Annonse

Å vinne Grand Prix skal være en glede og en fest! Men Ulrikkes seier drukner i rasende kommentarer og klager. Ærlig talt – besinn dere!  Det er ikke en 24 åring sin feil at stemmesystemet kollapset slik at seerne ikke fikk stemt. Unner du Ulrikke seieren? Lik og del denne bloggen! 🙂

Jeg synes synd på Ulrikke Brandstorp. En flott opptreden og seier med låten Atttention ble snudd til sinne og kaos. Nettaviser og kommentarfelt er fulle av rasende ytringer mot NRK: Det blir brukt sterke ord som skandale, idioti og vanvidd. Det kommer krav om omkamp, ny avstemning og penger for tapt innsats.

Kunne grått sine modige tårer

I følge Nettavisen mener over 42 000 av leserne deres at ei blid og lykkelig jente på 24 år ikke er den verdige vinneren.  Rein Alexander skulle vunnet, hevder leserne. Hvordan føles dette å lese for Ulrikke? Det kan ikke være særlig kult.

Vinneren på 24 år er heldigvis en jente med bein i nesa. I går kveld svarte hun at hun er utrolig glad for å vinne og at NRK får ta stemmekaoset på sin kappe. Det er klokt uttalt av en jente som om hun var mer sensitiv kunne grått sine modige tårer av all kritikken.

Unner henne en stor konfekteske

Finalekvelden feiret gullvinneren med en sjokoladebit. I dag unner jeg henne en gedigen konfekteske som plaster på såret. For kritikken mot NRK og stemmekaoset rammer også henne! Det er ufortjent og må være et skikkelig skår i gleden.

Ulrikke var favoritt til å vinne og hun var den som fikk flest stemmer i gullfinalen: Da var stemmesystemet oppe og gikk igjen. Så helt horribelt og urettferdig kan det tross alt ikke være at hun vant.

Helt bananas med hatytringer og krav om omkamp

For ærlig talt dere. Det var noe skikkelig dritt at stemmesystemet kollapset slik at folk ikke fikk stemt på sine favoritter. Hele GP-showet går jo ut på at vi skal stemme på sangene vi elsker –  mens vi koser oss med glam og glitter.

Men fra dette til å gå helt bananas med hatytringer og krav om omkamp? Har nordmenn gått helt av skaftet? 

Da jeg selv dristet meg til å be en kritiker på Facebook slutte med sytingen og skrev noe positivt om vinneren, ble jeg sablet ned: Jeg drev med hersketeknikk fikk jeg høre. Hersketeknikk fordi jeg manet til ro og ville hegne om vinneren på 24?

En bagatell i det store bildet

Jeg var inspirert av en annen kommentator som skrev at det tross alt var en bagatell i den store sammenhengen at avstemningen ikke gikk knirkefritt for seg. Men man kan ikke tulle med folks følelser med Grand Prix. Da går de av hengslene.

Vi er alle plutselig forvandlet til foreldrene til hun (eller han) som ikke ble Lucia i barnehagen. Og det er ingen spøk. Her skal det kjempes med nebb og klør for gullungen. Med alle midler.

Vi, og det inkluderer pressen, kaster oss over NRKs Grand Prix- prosjektleder, Stig Karlsen med endeløse spørsmål og rop om urettferdighet. Vi er blodtørstige, vi får liksom ikke nok.

Vi hyler i kommentarfelt og bruker ladede, negative ord vi aldri ville brukt rundt middagsbordet.

Vi oppfører oss som fjortiser i protestmøte med rektor. «Vet du hva læreren gjorde? Det går vi ikke med på, vi protesterer! Og rektor står der og nikker i det uendelige: Ok, ja, sånn er det. Beklager.

Gikk på trynet og krasjlandet

Hva ellers skal man si? Det er riktig at NRK gikk på trynet og krasjlandet. Det var surt at de måtte ty til en backup-løsning for å få konkurransen i havn. Men de klarte tross alt å lose direktesendingen i mål på en ok måte.

Striden går på at backupløsningen var en folkejury på 30 personer som stemte på frem sine gull-favoritter fredag kveld:  Blant de fire som gikk videre til Gullfinalen var verken kjendisartistene Tone Damli eller Rein Alexander. Dette førte til  ville protester fra fans, managere og deltagerne selv. Damlis manager truer nå med pengekrav mot NRK. Også flere av de andre artistene har ytret sinne og skuffelse: De hevder at alt arbeidet med Grand Prix-opptredenene er forgjeves.

Fikk vist seg frem på direkte TV

Dette siste stemmer jo ikke. Tusenvis av artister ønsker å promotere seg med gratis TV-opptreden. De som gikk gjennom nåløyet og deltok i den spektakulære Grand Prix-finalen fra Trondheim Spektrum, fikk vist seg frem på direkten for millioner av seere. De vant gulloddet.  Det er verdifullt. Samtidig er det selvsagt lov å være skuffet over at en folkejury som ikke engang så finalen – bestemte hvilke fire kandidater som skulle gå videre.

Ingen er skadet og drept

750 har klaget inn MGP-finalen til Kringkastingsrådet. Her i Norges rikeste land vet vi å slå fra oss når det gjelder. Det er lov å bue mot alt som skar seg og det er lov å ønske seg andre vinnere. Men når alt kommer til alt, er det verken brutt ut krig eller terror. Ingen er drept eller kommet til skade. 

Vi har for god tid og vi kan unne oss den luksusen det er  å rase mot en statskanal som bommer selve jubelkvelden – og tar fra oss gleden ved å stemme.

Likte Rein og Damli

Jeg  likte bidraget til Rein. Jeg synes det var sterkt. Jeg har også alltid hatt sansen for Tone Damli. Men til det å kreve at de to MÅTTE  være i gullfinalen, er å ta i litt mye. Alle artister ønsker en plass i gullfinalen. Og der var det kun plass til fire. I år var det de unge jentene sin tur, jentene med utstråling og gullstemmer! Det er faktisk helt greit.

Ulrikke og Rein i gullfinalen?

En undersøkelse VG har gjort, viser at Ulrikke Brandstorp uansett ville vunnet – men at Rein Alexander skulle stått  sammen med henne i gullfinalen. Det kan da synes som at Nettavisens lesere tar feil – og at Ulrikke og ikke Rein er Grand Prix sin riktige vinner. Men det blir spekulasjoner vi aldri får helt svar på.

Kan vinne hele Eurovision.

Selv vil jeg gratulere Ulrikke med seieren og ønsker masse lykke til i Rotterdam. Hun fremsto som en sjarmbombe. Ekte, takknemlig, autentisk med en fantastisk innlevelse og stemme og en flott låt. En artist vi kan tro på  – akkurat slike forbilder som slår an i 2020.

Akkurat nå er Ulrikke og låten Attention nummer 4 på bettinglistene. Jeg sier som NRKs Grand Prix- prosjektleder, Stig Karlsen: Jeg tror hun vinner hele Eurovision.

Da får vi håpe at stemmesystemet virker også.

Ulrikke – du har min attention.

Tvi, tvi.

Les også:  Eurovision Song Contest: Finalene jeg aldri glemmer!

Les også: Det blir alltid klager etter Grand Prix.