbudet. Grunnen skal være at de vil tvinge medlemmene over til SATS.

 

Klar for trening:Her er Helsetine i gang med kveldens  zumba-økt.

Vil sende klage til SATS

«Ikke ta fra oss vårt faste treningstilbud!» Slankingen av trenings-kjeden Fresh Fitness faller dårlig i smak: Onsdag 22. november var det amper stemning på Fresh Hauketo og bodypump; en populær styrketime i sal. En kvinne som har trent på senteret i mange år, var oppbrakt. Flere var så sinte at de vil sende klage.

Nyansatt mister jobben om få uker

Instruktøren, Jane Catrine som leder styrketimen (øverste bilde)  er nyansatt ved Fresh Fitness Hauketo i Oslo og fikk beskjed i dag om at jobben ryker. Hun er på prøvetid med kontrakt i Fresh Fitness. Da jeg traff henne styrke-trening 22. november, visste hun ingenting om hvor mange timer hun har igjen på senteret eller hvor hun skal fortsette å jobbe.

«Alle får jobb i SATS- hmmmm»

I følge en artikkel i E24, får alle Fresh-instrukter tilbud om jobb i SATS. I realiteten må de søke og er ikke sikret jobb verken som zumba- eller yoga-instruktører. Det er mange om benet. Fresh bruker også et annet treningssystem enn SATS, Les mills-konseptet, og det vil si at de også må bruke uker og måneder på omskolering. «Ikke sikkert så mange gidder det, når de også kan få lengre arbeidsvei,» sier en instruktør til Helsetine.  

Ledelsen visste ingenting.

Jane Cathrine sier  at skrotingen av gruppetimer er bestemt helt på toppen i SATS-regimet, hos de som styrer med økonomien. Ledelsen ved Fresh Hauketo i Oslo visste ingenting!

SATS går med millionoverskudd

«Økonomi er viktig, men SATS totalt går med stort overskudd. Kunne de ikke beholdt den populære gruppetreningen i Fresh for oss som kun trener i sal? » innvender et medlem. «Unge medlemmer som kun trener i studio fyller opp og det er ikke plass til oss på tredemøllene på kveldstid,»  innvender en annen. 

Bare trøndere får gruppe-trene 

Ifølge kilder ved Fresh Hauketo er det bare Fresh i Trondheim som får beholde gruppetrening; dette fordi der er de fleste av medlemmene med på tilbudet. I Stor-Oslo er det i følge Fresh selv for få som benytter seg av timer i sal. Det er derfor ikke lønnsomt. Der jeg trener er gruppetreningen svært populær, så jeg får ikke dette til å stemme. Fresh har zumba-instruktører som fyller salene i stor-Oslo hver uke, blant andre David Castro.

Ønsker ikke konkurranse

En instruktør som selv har vært instruktør på Fresh, sier at en av grunnene til at gruppetimer på Fresh skrotes, er at SATS ikke ønsker konkurranse fra Fresh, som de selv har kjøpt opp, når sentrene ligger nær hverandre: De vil tvinge medlemmer som bruker saltrening over til den langt dyrere kjeden SATS. I Ski  i Nordre Follo har ikke Fresh et SATS-senter nær seg, og der skal vgruppetreningen få holde frem et halvt år til. Hva som skjer etter dette er uvisst. Det er trist.

Betenkelig å fjerne nærtilbudet til treningsglade

Under covid 19 var treningssentrene stengt og mange medlemmer ble nedstemt og gikk opp mange kilo. Dette har folk snakket om på senteret. Nå er de fleste i god gang igjen. Det er betenkelig å fjerne et velfungerende trenings-tilbud i nærområdene der folk bor og møtes. Treningssenteret er også et sosialt sted som mange behøver. Fresh har nå et gunstig lokketilbud ut året, som mange nye medlemmer er i gang med. (Tren ut året for kr 49.) Å ta fra folk gruppetrening rett etter at de har startet på gymmen, er forkastelig.

Reagerer på tidspress

Instruktøren jeg møtte onsdag kveld på Hauketo  reagerer på den korte fristen medlemmene har til å melde overgang til SATS, 7. desember: «Hva skjer med nissefesten vi så gjerne vil invitere til? De kunne iallfall gitt oss ut året!»

Alle er skuffet: Kjip beskjed om at treningsgjengen ikke lenger får møtes i salen på Fresh. 

Selv har jeg trent på Fresh et år og har satt pris på dyktige instruktører og gode treningsvenner som jeg håper å se igjen. Grunnen til at jeg sluttet i SATS var at jeg ble lei: Timene ble for like og for mange nedstenginger og  restriksjoner gjorde det umulig å trene. 

Skal jeg tilbake til SATS må jeg få et bedre tilbud. SATS Kolbotn har en eneste zumba-time. Den er dårlig og kan ikke sammenlignes med Fresh sine langt dyktigere og mer lekne zumba-intruktører. SATS har i tillegg nedgradert, du må ha med yogamatte selv og badstuen og barnepassen på mitt lokale senter er borte. Her skal det spares.

Nettavisen har skrevet om Fresh-gate og brukt Helsetine som case. «Fresh Fitness-medlemmer solgt til SATS: – Brutal beskjed å få.» Les saken her: 

Her er sjokk-brevet til Fresh Fitness-medlemmene:

Avvikling av gruppetrening
Hei Tina Cecilia! 

Vi jobber kontinuerlig for å optimalisere vårt treningstilbud, og tall viser at 94 prosent av våre treningsglade medlemmer kun benytter seg av studiotrening. Basert på etterspørselen, ønsker vi å fokusere mer på studiotrening og rendyrkingen av dette tilbudet.

Det er med et tungt hjerte vi nå informerer om at vi avvikler gruppetimetilbudet. Vår langsiktige plan er å utvide kapasiteten i studio på sentre som har gruppetreningssaler. Konkret informasjon om hvilke endringer og når dette skjer vil vi dele med dere så snart vi vet mer.

Vi er utrolig takknemlig for alle våre enestående medlemmer og instruktører som har bidratt til fantastiske opplevelser på våre gruppetimer gjennom årene

Lokker med Sats:

Som eksisterende Smart-medlem får du mulighet til å trene på SATS for 449,- i mnd. Få tilgang til alle SATS-sentre i din region og utforsk over 100 ulike gruppetimer.

Medlemskapet har ingen bindingstid og tilbudet varer til og med 7. desember 2023. Les mer om tilbudet via lenken under.

Sats ditcher Fresh: Jeg kastes ut av treningssenteret mitt: Uten gruppetimer er det helt uaktuelt å fortsette. Treningstoppen og de fine neglene i gull og blodrødt (Vilma/BlackMBeauty) ) må snart glitre et annet sted.

 

Les også: SATS-eier flytter til Sveits – lavtlønnet ansatt reagerer.

Les også: Det er slutt mellom SATS og meg.

Les også: Myndighetene stengte Sats i november. Var det virkelig nødvendig?

 

31. januar 2024: Jeg er nå i gang igjen på SATS og er glad for å kunne melde at noen av instruktørene på Fresh er å finne rundt på ulike SATS-sentre med blant annet zumba og yoga. Keep up the good work.