Annonse

Til deg som skrek så høyt at jeg skvatt og ble redd den formiddagen på stranden. Et ekte coronatroll. La oss kalle deg Marit. Du påsto at jeg ikke hadde lov til å ta et bad i sjøen fordi jeg var i karantene. Dine utsagn er ikke bare ærekrenkende. De er brudd på Grunnloven og på mine personlige rettigheter.

 

Jeg vet ikke hvorfor du vet at jeg har hatt en reisekarantene. Det er kanskje fordi vi har vært venner på Fb, og fordi du er en fjern bekjent av meg. En gang kjente jeg deg litt via en felles venninne og syntes du virket som en fornuftig dame.

Dukket opp, hilste aldri

Jeg så deg ikke på mange år, før du plutselig dukket opp på stranden – på MITT bade-event. Jeg sier mitt, for jeg hadde begynt  å delta med lørdagsbaderne i mars 2020 for å ha noe sosialt og meningsfullt å gjøre under pandemien. Det var viktig for meg. Jeg fikk et kick og en opptur av det. Jeg hadde aldri sett deg der før, før du plutselig dukket opp for å bade med oss. Du hilste ALDRI på meg de gangene du var der. Jeg kikket i din retning, men du ga ingen tegn på at du kjente meg igjen eller gadd å hilse på meg. Mens jeg ble stående og snakke med de andre baderne, så jeg at du halset av gårde og dro hjem.

Gikk glipp av bading grunnet reise

På grunn av en reise i Tyrkia, har ikke jeg deltatt på bade-eventet på en stund. En badevenninne kommenterte på ett av reisebildene mine at høsten var fin her hjemme og at gruppen hadde begynt å bade igjen.

Tenkte ikke et sekund på bading som noe problem

Nå grugledet jeg meg. Mange hadde etterlyst isbadingen min på Hvervenbukta som jeg så mange ganger har filmet og tatt bilder fra. Jeg kunne ikke være dårligere enn de andre. Jeg måtte hoppe i det, selv om jeg kom fra 30 varmegrader i sjøen og det kun er 10 varmegrader i sjøen her. Jeg ville lage en liten film og dele med mine følgere.

«Ikke et sekund tenkte jeg på at det kunne være noe problem at jeg tok på meg badedrakt på en offentlig strand og hoppet i den kalde sjøen et par minutters tid. Karantenen var så og si unnagjort.  Jeg hadde ingen luftveissymptomer og var 100 prosent frisk. I tillegg var jeg utendørs i frisk luft og med god avstand til andre.»

«Jeg var totalt uforberedt på at jeg kunne bli angrepet på den lokale stranden hvor jeg går tur langs en tursti rundt sjøen så og si hver dag.»

«Det eneste jeg tenkte på var faktisk at jeg måtte huske matten å stå på og ullsokkene. Håndkle glemte jeg i farten.

Ble angrepet på 10 meters avstand

Det som skjedde da jeg kom ruslende med sekken og badematten, var at du, Marit, angrep meg fra 10 meters avstand. Du skrek gjentatte ganger i alles påhør at jeg var i karantene. Hva har du med det å gjøre? Hva vet du om den karantenen fortsatt gjaldt eller var tilbakelagt, noe den så og si var? Og med hvilken rett tror du at du kan ærekrenke meg og frata meg personlige rettigheter utendørs, på min lokale strand? På hvilket grunnlag har du rett til å krenke mitt privatliv? Uansett karantene er det noe som heter menneskerettigheter. Og de har Norge brutt helt siden mars måned. Inngrepene i folks hverdag er ikke lovlige. Innskrenking av folks bevegelsesfrihet og andre koronatiltak er i følge menneskerettsforkjemper Marius Reikerås i strid med menneskerettighetserklæringer som den norske stat har undertegnet.

