Annonse

Kjenn reglene: Et bilde fra Kypros hvor jeg smiler med en kalorifattig drink i hånden, skapte furore: Drinken heter skinnybitch. Den #hashtagget jeg – og ble tatt for banning av Instagram-politiet! Få uker senere ble jeg blokkert. Her er reglene du må kunne for ikke å komme i trøbbel når du deler bilder på Instagram.

Instagram er et supert sted å dele bilder, og #hashtagger du riktig, kan du få suksess og bli sett av mange. Men det kan også gå helt, helt feil! Jeg gikk i baret to ganger. Les og lær!

  1. Det er ikke lov å banne på Instagram. Da jeg la ut et bilde av meg selv på Kypros, smilende  med en drink i hånden, syntes jeg det var morsomt å bruke hashtaggen #skinnybitch – det var navnet på low fat-drinken. Instagram-teamet syntes ikke det var funny, og de tillot ikke at jeg promoterte dette innlegget for å få flere til å lese bloggen min fra Kypros.  Jeg hadde bannet, sa de! Så vær forsiktig før du hashtagger. Bitch kan som kjent være et skjellsord, selv om det ikke var tilfellet her. Er du veldig sint, kan du forsøke med f***

  1. Det er ikke lov å dele nakenbilder. Selv om det kan gi deg aldri så mye oppmerksomhet, Instagram godtar ikke nakenbilder og pornografisk innhold. Du kan være lettkledd, men ikke naken. Prøver du, kan det hende du blir midlertidig utestengt og blokkert -og det kan ta tid før du er inne igjen. Gjør du samme tabbe flere ganger, kan du bli utestengt helt. Instagram kan være nådeløse.
  2. Ikke gå for raskt frem. Ooops, I did it again. Jeg sendte en uskyldig strand-video til venner: Egentlig skulle den sendes på Instastory, men noe gikk galt og jeg fikk opp et tilbud om å sende den direkte til venner. Bang, der ble jeg blokkert uten forvarsel. Jeg mailet Instagram support flere ganger, men fikk ikke svar. De har mange medlemmer og bryr seg ikke. Det tok meg fire døgn å komme i kontakt med Facebook-teamet, som ordnet det slik at jeg fikk tilsendt ny innlogging og kunne opprette nytt passord. Først da jeg fjernet Insta-appen fra Iphonen og reinstallerte den, forsvant blokkeringen. Følger du for mange eller sender for mye på samme dag, kan det skje deg og, så go slow. Det er fryktelig kjedelig å bli utestengt, og hvordan rapporterer du problemet når du ikke får brukt tjenesten???!

.

 

4. Du må være over 13 år for å bruke tjenesten. Instagram har innført strenge regler for å beskytte unge jenter (og gutter) for presset på sosiale medier. Tjenesten er enormt populær, men har dårlig rykte blant foreldre som er bekymret for spisevegring, slanking og skjønnhetspress. Instagram har nå lagt inn i tjenesten informasjon til foreldre, politiet ! og fakta om spiseforstyrrelser. Dette etter at en rekke jenter fikk problemer med selvbildet etter å fulgt tynne jenter på Instagram. Jeg har selv møtt en jente som fikk spiseforstyrrelsen ortoreksi blant annet grunnet usunne skjønnhetsidealer på denne bildedelingstjenesten.

5. Del kun dine egne bilder. Det kan være fristende å dele noen flotte bilder fra nettet eller bilder der andre poserer, men du har kun lov å dele bilder av deg selv. Du kan ikke reposte eller bruke andres bilder uten tillatelse. Instagambilder skal være egne snapshots, levende øyeblikksbilder og ikke for profesjonelle bilder.

Hva er ditt forhold til Instagram?

Les også: Tabbene du bør unngå på Instagram: 

Les også: Slik slipper du drama og dårlig stemning

Les også: Jeg ble utestengt fra Facebook igjen!

Les også: Lær deg å legge ut Insta-stories.