Annonse

Ooops, I did it again! Konkurransen der jeg gir bort et strikkekit, ble for mye for Facebook ADS. Jeg ble utestengt, og satt i timer med kundeservice for å få lov til å fortsette å promotere innlegget: FB- sider vises ikke lenger i særlig grad, og det rammer min lille blogg. Jeg må betale for at dere skal se innleggene mine – er ikke det dumt?

Jeg er ikke kriminell!

Nå er jeg oppgitt! Det skal ingenting til å bli bannet av Facebook! Jeg er ikke kriminell, ikke driver jeg lyssky aktivitet eller selger dop eller alkohol til mindreårige. Likevel blir jeg gang på gang utestengt fra å vise mine egne blogginnlegg som jeg noen ganger promoterer fra siden min på Facebook – Helsetine.

Om jeg ikke gjør det, så når kanskje innlegget mitt kun 8 prosent av alle mine Facebook-lesere. Det er utrolig lite! Om jeg promotorer et innlegg, så går det både penger og frustrasjon; for Facebook har så mange og infløkte regler at det ikke skal noenting til å gå i baret.

Mojito ble for mye for Facebook

En gang ble Mexico-bloggen stanset fordi Facebook mente at jeg ville selge alkohol til mindreårige. Dette bildet av meg og en venninne med Mojito måtte jeg fjerne. Les mer om Mexico-turen her. 

Facebook mente jeg drev med ulovlig aktivitet

En annen gang ville jeg promotere et innlegg om kvinners sexliv – men ordet sex er ikke lov i Facebook-annonser. Facebook mente at jeg oppfordret til ulovlig seksuell aktivitet !! mens det handlet om hvordan kvinner kunne få tilbake sexlysten! Les mer om kvinners sexlyst her. 

I fjor høst stoppet annonsene opp igjen å grunn av «uvanlig aktivitet!» Jeg måtte scanne inn passet mitt for å bevise at jeg var meg – og etter gjentatte purringer, åpne FB opp igjen for annonsering etter nesten FIRE UKER. Ingen forklaring – jeg hadde heller ikke gjort noen feil.

Ikke lov å be dere dele bloggen

I går kveld fikk jeg til alt overmål en henvendelse på Helsetine fra en sint FB-bruker: Hun sa at bloggen om strikke-konkurransen kunne anmeldes til FB fordi jeg hadde bedt dere om å dele innlegget. Det er ikke lov! Dette visste jeg ikke, og jeg prøvde å redigere teksten i det promoterte innlegget: Det ga ikke FB adgang til, og svarte med å deaktivere hele kontoen min slik at jeg ikke kan annonsere eller promotere et eneste innlegg.

Etter å ha hatt en dialog med FB i flere timer i dag , virker det som jeg er tatt til nåde igjen. Puuuh.

Bare for å være klar her: Du må gjerne dele innlegget om konkurransen på FB om du vil, men jeg kan ikke be deg om å gjøre det. Ellers så går konkurransen som før meldt. Du bare liker Helsetine på Facebook og skriver JA i kommentarfeltet der og på selve bloggen der konkurransen er annonsert. Jeg har allerede fått mye respons, og er glad for det. Les om konkurransen her.

Ble bannet på messenger

Jeg er forresten forsiktig med å dele bloggen på messenger i år. På selveste nyttårsaften stengte FB meg ute fra messenger over et døgn, slik at jeg ikke kunne kommunisere med vennene og sønnen. Jeg hadde delt info om ny blogg med ny design med for mange på messenger, for raskt. Så jeg må være mer i slow motion fremover og holde meg unna alle ord, bilder  og aktivitet som FB ikke liker, og det er mye! 😉

Har du opplevd lignende problemer på Facebook?

Noen kjappe råd på slutten:

Bruk YouTube-videoer om du ikke forstår Facebooks egne guider. DER fikk jeg hjelp og forsto endelig hvordan jeg kunne redigere tekst i reklamerte poster. Se video her. 

Og kontakt FBs chat heller enn å vente på svar på mail! Chat-damen var forståelsesfull og løste utestengingen samme dag.

God helg.