Annonse

Telefonen til håndballstjernen Nora Mørk ble hacket og nakenbilder spredd til en rekke mennesker. En ufyselig handling. Hva er greia? Er det sjalusi, hevn og mangel på fritidsinteresser?  #SharingisNOTcaring

Mannen fra Nord-Norge hadde vært i hennes privatliv og hevnet seg ved å hacke telefonen hennes. Denne mannen og 14 andre menn er nå anmeldt for å ha spredd intime bilder av håndballstjernen. Simpelt, barnslig og lite medfølende.

«Forstår dere ikke at det er en ulovlig handling i tillegg til at dere ødelegger livet til ei jente på 26 år?»

«Aldri har jeg spilt en tøffere kamp. En personlig kamp av selvfølelse, sinne, skuffelse, panikk og frustrasjon. Nå vet jeg at jeg ikke står alene i dette. Tusen takk til alle som har støttet meg til å stå frem,» skrev håndballstjernen Nora Mørk på Instagram. (Foto fra wikipedia.)

Hun har slitt med så store psykiske ettervirkninger at hun ville droppe VM og forlate landet. To måneder etter at jeg delte denne bloggen, stormer det rundt Nora igjen; denne gangen fordi herrelandslaget i håndball visstnok skal ha delt bildene.

Er det smart av Nora å lage en ny sak rundt dette, nå som mange har glemt den – kunne hun ordnet opp innad i forbundet? Men den modige jenta valgte offentlig søkelys – igjen.

Les også: Sviktet av sine egne.

Stå på, Nora – og tøft av deg å stå frem! Du er ikke alene.

Å få hele privatlivet sitt ruinert og invadert fordi noen har hacket deg og spredd intime bilder eller meldinger, er fryktelig!

Fikk spredd private meldinger

Jeg vet hva jeg snakker om. For en tid tilbake spredde en sint og sjalu ekskjæreste private meldinger til omgangskretsen min. Han fikk tilgang til meldingene på min mobil ulovlig.  I tillegg brukte han trakasserende ord.

Jeg var sint, skuffet og knust og anmeldte saken. Men saken ble henlagt etter en uke.

Det er alarmerende at politiet ikke tar slike saker på alvor. Overgripere kan ture frem, for de vet at straffen ikke kommer. Kvinner i sitt livs mest sårbare øyeblikk, opplever at sakene om trakassering og datainnbrudd ender med henlegging på grunn av kapasitetsspørsmål. Det er et svik.

Kom dere opp av sandkassen!

Er det riktig at vi både skal stå i skammen og ordne opp med gjerningsmannen selv? Bytte alle passord, fjerne meldinger, forklare overfor venner og familie og i tillegg være redd for flere hevnaksjoner fra drittsekken?

Nå håper jeg at Nora blir tatt på alvor i denne saken og at politiet gjennomfører en reell etterforskning.

«MeToo-kampanjen har vist at en rekke mennesker i Norge mangler folkeskikk og skulle hatt en alvorsprat så det holder!»

Å spre nakenbilder er direkte lavmåls-oppførsel. Kom dere opp fra sandkassenivå og vis dere som voksne mennesker med respekt for andre!

Nora: Klem og lykke til fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger

Mail til tinecec@gmail.com

Bloggeren George Gooding sammenligner nakenbilder som ble spredd av Nora Mørk med skuespilleren Kåre Conradi. Nakenbilder av Conradi ble spredd etter at han fikk stjålet telefonen sin for en god del år siden. Det er greit å sette søkelyset på datainnbrudd og hevde at vi selv må være mer forsiktige med hva vi har på mobilen Men –  jeg synes det er pussig at Gooding sammenligner de to sakene og lurer på hvorfor ikke Conradi ble sett på som et like stort offer. Conradi var en voksen mann i et parforhold som viste frem «snoppen,» noe mange menn tøffer seg med. Nora er ei ung jente på 26 som ble misbrukt av en tidligere venn/kjæreste. som hacket seg inn og lastet ned intime bilder av henne. Bildene ble siden spredd til minst 14 menn i mannegruppen Ottar. Det er vel ikke tvil om hvem som er mest sårbar og skadelidende av de to? 

Les også: Jeg har sendt intime bilder

Les også: Derfor er det risikabelt å varsle om trakassering

Les også: Er dette en ekte person?