Annonse

Tvillingene Mille og Mina døde trolig av en overdose heroin i Spydeberg. Av hensyn til pårørende og etterforskningen  videre vil ikke politiet si noe mer om andre funn ved den endelige obduksjonen. To menn er siktet i saken. Det er uendelig trist at de to levende jentene fikk en slik skjebne. Nå må vi sende gode trøste-tanker til foreldrene.

Ungdom og rus: Tvillingene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) ble funnet døde i Spydeberg natt til 8. januar.

Holder tilbake informasjon

Politiet har nå mottatt endelig obduksjonsrapport, der det antas at jentene døde av en overdose heroin. Av hensyn til etterforskningen og de etterlatte ,vil ikke politiet kommentere innholdet i obduksjonsrapporten ytterligere, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

– Det gjenstår fortsatt flere etterforskningsoppgaver i saken, og politiet venter på resultater fra andre undersøkelser som blir gjennomført av eksterne aktører, skriver politiet.

Foreldrene mener at jentene ble ofre for systemsvikt. De ble kasteballer i barnevernet.

Problemene begynte da jentene var 13. De ble tynne og moren oppdaget at begge tvillingene slet med matinntak. Foreldrene ba om hjelp for jentenes spiseforstyrrelser. Tvillingene ble sendt til mange ulike institusjoner. På en institusjon begynte de å ruse seg, har far tidligere fortalt.

Spiste ikke på 13 dager

Spiseforstyrrelsene eskalerte og en gang spiste de ikke på 13 dager, har TV2 avdekket. Likevel ble ikke mor og far og andre tunge faginstanser hørt: Tvillingene ble utskrevet fra døgnoppholdet i psykiatrien og sendt til en institusjon der de var for syke til å være.  Herfra rømte de en natt og ble funnet på en privat bopæl: Her ruset de seg. Nå mener politiet at jentene døde på en privatadresse i Spydeberg som følge av en overdose heroin.

Les min blogg-sak om Mille og Mina her. De hadde fortjent en annen skjebne. 

Spisevegring ødelegger indre organer

Det er klart at spisevegring og andre typer spiseforstyrrelser går hardt utover kroppen. En idrettsjente jeg tidligere har skrevet om, holdt på å dø fordi indre organer sviktet. Når du er svekket av en slik alvorlig og dødelig lidelse og i tillegg tar rusmidler, kan det være at små, spe kropper tilslutt ikke klarer mer. Det er derfor en sannsynlig grunn at jentene døde som følge av en overdose rusmidler. De hadde tatt overdose flere ganger tidligere, og vært innlagt på sykehus. På ungdomsinsitusjonen de bodde på fikk de tett 1-1 oppfølging av fagfolk. Likevel rømte de som nevnt flere ganger. Til slutt endte det fatalt.

RIP, vakringer

Det er tragisk at vi mister unge, flotte jenter til rus og spiseforstyrrelser. Unge som sliter psykisk og på andre måter må følges opp på en helt annen måte. De må også bli sett som de flotte og ressurssterke menneskene de er.  Det er selvsagt også viktig å se på oppvekstbakgrunn og mulige årsaker til problemene.

RIP, vakringer. <3

Foreldrene får medhold

Etter at TV2 avdekket graverende feil i saken, fikk foreldrene endelig medhold i at Statsforvalteren ikke får granske dødsfallene til tvillingene, og at det må skje av en nøytral instans.

Se ny video: På God Morgen Norge åpnet mor til Mina og Mille seg om dagen døtrene ble funnet døde. 

 

UNGDOM OG RUS:

Fakta om heroin og overdose: Hvor farlig er heroin?

En stor dose heroin påvirker pustesenteret i hjernen, og kan forårsake at man «glemmer» å puste. Dette kan føre til lammelse av pustesenteret, som kan være en årsak til overdosedødsfall. Heroinbruk kan, som andre rusmidler, redusere den kritiske sansen og øke risikovilligheten.

Kilde: https://www.ungrus.no/sporsmal/heroin

LES OGSÅ: NRK og Sophie Elise: Motbydelig at kokain-stunt er lov når unge dør av overdose hver dag

På en skala fra 0 til 10: Hvor sannsynlig er det at jeg har kokain og våpen i denne vesken?

Hvordan bli kvitt spiseforstyrrelser ; tips og råd fra jenter som har vært syke