Annonse

Træsjfriday! Mens uskyldige mennesker mister livet i terrorangrep og mange samler inn klær til flyktninger, er vi mest opptatt av om vi kan få kjøpt den nye kjolen på 50%.

Selvsagt er det gøy å gjøre et godt kjøp. Særlig om fab-kjolen du har siklet på og ikke hatt råd til, plutselig er på 70% salg og de har igjen en eneste i din størrelse. Da føler du at du har gjort et scoop. Men ofte er det bare træsjet ingen vil ha de selger ut og som vi slåss om som hyener. Black friday er rent ut hysterisk!

Trenden startet i følge min mote.no i USA i forbindelse med thankgiving– og har flere ganger hatt tragisk utfall.

Nettsiden skriver at i 2008 ble en ansatt på butikken Walmart trampet ned og drept, mens en kvinne brukte pepperspray for å få tak i varene hun ønsket seg i 2012 hos samme kjede. Samme år ble to mennesker skutt i krangelen om en parkeringsplass.

FullSizeRender-7-kopi 4

 I New York har trenden forlengs tatt av, mens den i Norge først har vært populær de siste årene.

På et outlet i Vestby overnatter folk ute for å komme først i køen.  I år ble det basketak da illsinte kunder sloss om noen jakker. En jente fikk en stang i hodet og gikk sammen med søsteren gråtende fra stedet.

«Det er uverdig og pinlig å se på at vi i dette rike landet slåss som gribber om noen salgsvarer, kommenterte mine lesere på Facebook. «

Selv kunne jeg aldri tenkt meg å stå i kø for å få et par bukser slengt etter meg som sannsynligvis verken passer eller faller i smak.

What´s the big rush? Det er nå salg i butikkene mange ganger i året, ikke minst etter nyttår, hvor du får kjøpt julegavene på 70% salg.

Dette er massesuggesjon, og det styrer jeg unna.

IMG_0897

Jeg har venninner som har svart belte i shopping. Mens de stresser rundt fra morgen til kveld og blakker seg på klær de aldri kommer til å bruke, leser jeg heller en bok og drikker kaffe, og rusler innom en butikk rett før stengetid. Da har tankene klarnet, rushet stilnet og jeg finner like mye om ikke mer fint enn svartbeltevenninnene.

FullSizeRender-7-kopi 5

Alle vet jo at damer som er sykelige opptatt av shopping, gjør det som et substitutt, fordi de savner god sex, og det trenger man jo ikke å henge med på. Bedre å få seg noe real. 🙂

Jeg blir  også sliten av shopping i folkemengder, så styrer unna sammen med mennene,  for å beskytte meg selv.

Har faktisk mer sansen for Jenny Skavlan som oppfordrer til gjenbruk og shoppingstopp.

Bare shop, du shoppinggale. Jeg kan underholde mannen din i mens. Han orker ikke mer, han heller. 😉

God shopping-neurotic- helg.

 Det du kjøper og ikke kler/bruker kan du i det minste gi til flyktninger!

5000 leste, likte og diskuterte dette populære innlegget mitt om Black Friday på FB. Nå sender jeg det i reprise, og ber om ny diskusjon. Er det bare træsj?

IMG_0553 

Les også mitt populære innlegg: Derfor vil kvinner heller shoppe enn å ha sex.

Klem fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger

Kontakt meg på tinecec@gmail.com