Annonse

Sex og singelliv i norsk politikk er rene tristessen. Her er verken glamour, kjekke erobrere eller høye champagneglass, bare rølp, fyll og trakassering. Ingen vil la denne gjengen overta for Carrie Bradshaw og venninnene i Sex and the City. Og Støre er for spinkel til å fylle rollen som Mr Big.

Trygve Hegnar skrev i sin leder at politikere og sexhistorier ikke er noe han vanligvis skriver om, men at han gjør det fordi uken som var i norsk politikk har vært sensasjonell. Han kaller innlegget sitt Sex and the City.

Tittelen er morsom. Men Sex og singelliv-yndlingenes sofistikerte og sexy luksusliv, er lysår unna. For når norske politikere driter seg ut, er det ikke suggererende, sexy og ekstravagant som i Sex and the City, men plumpt og pinlig – i grisefylla.

Langt fra Oslo til glamour i New York

At Trond Giske, en av Norges mektigste menn, kler av seg for å dusje med en partikollega og blir avvist – hva slags story er det? Spennende – om det hadde vært en het romanse på gang. I beste fall kunne han spilt rollen som Richard Wright i Sex and the City, mannen som både stjal Samanthas hjerte og var utro mot henne. Han benektet det, hun fulgte etter og så med egne øyne at han løy. Men trønderen har ikke den riktige stilen og han har klådd på for mange ungpiker og blitt tatt for det. Kvinnene oppfattet det i tillegg som trakassering.

Frustrerte fruer-kopi

På samme måte trakk unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise seg fra sin politiske stilling like etterpå. Han har hatt sex med en ung beruset 16-åring han fikk beskjed om å passe på, (!) og det foreligger mange varsler og advarsler mot ham. Så trist som det kan få blitt, for han ser ut som en hyggelig ung mann med briller, men har gått så til de grader på en snørr. Ingen av de unge kjekkasene vi møter i Sex and the City er i nærheten av å oppføre seg som Riise. Han ligner mer på den gale nabogutten i Frustrerte fruer som folk er redde for. Dessverre.

Så hva er sex and the city i norsk politikk? Menn som drikker seg fulle og tafser på unge damer – eller sitter ensomme i mørket og taster kjipe sexforslag til unge partifeller «i en vanskelig periode». Til unge gutter. Sender hardpornovideoer og foreslår trekant. Huff. Jeg har fått noen sånne tilbud fra ensomme sjeler, men trodde det sto bedre til i norsk politikk: Men de skal jo være et tverrsnitt av folket. 😉

Les om gutta i Sex and the City

Mer sprut i Samantha Jones

Trine Skei Grande har også vært i hardt vær den siste tiden: Nettstedet Resett har i to uker påstått at hun i et bryllup for 10 år siden hadde sex med en 16-åring på en kornåker! Nok en tristesse som hun tilslutt snakket ut om. Hun har en annen historie. Da er det mer sprut i Samantha og hennes hete sexaffærer og love stories med viktige næringslivsmenn og unge studs. Modellen Smith som er 15 år yngre enn henne er sexy. Kan du se deg for paret i en kornåker? Nei, hun hadde tatt med elskeren  i suiten på champagnelunsj! Litt stil må det være. Vel – hun prøver seg på en strand også og havner i fengsel, men det er glamorøst; det skjer i Abu Dhabi.

Ingen fyller skoene til Mr Big

Og Carrie Bradshaw og Mr Big – et av verdens hotteste og mest  lidenskapelige par – hvor finner vi de i norsk politikk? Erna Solberg og mannen? Støre og terapeut-kona? De blir for kjedelige.

Gentlemanen Støre er god nok, men han kommer aldri til å fylle skoene til Mr Big.

«Mr Big ville aldri løst store problemer med å servere pizza og si «nå byr jeg ikke lenger på alkohol.»

Stoltenberg er Guds gave til kvinnen, men heller ikke han fyller skoene til Big – han er tross alt en mann alle trodde var homo fordi han gikk på jentefilm med en kamerat og som måtte avkrefte ryktene selv.

Ingen norsk Carrie i norsk politikk

Damene i norsk politikk blekner i forhold til Carrie og venninnene. Ville de noen gang snakket om «plattform» og sagt: «Vi vil utvide tidene til alkoholsalget?»

Nei, de hadde sagt; vi tar en Cosmopolitan!

Erna er flink,men traust, Grande er trønder, jeg sier ikke mer, og Siv Jensen – vel, henne er det litt mer krutt i, men hvor er lidenskapen?

Jeg kommer nesten ikke på flere, for de er så dårlige TV-modeller: Kjersti Stenseng sint og kjedelig, Hadia Tajik rettferdighetssøkende og stille. Og Sylvi Listhaug: Hun hadde fått seerscoren ned til til frysepunktet!

«Kjole-Karita var det litt mer lidenskap og fart i, men hun er borte forlengst.»

Savner en het romanse»

Jeg er skuffet og jeg vet ikke hvilket parti jeg kan stole på lenger. Om det skal være sex og singelliv i norsk politikk, så gi meg iallfall en skikkelig romanse: Om Støre hadde vært glødende forelsket i  Kjersti Stenseng og flyttet fra kona, om Giske hadde vært på bånn etter Hadia Tajik og de ikke hadde klart å holde seg unna hverandre, vel da hadde vi snakket om noe ekte og ærlig i det minste. Men det første forholdet virker tilknappet og det siste hatsk.

Går alltid rykter om politikere

Rykter har gått om politikere og andre celebriteter i generasjoner om alt fra bruk av luksusprostituerte til alkoholproblemer, utroskap og barn utenfor ekteskap, men det er slike rykter som dør lenge før de blir til saker som trykkes i avisene. Verning av privatliv og presse-etikk står fortsatt høyt i Norge.

Kan vi håpe på en rolig måned uten flere skandaler?

Hva er det med livet og kjærligheten, med sex og singelliv, med kvinner og menn, hvorfor roter vi det slik til? Hvorfor gjør vi det så vanskelig? Det sies at den største grunnen til utroskap er mangel på bekreftelse. Er vi ensomme individer på hver vår planet som ikke klarer å nå  hverandre  – selv om vi alle innerst inne lengter etter nærhet og kjærlighet?

Carrie Bradshaw, New York. 😉 

 

Les også: Hvem er du i Sex and the City?