Annonse

Marius Borg Høiby-skandalen blir verre og verre.  Fra før er han siktet for skadeverk, vold og trusler. Og han blir gransket for vold i nære relasjoner. Nå er Mette-Marits sønn også anmeldt for tyveri av en scooter! Det siste er veldig merkelig: Trenger Marius, som selv reparerer motorsykler og har en mercedes tilgjengelig, å tyvlåne scootere?

Marius drev motorsykkelverksted – så stjal han en scooter

På Instagram hvor han forøvrig kaller seg «sjørøver», viser Marius Borg Høiby stolt frem bilder med motorsykler. Dette er en 27-åring som er glad i fart og spenning. Han har også selv jobbet som mekaniker og drevet motorsykkel-verksted. Selv skal han kjøre en hvit mercedes.

Anmeldt av en annen person enn kjæresten for tyveri

På  Skaugum har vel ellers moren, kronprinsesse Mette-Marit og stefaren, kronprins Haakon råd til å gi ham en scooter om han trenger det. Likevel går 27-åringen ut over tyvlåner en scooter. Den har han tydelig ikke gitt tilbake. For forholdet er anmeldt, to dager etter at han begikk vold og skadeverk mot kjæresten på Frogner. Det er ikke den samme personen som har anmeldt.

Hvorfor stjal han scooteren?

Hvem har han stjålet scooteren av, og i vide verden hvorfor? Hadde han hast med å komme seg et sted? Dette siste er peanuts i forhold til de alvorlige siktelsene. Han har ikke engang stjålet scooteren permanent, men lånt den uten lov. Det fortjener han ingen streng straff for.

Minner om solbrilletyveriet til Rødt-leder Bjørnar Moxnes

Likevel – det er så absurd at det nesten kan minne om solbrille-tyveriet til den tidligere Rødt-lederen Bjørnar Moxnes på flyplassen Gardermoen ved Oslo. 

Og det kan vitne om at det er psykisk sykdom/livskrise/identitetskrise og ikke behovet for å stjele som ligger bak.

Tankene går også til vår tidligere skistjerne Petter Northug: Marius´sin utagering minner om Petter Northug, da utenom volden: Northug krasjet i ruspåvirket tilstand. Han  sto også frem som narkoman etter å ha deltatt i skandaløse partys på Frogner, båt med kjente mennesker og kriminelle.

Les også: Bjørnar Moxnes er tatt for fem nye tyverier; han er psykisk syk og trenger hjelp

Les også: Marius Borg Høiby innrømmer vold i kokainrus og beklager overfor kjæresten: Det skulle aldri ha skjedd