Annonse

Ving Sunprime trene Sats

Nordmannen jeg møter på charterbussen sier jeg er gal som vil trene på sydentur: Han vil drekka og kose seg! Det er han ikke alene om. På hotellet booker jeg 10 treningstimer med Sats. Alle blir avlyst.  Det lover dårlig for folkehelsen. Koronakiloene er tydelig kommet for å bli. Hva med deg? Vil du trene av deg noen kilo i sommerferien eller drikke og kose deg?

Ingen dukker opp på trening

Sunprime, Alanya Beach: Jeg vil komme i form til sommeren og gleder meg til å trene en uke på Ving-hotellet. Her tilbyr SATS  aqua-gym og  treningstimer i studio for gjestene helt gratis. To morgener spretter jeg opp og er klar i treningstøyet. Men trimstudioet er tomt. Ingen dukker opp, ikke engang instruktøren. Jeg spør i resepsjonen: «Vent 5 minutter, hun kommer sikkert.» Jeg venter 15 minutter. Ikke et tegn til noen. Sunprimes side er ikke oppdatert. Der viser seg at hun har fri søndager og at ingen av de annonserte timene kjøres. Dette er dårlig av hotellet. De må si fra når timene avlyses. Og ha et opplegg som fungerer.

Rompe og lår – ikke for Ola dunk

Neste morgen skjer det samme igjen. Nå er jeg skuffet. Jeg løper over til nabohotellet, i tilfelle timen er der og ikke her. «Det meldte seg ingen, så timen er avlyst.» sier en ansatt. Dette var en time for å trene rompe, hofter og lår. Det er tydelig ikke interessant for Ola Nordmann – selv ikke etter alle koronakiloene som har satt seg rundt kroppen og som er vanskelig å få av. Mannen rundt 60 som jeg møtte på charterbussen har rett: Folk vil drikke og kose seg.

Gift mann drikker alene

Selv klarer han det meget bra. Kona kunne ikke bli med på tur likevel, og han må drikke opp literflasken med likør alene. På bussen. Etter mye alkohol får jeg hele historien; om hans kones sykdom som gudskjelov er over når han kommer hjem og hvordan han har lidd seg gjennom flere måneder uten sex. De pleier å ha det en gang i uken. De hisser hverandre opp og er ikke lei av hverandre. Men nå sier hun at han må vente. Han fortviler. Jeg svarer at det finnes vel andre måter å være intim på, og han tar en ny slurk av flasken. Vi har hatt et stopp og han har kjøpt seg øl.  I begynnelsen av turen har han vært opptatt av å fortelle meg at han er trofast og at det kun kan bli vennskap. Når vi nærmer oss Alanya sier han at jeg er søt og at vi kan godt møtes etterpå og «vi trenger ikke å ha sex.» Jeg forstår hva han vil. Det trenger vi helt klart ikke. Jeg skal sove og trene, som før sagt.

Beklager at alt er avlyst 

Jeg har ikke sett mannen som vil drikke og kose seg siden han sovnet i resepsjonen etter å ha tisset i veikanten ned til hotellet. Til treningsstudio kommer han neppe: Trim var han ferdig med. Han trente vekter for noen år siden og ble ikke lykkelig, fikk bare vondt i kroppen. Selv blir jeg glad av trening. Jeg kjører mitt eget løp og  trener på egen hånd i studio. Det er ikke det samme som å trene med en gjeng. Frustrert venter jeg på yogatimen på en hotell-terrasse som aldri skjer og på en lovet vann-aerobic som uteblir. Tilbake i studio hører jeg en stemme. Det er den tyrkiske jenta, Katos, treningsinstruktøren. Hun beklager at alt er avlyst. Hun må ha 5 påmeldte for å kjøre timene. Men ett program går som normalt: En trekking-tur opp til Borgen med oppmøte 0650 neste morgen. Den koster 10 euro. Der har hun 10 påmeldte.

Morgentur til Borgen eneste option

Så dette er det skandinaver  er interessert i. Ikke yoga, vanntrim, bachata, styrke i sal og trening av rompe og lår til herlig treningssmusikk- men å halse opp til Borgen i følge og flokk på et tidspunkt hvor jeg sover? Bli med, foreslår hun. Du kan si fra i resepsjonen. Jeg svømmer noen runder i bassenget. Jeg er i tenkeboksen. Å gå er kjedelig og iallfall så tidlig på morgenen. Bedre å kose seg med et glass vin på kveldstid og sove litt lenger.

