Annonse

Drømmer du om å reise mer, men vet ikke hvordan du skal få det til? Søstrene Bjørg og Dora Thorhallsdottir gir deg svarene.

From-Here-to-Eternity-Beach-4184

Jeg sitter alene hjemme foran pcen en mørk og trist vinterkveld. Men takket være messenger, blir kvelden blomstrende og solfylt. Jeg har avtalt å intervjue to søstre som har fått til drømmereisen – et halvt år på Hawaii! Bladet Kamille har ikke ressurser til å sende meg til Hawaii, så vi skal snakke via Facebook og messenger og jentene skal ordne fotograf selv. Det er 11 timers tidsforskjell mellom Hawaii og Norge, og vi har derfor strevd litt med å finne et tidspunkt hvor alle er våkne.

Men endelig klaffer det og på skjermen popper en blond, blid og smilende dame i sommerklær opp, det er kunstneren Bjørg Thorhallsdottir. I bakgrunnen vinker søsteren fra noe som ser ut til å være stuen i leiligheten de har leid på Hawaii; det er relasjonsterapeuten og standup-komikeren Dora Thorhallsdottir. Her bor de med barna sine et helt, halvt år. Går det an det, a?

IMG_8360

From-Here-to-Eternity-Beach-8857

IMG_8735

Gjett om jeg er misunnelig! Jeg elsker lange ferier, hvite strender og sydhavsklima og skulle gjerne vært på Hawaii selv.

«På reise føler jeg meg mer levende enn hjemme, jeg er nesten en annen person, føler jeg.»

Jeg slapper mer av, lever mer i nuet, får bedre helse og alt blir lysere og lettere. Jeg vokser i møtet med andre kulturer og nye mennesker som får meg til å le og som gir meg et nytt perspektiv på livet.

13076730_10153428612031513_7912734375727214359_n

Med det samme jeg er hjemme igjen, vil jeg reise mer. (bildet over er fra en yogatur til Kreta og du ser meg i midten med tommelen opp.)

Men her sitter jeg i stusslige omgivelser, med en TV og PC på et glassbord som eneste selskap og ser ut på vinteren, snødekte plaststoler, noen trær og toget som passerer forbi rett nedenfor hagen. Jeg føler meg ensom. Jeg har vondt i hodet og nakken.

13096280_10153431327011513_5647527588500099937_n

Men på PC-en glitrer og smiler de to søstrene og de beveger PC-en rundt slik at jeg får se utsikten de har til havet. Ååå. Eia var jeg der.

Praten går lett til tross for at forbindelsen av og til brytes og vi må stadig ringe hverandre opp igjen.

Resultatet kan du altså lese i Kamille som er i salg fra 30. Mai.

From-Here-to-Eternity-Beach-4164

De flotte bildene er tatt av fotografen Jeanmarie som søstrene engasjerte og betalte selv. 🙂

Har du lyst til å reise mer du også, kanskje sammen med barna eller andre du er glade i?

Få en opplevelse for livet, for store og små?

«Hvorfor gjør du det ikke,» spør Dora og Bjørg.

 

De mener at vil vi det nok, så klarer vi å realisere drømmereisen til tross for alle barrierene!

I det samme intervjuet snakket jeg med sosialantropolog Gunn Helen Øye. Jeg spurte henne hvorfor så mange av oss drømmer om å reise. Svaret får du i bladet.

www.utsnitt.no

 

God lesning og god reise – hvor enn du er på vei! 🙂

Klem fra Helse-Tine

Fotos: Jeanmarie, Bjørg og Dora Thorhallsdottir og Gunn Helen Øye

 

Og her en pdf av saken, om du gikk glipp av den! 16_no_km_12_dora_og_bjorg_m_barna_pa_hawaii_1.3_66790