Prøvde med en avvæpnende fleip

-Meg holder du  deg langt unna. Jeg er farlig. Livsfarlig!, svarte jeg deg. Det var ment som en avvæpnende fleip. Men du fortsatte å hyle fra 10 meters avstand. Jaaaaa, skrek du, nærmest  som en stukken gris, du pekte på meg og skrek gjentatte ganger at jeg hadde karantene og skulle holde meg unna.

Opplevde det som mobbing

Det var fryktelig pinlig. Jeg opplevde det som regelrett trakassering og mobbing. Du var frekk nok til å invadere meg og mitt privatliv og henge meg ut for en gruppe badere denne lørdagen! Med hvilken rettighet og grunn? Hva har jeg gjort deg? Er du totalt hjernevasket? Var du full? Er du sjuk?

Flere reagerte på mine vegne

Flere reagerte og ble sjokkert på mine vegne. Nei, men….. Jøss, sa de og ristet på hodet. Noen spurte om de skulle hjelpe meg å ta bilder. Jeg ristet på hodet. Jeg var helt satt ut av angrepet ditt, og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg ville jo svært gjerne bade når jeg først var kommet ned dit.

 

Badet alene – med æresrunde

Jeg gikk rolig mot den andre delen av stranden. Der ventet jeg til alle hadde vært ute og badet. Du hadde forulempet meg for hele gjengen, og det fristet ikke å hoppe uti samtidig med noen andre, selv med god avstand.

Jeg tok noen bilder av den spreke gjengen som var uti og badet. Så badet jeg for meg selv. Alene. Jeg passet på å ta en æresrunde der jeg sprutet ekstra med bena og ropte hohoiiiiiii. Hørte du det? Det var et svar til deg!  Jeg så mot deg, men fikk aldri noe blikk-kontakt. Du så konsekvent ned i bakken.

Redd for å møte deg på bakeren

På grunn av at jeg hadde glemt håndkle og fordi jeg fortsatt var preget av mobbingen din, kledde jeg raskt på meg og dro hjem. Jeg prøvde ikke å snakke med noen, slik jeg pleier. Det var Halloween, og jeg dro på bakeren og kjøpte meg en Halloween-cupcake. Jeg så levende for meg hvilket spetakkel du ville stelle i stand om du dukket opp der også, som et vaske-ekte coronatroll. Heldigvis skjedde det ikke.

Redd for at viruset skal spre seg digitalt?

Kvelden tilbrakte jeg alene. Det kom ingen barn på døren for å spørre ette godterier, for i 2020 er ikke Halloween-hunting lov. Ikke hadde jeg turt å gi barna noe heller, i disse virustider. Men nok om det.

Det tok tid å hente seg inn igjen. Jeg ville si min mening til deg på FB og blokkere deg, men fant deg ikke. Du har vel slettet meg allerede, fordi du er livredd for at coronaviruset, som jeg ikke har, skal spre  seg fra meg til deg digitalt. Jeg lette etter telefonnummeret ditt, men det var for mange med samme navn. Derfor svarer jeg deg her.

Så langt har verden altså kommet. Norge er etter 8 måneder med dette tyranniet fortsatt fullt av sinte coronatroll og du har ikke lov til verken å dyppe deg i isvann eller si din mening offentlig uten å få kjeft.

Det er nitrist og tragisk, Marit.

Ser jeg deg igjen, vil jeg at du holder minst 5 meter avstand til meg. I motsatt fall ringer jeg politiet. Og jeg anmelder deg for ærekrenkelser.

Les mer om krenking av privatliv og privatlivets fred i denne artikkelen. 

Les om mitt første møte med coronatroll på stranden her.

Jaget fra stranda av coronabestemor: Hold deg unna meg!

Les om isbadingen jeg har holdt på med siden mars her.

Tine i karantene: Jeg holder coronaviruset unna med isbading!

Wim Hof, The Ice Man: Riktig pust og isbad gjør deg sterkere

Isbad mot virus: Derfor virker det. Hold hodet kaldt og hjertet varmt.