Annonse

Innreise fra Norge til Tyrkia er enkelt. Fra 1. juni 2022 trenger du ikke lenger å ta rapid antigen test eller vise koronapass. Her i Alanya bor jeg i en hotspot, med stort valg av all inclusive feriesentre og leilighetshoteller.

Yr viser godvær i Alanya

Yr viser kun godvær i Antalya fremover. I går strøk en varm fønvind over kroppen. Det var helt nydelig. Jeg hadde varm sand under føttene og badet i sjø med god temperatur. Du får mye for den norske kronen her, selv om prisene i Alanya-området har gått litt opp i forhold til før pandemien. Det er likevel mye billigere her enn i Spania og Hellas – enten du viI bo på all inklusive feriesenter eller leilighetshotell hvor du styrer livet mer selv.

Bor på feriesenter ved stranden

Selv bor jeg i Alanyas hotspot – ved Kleopatra-stranden. I to uker har jeg hatt en enkel suite på Sunprime Alanya Beach. Jeg hadde kun bestilt en uke med Ving, men dealet en uke ekstra av Ving til god pris. Det er mulig å bli igjen med charter, men returen får du ikke ombooket, og  du må da kjøpe en ny billig-retur selv, enten fra Ving eller andre selskaper.

All inclusive på to feriesentre samtidig

Her på Sunprime kan jeg fritt benytte nabohotellet Cooks Club, som er et new generation og et noe yngre hotell. Hotellene har samme eier, og eieren ønsker å være raus og fleksibel. Du kan derfor nyte all inclusive-måltidene dine på begge feriesentrene. Du kan også nyte bassenger, spa og underholdning begge steder.

Live music, tyrkisk aften og trommeshow

Feriesentrene passer godt både for par og single. Sunprime har de store, gode, lyse rommene og buffet-aftener med live music og tyrkisk show og er ideelt om du bare vil ha ro og slappe av. Cooks club ved siden av har den kule stemningen, den hippe musikken og den moderne menyen. Du kan alltid henge i baren og bli underholdt av trivelige kelnere. I tillegg skjer det mer her under liveshow. På Sunprime sitter folk stille og nyter mat og drikke, på Cooks  Club danser folk og koser seg. To ganger har jeg nå hørt tromme-showet til den tyrkiske, kvinnelige artisten Ceren Ozdemir. Hun har jevnlige drums&percussion nights på Cooks Club. Her trekkes den yngre garde og hun er spesielt populær blant egne landsmenn.

Begge hotellene tilbyr også treningstimer med SATS – i studio og i basseng – aquagym.

Det er herlig at friheten er tilbake og restriksjonene borte og at vi kan trene sammen som før. Dansegleden sprer seg også igjen både blant yngre og eldre.

At mange turister heller vil drikke og kose seg enn å delta i aktiviteter, kan du lese i denne bloggen som jeg skrev da jeg først kom ned her.

Nordmenn dropper trening på sydentur:; Jeg vil drekka og kose meg!

Se solnedgangen til avslappende ferie-musikk

Her I mitt hot-spotområde I Alanya, har vi også Bliss Beach, hvor du kan nyte god mat og drikke og se solnedgangen til avslappende ferie-musikk. Restauranten tilhører Royalisa Palmiye Beach hotell hvor jeg tidligere har bodd. Dette hotellet, som er et Tyrkia Reiser-hotell, er helt nyoppusset i år og virker veldig innbydende. Merk at dette er et rimeligere feriesenter enn Cooks Club og Sunprime om du vil tenke på lommeboken. Du kan fortsatt melde deg på buffetaften på Sunprime eller ta en drink i baren på Cooks club hvor det er livlig stemning.

Når Yr melder 29 grader og sol i Antalya er det bare å kose seg…

På hjørnet av de tre hotellene opp mot gaten finner du Nordic Garden restaurant som ofte har liveshow også og mange skandinaviske stamgjester. Går du mot Borgen, dukker det opp både beachklubber, feriesentre og kjente restauranter som Elite. På Elite er det nå liveband hver lørdag. Går du i motsatt retning, kan du for eksempel prøve One Love Reggae Bar som også har god musikk og god stemning – og av og til liveband.

Ellers kan du taxi inn til byen for 3 lire og teste barene i bargaten. Her synes jeg drinkene er dyre i år! Et syed heg tidligere har likt er Queens Garden i sentrum.

Slutt på Koronapass og hurtigtest ved  inn og utreise til Tyrkia

Merk at du fra 1. juni ikke lenger trenger å vise koronapass eller ta antigen hurtighetest før reisen til Tyrkia.

Mer om innreiseregler til Spania, Tyrkia og Hellas i denne bloggen: Slik reiser du til Tyrkia; disse restriksjonene gjelder sommeren 2022

Til returen trengs ingen papirer og du blir ikke sjekket hverken på Antalya flyplass eller Gardermoen. Den tiden er heldigvis forbi. Så får vi håpe det varer.

God ferie!