Annonse

Tårnhuset, der jeg ble bedt på Valentinsmiddag har en helt spesiell historie: Villaen ble revet opp med roten og flyttet med lastebil fordi kjøpesenteret Kolbotn Torg skulle bygget. Først ett år senere ble restauranten rullet på plass igjen. Over ti år senere, har restauranten slått rot på nytt og har mange trofaste gjester.

Leksehjelp og middagsdate

Jeg var heldig å bli invitert på Valentins-middag i Gamle Tårnhuset restaurant på Kolbotn. Der stilte de med egen Valentins-meny som falt i smak!

Valentinsdagen ble travel for meg i år. Fra språkkafé  med Røde Kors og leksehjelp for en flyktning, bar det rett på hyggelig date og middag. Jeg var midt i et vanskelig mattestykke, da jeg måtte gå for å rekke avtalen… Skatt og mva var vanskelig å finne ut av på så kort tid. 😉

 

Tårnhuset er den mest berømte restauranten på mitt hjemsted, og her var det både ledig bord og en spesiell Valentins-meny i forbindelse med dagen. Smakfullt og bra, syntes vi. Restauranten har fortreffelighetsbevis på TripAdvisor og mange fornøyde kunder.

Menyen: Røkte reker og sause gribiche med crisp salat

Kalv fra Nes servert med byggootto, grillet vårløk og grønnkål

Bringebærgel fulgt av sjokolade, marsipan og kaffekrem. (Desserten var egentlig ostekake, men vi fikk byttet til bringebærgel på forespørsel.)

Restauranten er liten og intim og har en helt spesiell historie. Tårnhuset som ble bygget i 1912 måtte fjernes da kjøpesenteret Kolbotn Torg skulle bygges for over 10 år siden! Det var et syn for guder da villaen ble flyttet opp på et lasteplan, kjørte gjennom sentrum og ble plassert ved rådhuset. Her sto huset i over et år – før det møysommelig ble rullet på plass igjen. Tilskuerne var mange – for det er ikke hver dag du ser en restaurant på hjul gjennom gatene.

Bildet: Da Kolbotn Torg skulle bygges, måtte huset ut på en spektakulær flytteferd. I mai 2006 ble villaen heist opp på lastebilen og fraktet til rådhustomten. Da anleggsarbeidene var ferdige i juli 2007, bar det ut på samme reise tilbake.
Gamle Tårnhus var kommet hjem. (Kilde Østlandets blad.)

Se hele prosessen her – med huset som ble flyttet og satt på plass. Les historien.

Dette er min mest travle Valentinsdag på flere år – og for en hyggelig feiring! Anbefales. 🙂

Fakta om Gamle Tårnhuset

Villa Hoelstad, også kalt Gamle Tårnhuset, ble reist av H. Hoelstad i 1912. Tårnet ble bygd i 1917. I alle år har det tronet i sentrum som et landemerke for Kolbotn. I nyere tid har det tjent som kommunale lokaler, blant annet for  kulturskolen. Deretter ble det restaurant og selskapslokaler. I 2000 fikk Tårnhuset Oppegård kommunes byggeskikkpris.

Maten smakte forøvrig vel så bra på den mer moderne og enklere restauranten og puben ved siden av:

Les også:Scampi og dåhjort smakte godt på Kullebunden Spiseri