Annonse

Rekordvarmt: Jeg koser meg med vårstemning i januar! For første gang i historien er det målt null snø i Oslo helt frem til 30. januar. Hva savner du med snø og kuldegrader – eller nyter du hver dag uten snø og isete veier som meg?

 

I år trenger jeg ikke broddene når jeg går tur rundt Hvervenbukta. Her er det rene vårstemningen. Bortsett fra noen grå dager med regn, har det vært sol og rene vårstemningen her langs stranden hvor jeg liker å gå tur.

Ny snøfri rekord i Oslo

I følge meteorologisk institutt er det første gang i manns minne at vi opplever januar uten snø helt til slutten av måneden.

«For 30 år siden viste målingene null snø i Oslo fram til 26. januar. Hele januar kan bli snøfri i Oslo. Det har aldri blitt registrert før,» skrev lettlestavisen Klar Tale.

Men i siste øyeblikk, spilte værgudene oss et puss: På kvelden 30. januar, la det seg et lite melisdryss over hovedstaden. Rekorden holder likevel – og er slått med 4 dager siden rekordmålingen i 1990.

Kom januar du grønne milde.

I følge statsmeteorolog Kristen Gislefoss er mildere vintre forventet:  »

Dette er en del av det vi venter med klima-endringene. Det blir grønnere og varmere vintre i lavlandet. Det kommer til å bli mer uvanlig at det faktisk ligger snø her,» sa han til NRK.

Er du bekymret for klimaendringene – eller koser du deg med sol og pluss-grader?

Skriv gjerne en kommentar.

Klem fra Helse-Tine

Les også: Hvervenbukta er en perle!

Frozen shoulder: Slik overlever du når sykdommen rammer