Annonse

På vei til Waikiki, Mavi og andre kjente motebutikker i Alanya sentrum , snubler jeg over klesbutikken Ambar. Her finner jeg min nye stil til en svært billig penge. Jeg elsker farger; men digget svart i unge år: Til og med serviset var svart. Så nå går jeg tilbake til glansdagene: Black is back sammen med en lekker blå jakke.

Går for den lille sorte

-Jøss, jeg får den på meg. Den lille sorte altså. Jeg forstår raskt at Ambar er en ungkvinne-butikk. Mye er supersmått og one size. Jeg krasjer med en tysk mann med mage og spør spøkefullt om den tiny toppen passer.  – Jeg tror den er for kort. Han ser på meg og ler: -Ikke til ham, til datteren. Vi går på hverandre igjen og han vifter mot meg med en enda mer minimal  bluse: -For me. Jeg ler tilbake.

Shopping etter biffmiddag

Etter en måned i Tyrkia kom jeg meg altså endelig på en shoppingrunde i Alanya sentrum.  Jeg henger mest på stranden og kjenner ikke kjedebutikkene her. Det gjør «tvillingene,» to norske damer som shoppet her hver dag mens jeg relaxet på Kleopatra-siden med soling, flørting  og hamam. Nå er det min tur: Etter en god biffmiddag på Crusoe Restaurant, er det klart for shopping. På Mavi finner jeg en ny solhatt og en rød, utringet topp. Waikiki – med utsalgssteder både på Kleopatra-sidden og i sentrum, har liksom ikke noe som frister når jeg titter inn av vinduet. Men på Ambar har de mye kult. Også så billig! Den korte sorte kjolen i butikkens største størrelse – large – sitter som et skudd – bare jeg holder inn magen og passer på å ikke spise for mye til middag før jeg skal ut på kvelden. Magen har lett fort å hovne opp i syden, det vet de fleste.

Sort og hvit trend blant unge

Kjolen passer ellers bra i Alanya; for på en vandring rundt i Barstreet ser jeg mest kreasjoner i sort og hvitt. De unge føler seg tydelig kulere i sort og hvitt enn i fargesprakende gevanter, også i 2023.

Back to the 80s

Jeg har ikke tenkt å slutte med farger, altså. Men back to svart er litt spennende når jeg skal ut på livet blant ungdommen i Alanya. Det var sånn jeg så ut i mine unge år.  Håret ble ikke blondt og stort nok og kjolene ikke trange og korte nok. Så nå føler jeg meg litt kul, faktisk, og back to the  80s, både i kjolen og i en sort topp jeg viser på bilder under.

Lå på gulvet i prøverommet

Tankene går til min mor som i sin tid måtte se meg ligge på gulvet i et prøverom mens ekspeditrisen slet med å få opp glidelåsen på den syltrange jeansen. Jeg minnes også at min mor  ga meg penger til servise på den første hybelen og nesten begynte å gråte da hun så hva jeg hadde kjøpt: Tallerkner, kopper og bestikk i helsort. Stakkars.

Florale mønstre

Senere ble det florale mønstre og farger. Og brunt – som farge-eksperten sa var mer kledelig til meg enn svart.

Men come on da: Den lille sorte er fortsatt innafor for alle aldre – 16 til 90. Håret er fortsatt blondt, om enn ikke så høyt. Dette går bra.

Får kompliment

Den svarte korte kjolen bruker jeg på et CC- event med den tyrkiske trommeren Ceren Ozdemir. Jeg har brukt alt tøyet i den lille kofferten og det er gøy med en ny dansekjole. Ellers er den jo perfekt å henge i baren med. Jeg får ros av en kelner jeg kjenner: «Den kjolen likte jeg.»

Røverkjøp

Det er hett i Alanya for tiden – og litt fuktig – så jeg trenger ingen jakke – men den blå jakken (under) var så fin at jeg tok den med på kjøpet. Tilsammen betalte jeg 300 lira for de tre knallfine plaggene jeg fant på denne shoppingrunden i Tyrkia. 300 lira er 132,87 kroner.  For et røverkjøp! Kvaliteten virker ikke så verst heller.  🙂 

Ellers takk til alle de søte sjarmørene som gir meg roser. Jeg samler de i en vase på rommet...

Bildene er fra Royalisa City Apart – et leilighetshotell jeg ga en ny sjanse: Leilighetene er pusset opp, personalet gudskjelov byttet ut og aparthotellet samarbeider med en ny Strand; Bliss Beach, 5 minutter spasertur unna. Dette betyr at jeg gratis kan benytte Bliss- som helt klart er den beste stranden på Kleopatra-siden. God mat, chille  sofaer, hyggelig personale  og good wibes. Bliss tilhører Royalisa Palmiye Beach. Leilighet på Royalisa City + Bliss Beach er en rett og slett en god kombo for oss som ønsker å bli litt lenger på ferie og lage vår egen kaffe på morgenen.. og så er det jo mer plass til antrekkene og rosene.

Sydenferie: Rimelig strandhotell med good summer vibes

Bunad og festdrakt er lite viktig; jeg valgte leopardkjole og 17. mai-middag på Elite i Alanya

Tyrkia leverer alltid, enten du ser etter all inclusive feriesenter eller leilighetshotell