Annonse

Isbad mot virus: Derfor virker det. Hold hodet kaldt og hjertet varmt.

Hold hodet kaldt og hjertet varmt er slagordet til Covid 19. På dag 11 i min karantene, badet jeg i isvann. For hjertevarme og fellesskap og mot tungsinn og depresjon.  Derfor virker vinterbading, frisk luft og sollys akkurat nå. 4 gode grunner.

Jeg blogger om livet i hjemmekarantene etter en treningstur til Tenerife. Karantenen går nå mot slutten. 

  1. Friheten ble tatt fra oss, og vi er alle mer eller mindre låst på hjemmebane. Jeg skulle vært i Las Palmas på språkkurs.  Corona ville det annerledes. Men vi kan fortsatt gå tur og få viktig D-vitamin fra solstråler. Og vi kan treffe andre. I dag var det tid for nytt isbad – eller vinterbad – med lørdagsbaderne. Jeg fant  igjen yndlingsbadedrakten min, en Britney Spears badedrakt fra kjeden Change.  Det var koselig å møte badegjengen igjen på 1-2 meters avstand. Alt av sosiale muligheter gir opptur nå. Vi er back to nature, og må bare gjøre det beste ut av det.

2. Jeg snakket med en av badedamene om fordelene med vinterbading/isbading: Det hjelper mot og motvirker depresjon, var vi enige om. Du kommer i en  ny modus. En god ting, for når vi sitter isolert hjemme og mister sosiale arenaer, er det lett å føle angst, nedstemthet og uro. Isbading hjelper også på humøret. Nok en opptur.

3. Enkelte forskere mener også at isbading/vinterbading kan styrke immunforsvaret. DET er iallfall det vi trenger nå.

4. Og så er det det å være ute: Sollys og frisk luft hjalp mot spanskesyken i sin tid og kan hjelpe mot coronavirus også, i følge forskere. Bare gode ting, med andre ord. Les mer om spanskesyken og effektene med frisk luft her. 

Her er noen flere bilder med badedrakten signert av Britney Spears for Change.

Den andre badedrakten jeg bruker til isbad er knallrød og var knapt brukt før jeg begynte å vinterbade. Jeg kjøpte den mest på trass fordi noen fleipet med at jeg burde ha rød badedrakt. Denne er fra en annen badedrakt kjede, Marinka på Ski Storsenter..

Tine i karantene: Jeg holder coronaviruset unna med isbading!

 

Les også:Tine i karantene: Jeg holder coronaviruset unna med isbading!


Les også: Dag 1 i karantene: Jeg vinterbader og går tur med to meters avstand

Les også: Derfor er vinterbading sunt for helsen: 5 gode tips!