Annonse

Er det mulig å være mer urettferdig? Lokale myndigheter stengte treningssentrene. I november, årets mørkeste måned. Snakk om å opptre som lyseslukkere. «Ingenting galt skjer her, men de vil ikke at vi skal treffe folk på vei inn og ut,» sa instruktøren i min «kohort.» Hva pokker har skjedd med Norge? All sunn fornuft og logikk er borte og erstattet med en tsunami av coronafrykt. Galskap og totalitært regime råder.

Vil av kjøret

– Hvorfor kom du tilbake til Norge? spurte en venn. Det kan han godt spørre om. For mens idyllen rådet i Alanya, kom jeg tilbake til monotone TV-sendinger om coronasituasjonen. Ser jeg Erna, Høie eller Nakstad en gang til i løpet av de nærmeste ukene, kommer jeg til å skrike. Jeg orker ikke mer. Det er minimalt med syke, mens folk dør av alt mulig annet, blant annet ulykker og kreft. Det er som en evig tsunami av  løgn og frykt og jeg vil av det kjøret. Totalt.

Trodde ikke det var mulig

At de ville finne på å stenge treningssentrene igjen, trodde jeg ikke var mulig. Å trene og holde seg i form er det viktigste du kan gjøre nå i denne vanskelige tiden. Her, på Sats,  gjør medlemmer og instruktører sitt beste for å styrke folkehelsen. Helt vanlige folk løper på tredemøllen, løfter vekter, deltar på spinning og hilser på en venn i garderoben. Det er et sted å være, et sted å trene og et sted å høre til. Men de lokale politikerne ville det annerledes. Med store øyne så jeg bilde av en rådmann i nettavisen: En  eldre kvinne jeg aldri har hørt om,  skrøt til lokalavisen  om hvordan hun skulle stenge ned kommunen! Kommuneoverlegen som var intervjuet i en annen sak, virket mer fornuftig: Hun ville avvente. Det var ikke lett – for lokalavisens illsinte og livredde lesere krevde action: «Steng ned, steng ned.»

Hjernevask og massesuggesjon

Jeg hadde aldri trodd jeg ville oppleve en slik hjernevask og massesuggesjon i Norge. I verden er det nå mange som vil avdekke corona-bedrageriet – men i Norge er folk vettskremte og vil stenges inne til evig tid. Omg. Det er helt uvirkelig.

Få dager etter rådmannens grådige trussel, vedtok kommunestyret å stenge alt sosialt og skyldte på kommuneoverlegen. SATS skulle stenges fra dagen etter – grunnet 4 kommunale tilfeller av corona på sykehus. 4! Vi hadde for noen få år siden 7600 innlagt på sykehus med influensa i Norge. 142 000 hadde influensa den sesongen. Opptil 1700 har dødd av influensa i Norge, også ungdommer. Og vi stenger ned lokale gym grunnet 4 syke? Helt hinsides.

Dro på Sats kvelden før nedstengning

Sinnet og opprøret brakte meg på trening den kvelden. Ironisk nok hadde jeg ikke fått trent etter Tyrkia-turen fordi jeg var pålagt 10 dagers karantene som frisk. November var måneden å trene seg opp etter litt for mye god mat og god drikke i Alanya, fant jeg ut. Så ble det ny fake lock down. Unnskyld meg, men jeg sier fake i ren frustrasjon. Jeg forstår ikke greia.

Jeg kom på trening den siste kvelden . Utenfor sto folk i kø for å komme inn i studio. Selv kunne jeg gå rett inn fordi jeg hadde meldt meg på gruppetimer. Inne ble jeg møtt av ansatte som var glad for å se meg. De sa hei og ga meg en flaske vann med hjerte-lapp. «Vi kommer til å savne deg,» sto det.

Vil bare ikke at vi skal møtes på vei inn og ut ????? 

Instruktøren i salen var hyggelig og gjorde sitt beste for å dempe skuffelsen og frustrasjonen. Hun forklarte meg at vi måtte bytte sal mellom de to gruppetimene jeg var påmeldt fordi det ble to ulike «kohorter.»

«Det er ikke noe galt som skjer her inne,» sa hun. «De vil bare ikke at vi skal møtes på vei inn og ut.»

