Annonse

NSB sviktet kundene på Oslos varmeste lørdag. Grunnet tog-surr, tok turen inn til Oslo en time i stedetfor 15 minutter. Vi måtte ta taxi videre for å rekke arrangementet. Hjem igjen gikk ingen buss for tog, og det ble lang ferd hjem med natt-bussen. Nå er jeg lei av at NSB behandler kundene som kveg.

Ny tog-klage! Har du prøvd haiking for tog??? Anbefales! Siste benk på natt-buss hjem må også oppleves. Det lar seg vanskelig beskrive. Stoler du på toget – hvorfor – eller hvorfor ikke? 🙂

Avtalen var klar: Jeg skulle gå på toget på Rosenholm stasjon og møte en venninne på bakerste vogn. Men på stasjonen møtte jeg et sint, eldre ektepar: De var i god tro som meg – men leste på tavlen at alle tog var innstilt grunnet arbeider. Det sto ikke et eneste lite hint om buss for tog og vi fant heller ikke noe skilt. Sammen løp vi opp og ned trappene for å krysse sporet og lette etter et buss-stopp på andre siden av parkeringsplassen på Rosenholm stasjon. Men det ordinære buss-stoppet var flyttet og vi fant heller ikke noen merking av hvor buss for tog skulle stoppe. Jeg prøvde å sjekke apper, men ingen opplysninger verken om togarbeid eller buss for tog.

Å finne ut om det kom noen ordinær buss – og isåfall hvor – var også klin umulig!

Fikk haik til Oslo

«Kom og kjør med oss!» sa ekteparet. De skulle på restaurant i Oslo og hadde parkert bilen på Rosenholm. Nå måtte de ta bilen likevel og betale for parkering i sentrum: På veien inn var vi samstemte: «NSB svikter kundene! Det har skjedd så mange ganger at vi ikke har tålmodighet igjen.»

Måtte ta taxi

Jeg var heldig og fikk haik av noen snille mennesker til Oslo S  – men hvor var venninnen? Fra Kolbotn går det flere busser og jeg tenkte hun var inne samtidig som meg. Men nei – ingen ekstra buss var oppsatt fra Kolbotn stasjon heller, og hun kom tre kvarter forsinket med en ordinær buss. Vi hadde beregnet god tid – men endte opp med å måtte ta taxi til Vulkan for å rekke et arrangement.

Buss for tog? Hele spor 17 var mørklagt

Hjemover satset vi på siste tog, men det gikk jo ikke. Fra Nationaltheatret går ikke buss for tog, og vi headet mot Oslo S for å finne bussen der. Men hele området rundt spor 17 der bussene pleier å gå, var tomt og øde og ingen hadde svar. Vi forsto etterhvert at ingen busser var satt opp, og gikk noe slukøret og slitne tilbake til Tollboden – hvor det omsider kom en buss mot Kolbotn. En ordinær natt-buss, som tok utrolig lang tid og jeg frøs i den tynne kjolen.

Tar NSB regningen?

Taxi hjem på natten koster rundt 700 kroner, hvem har råd til det? Tar NSB regningen? Vi var ikke sikre. Kanskje sto det noe med liten skrift, som vi ikke hadde lest.

Jeg er sliten i dag, for jeg kom hjem halvannen time senere enn planlagt i natt, etter mye løping rundt i Oslo sentrum, og det var ikke rebusløp! Er all informasjonen rundt reiser og avganger på Østfoldbanen hemmeligstemplet?

Kjære NSB – dere sviktet kundene på årets varmeste lørdag, en kveld alle ville inn til Oslo i det fine været. Kan dere ikke holde fastsatte avtaler med oss,  så sett iallfall opp direktebusser til og fra Oslo som et lite plaster på såret!

Helt likeglade

Servicen dere viser er under pari – er dere faktisk helt likeglade?

Trass i togsurret, har jeg nytt den hete helgen både på dansegulvet og på stranden. I sommer skal det være togkrøll til stadighet, så her gjelder det å finne alternativer!

Hva med haiking for tog? Denne gangen funket det, iallfall en vei… 😉

Stoler du på toget`Hvorfor, hvorfor ikke?

Les også: Innstiller tog: NSB behandler kundene verre enn dyr!