Annonse

immunforsvar coronavirus

Utstyrt med knallrød Dior leppestift hamstret fra Gardermoen, dro jeg avgårde for å møte lørdagsbaderne. Med isbad i sosialt lag holder jeg formen oppe og viruset unna.

Helsetine blogger om livet i hjemmekarantene etter en ferie på Tenerife. Dette er dag 4 i karantene.

Det er ikke mye som er lov lenger i stengte Norge. Mange kommer med pekefingeren og tar på seg politihatten. Og så er det tante Sofie og meggene! De er veldig raske til å ta andre kvinner – og her spares det ikke på kruttet: Jeg får kommentarer som «det verste jeg har lest» og «haha, latterlig» og «dette får du holde for deg selv.» Disse utsagnene sier mer om avsender og sendes herved i retur.

Sablet ned av en lege

Det verste var en lege som sablet meg ned fordi jeg hadde delt tips fra en artikkel skrevet av legen og eksperten Fedon Lindberg. Hun sådde tvil om min kompetanse som helsejournalist og sa Fedon aldri hadde ment å gi tips som var ment for coronaviruset: JEG hadde tolket han slik: Heldigvis hadde jeg fakta å vise til: Fedons egen overskrift var

Unngå å bli syk av coronavirus – styrk ditt immunforsvar

Trist at vi ikke kan være gode og snille mot hverandre men finner mer glede i å ta andre. Jeg føler meg på trygg grunn. Å spise sunnere, blir aldri feil. Det styrker deg mot infeksjoner; Hva du skal spise for å unngå virus, kan du lese her. 

11 tips: Unngå å bli syk av coronaviruset: Slik styrker du immunforsvaret!

 

Dette er min fjerde dag i karantene. Jeg var spent på om lørdagsbaderne på Hvervenbukta ville møtes i dag klokken 13 i denne coronakrisen som vokser seg større fra dag til dag. Da en Lørenskogdame og venninnen meldte at de kom, dro jeg avgårde med friskt mot. Vi er flere som sliter på hjemmekontoret og som satte pris på en prat. Badegjengen holdt avstand og vi verken hostet eller nøs på hverandre. Etter to raske, iskalde bad, meldte fru Lørenskog at i følge danskene må tre bad til for full effekt på kropp og sjel. Vi var tre som føk uti en siste gang. Da var også leggene skjelvne og frosne og det var på tide med en kopp kaffe. Les artikkel delt fra hennes FB til inspirasjon her: The Danish trick to shock your body into happiness. 

Hold avstand til oss!

Vi isbaderne har en bønn til andre: Når vi holder to meter avstand, det være seg på tur eller i butikken; vær snill å ikke ål dere innpå oss. Da blir det vanskelig for oss å holde den avstanden vi gjerne vil holde. Det gjelder barna deres også: Forklar at tidspunktet nå er ikke å være tett på folk og spørre hvorfor de bader med lue. Da blir det lettere for alle. Ok? 

Drømte om å grille på et svaberg

Jeg hadde et ønske til for dagen og det var å grille på et svaberg! Å sitte i karantene er tøft, og jeg lengtet etter bålbrenning, pølser og ketchup i hyggelig samvær. Heldige meg fikk med en venn på grillings. Jeg tok på meg flere lag ull etter badet og vi fant et svaberg helt nede ved sjøen.

Det er sikkert de som synes jeg skulle sitte bastet og bundet i heimen under hjemmekarantenen. Det kommer ikke på tale:  Ved å bruke sunn fornuft, være renslig og holde avstand kan jeg samtidig kose meg utendørs en vakker og solfylt lørdag. Frisk luft og sol gir lykkehormoner. Min venn mente det var bedre å spre kjærlighetsvirus enn coronavirus. Og det er det ikke vanskelig å være enig i.

Eller gjør som denne gutten vi møtte: Spre såpebobler til verden, ikke hat! 

Ha en fantastisk helg fortsatt.

ps, Jeg leste nettopp at all alkoholservering nå skal stenge i Oslo fordi utestedene ikke klarer å overholde avstandsplikten. Det var kjipt. Et samfunn som Norge fungerer ikke med så mange innstramminger og regler. Ikke alle er enige om hytteforbudet heller: En svensk helse-ekspert sier forbudene må føles fornuftige, ellers kommer folk til å miste tilliten til myndighetene. Mer om det i neste blogg. Følg med meg og legg gjerne igjen en kommentar. 🙂 

Leppestiften fra Dior heter 999 BLOOM. Det er et langt hyggeligere navn enn Covid 19.