Aldri satt sine ben i et treningssenter

Hva slags manipulerende kontroll-triks er dette? Høie har slik jeg ser det blitt en totalitær tosk og idiot som får styre for mye som enerådende leder. Jeg har aldri sett at han har brydd seg om helse eller kunnet noe om trening. Trolig har han aldri satt sine ben på et treningssenter og aner ikke hvor mye det å trene betyr, for fysisk og psykisk helse. Jeg kan heller ikke se for meg Nakstad, Erna eller Raymond løfte vekter og trene biceps på det lokale treningsenteret. Der er det vel en rusletur i skogen med bikkja eller å løfte på en kongle i skogen – til nød.

Har danset i ekstase og grått på do

Jeg har trent på Sats i mange år og har opplevd mye her. Oppturer med zumba-instruktører så gode at jeg har danset i ekstase. Glede over å nå nye treningsmål. Den gode følelsen etter en hard treningsøkt. Slit og lyst til å gi opp. Fellesskap ved å trene styrke i sal sammen med andre. Yoga- og pilates-timer for å tømme hodet og å bli sterkere. Avslapning og restitusjon i badstuen – som nå har vært stengt siden mars grunnet corona. Tunge stunder hvor jeg var knust pga noe med barna og gråt på do mellom timene. Men aldri har jeg blitt utestengt. Ikke før i 2020, og det skjedde to ganger. For hva?

Å stenge treningssentre er ikke basert på kunnskap

I følge medisinprofessor Mette Kalager er det helt trygt å trene på treningssenter og ingen grunn til å stenge dem. Det er mindre smitte her  enn i resten av samfunnet og ingen har såvidt vi vet blitt smittet. Nedstengingen av treningssentre er ikke basert på kunnskap, sier hun. Hvordan kan det være lov da? 

Les også: Å stenge treningssentrene er ikke basert på kunnskap. 

En ting har jeg forstått: Det er ikke oss – det er dem! De er dumme og har et helt vanvittig, ubegrunnet kontrollbehov. Og de skal utestenges neste gang! Både myndighetene og kommunestyret i min kommune: Bleikfete folk som aldri  har trent en biceps, chillet  i badstuen, grått på do eller danset i ekstase. De skal ut! 

Det er nok nå. Mer enn nok.

Les også: Den virkelige kampen mot korona har ikke begynt. (Linn Stalsberg.)

Les også: Tiltakene er ute av proporsjoner, Halvor Næss, overlege, Haukeland universitetssykehus 

Les også: Sykepleier Margrethe slår alarm: En helsepolitisk skandale. 

Les også: TV2s Linn Wiik: Vi lever i et diktatur

 

Dagens kaktus går til Bent Høie

Dagens kaktus tildeles vår inkompetente helseminister Bent Høie. Han har ingen helsekompetanse. Faktisk er han kun en kelner. Det er svært oppsiktsvekkende at en helseminister aldri sier et ord om å styrke immunforsvaret, leve sunt, trene og holde seg i form.

http://helsetine.no/helseguru-kari-jaquesson-i-strupen-pa-…/

Tvertimot har denne skurken og diktatoren skapt et frykt- og skrekk-regime uten sammenligning i historien! Han skyr ingen midler for å få full kontroll over «lydige undersåtter.» Asker og Bærum er nå tvunget i kne: Han ringte selv ordførerne for å tvinge dem til å stenge treningssentre der det drives rehabilitering og frisksport. Han tvang dem også til å stenge alkoholserveringen – slik at enda flere små bedrifter vil gå konkurs.

Merk at det er funnet ubetydelig smitte på treningssentre og i utelivsbransjen. Inngrepene i min og din hverdag har derfor ingen logisk grunn – og de er brudd på Grunnlov og menneskerettigheter. Høie bidrar med denne panikk-politikken til at arbeidsplasser vil gå tapt og flere vil bukke under for sykdom og alkohol/rus og overvekt. Vi vet at det å sitte passivt hjemme er svært skadelig for folkehelsen. Skandale.

Til coronatrollet som jaget meg fra stranden. Du invaderte mine personlige rettigheter

Reisetips i coronatid: Min klare oppfordring: Bare reis!