Fortsatt koronadvale

«Jeg bodde på dette hotellet for noen år siden, og da var det mer aktivitet her. To års koronadvale har gjort folk fetere og latere. Det er den triste sannheten.»

Men det ordner seg for treningsglade damer! Ving foreslår at jeg får et par gratis PT-timer som kompensasjon  for venting på timer som uteblir. Jeg får beskjed om at de vil snakke med meg i resepsjonen Da går jeg dit.

Kan ikke plage gjester med trim

Forslaget mitt – at det bare er å starte vanntrimmen i bassenget, så vil folk komme, faller ikke i smak. «Vi kan ikke plage gjestene med musikk om de ikke vil trene,» sier hotellsjefen. Han spøker med meg: De er late. Etter korona er ikke ting som før. Folk er ikke som før. Det kommer ingen instruktører fra Sverige lenger og de bruker lokale.

«Dere må prøve,» ivrer jeg. Andre steder er det vanntrim for full musikk og folk kan joine om de vil. Instruktøren nøler: Vanligvis pleier hun å gå rundt å snakke med hotellgjester og få de med, men her på Sunprime ligger folk paddeflate og sover på solsengene fra 8 om morgenen. Hun tror ikke de vil. De er ikke som meg. De vil bare sove. Hun virker beskjeden, og hun er like frustrert som meg over at gjestene uteblir fra timene. Etter å ha sett noen av dem, må jeg si meg enig. Dvalelignende middelaldrende par i godt hold er ikke de enkleste å motivere. Men alt er mulig.

Får instruktøren for meg selv

For min del faller det heldig ut at ingen vil trene. Jeg får instruktøren for meg selv: Tre morgener har jeg  nå trent i studio med Katos – og er sliten! Musklene verker og jeg angrer nesten på at jeg klaget. Det siste er fleip: Det føles jo så deilig etterpå. Jeg går på stranden med mer energi og med bedre samvittighet.

Trener magemuskler som kjennes

Jeg er ikke alene om å være sliten: Katos er som meg, glad i å være aktiv både morgen og kveld, og kjenner det på kroppen. PT-en på Sunprime hotellet viser seg å være en kjent tyrkisk fitness-utøver. Til høsten skal hun på jern-diett, nesten som i militæret, for å trene seg opp til en ny fitness-konkurranse. Da er bun nesten som i transe, hun bare spiser, trener og sover. Men enn så lenge er det sommer og å få turister i form som gjelder: «Kom igjen, litt til,» sier hun og jeg puster tungt på gulvet og trener magemuskler som kjennes.

En eneste mann i studio

«Katos er veldig dyktig,» sier en mann, den eneste vi treffer i treningsstudioet. Han er svensk og  ikke gjest, han driver nabohotellet Royalisa Palmiye Beach, som er helt nyrenovert i år.

«Det ser supernice ut,» svarer jeg – og til Katos; «han sier du er dyktig.»

Hun nikker beskjedent og  og lærer meg nye øvelser. Jeg har ikke trent styrke i studio på en stund. Da SATS stengte under korona, sa jeg opp medlemskapet av ren skuffelse.  jÅ komme i gang igjen med vekter er tøffere enn jeg trodde, men formen kommer seg!  Jeg våget å si fra og vant treningstimer og bedre helse.

Noe for deg også?

Mulig å få forlenge charterturen

I dag dro nordmannen som ville drikke og kose seg  hjem.  Hvor gøy han fikk det, aner jeg ikke. Jeg så ham såvidt under tyrkisk aften. Han satt alene med en drink. Selv blir jeg her en uke til.  I følge nordmannen er dert umulig å forlenge turen – men det går faktisk. Jeg vil ikke bare drikke og kose meg i en kort uke, jeg blir her for å trene og ha det gøy litt lenger.

Hva er dine ønsker for sydenturen? Vil du trene eller drikke eller begge deler – eller kanskje noe helt annet?

Fem år etter: Slik gikk det med Linda som gikk ned 55 kilo

Kosthold: Sunn mat gir vektnedgang og mindre sjanse for kreft

Myndighetene stengte Sats i november. Var det virkelig nødvendig?

Trenger du hjelp til å komme i form, dra på treningsreise!

Derfor kjøper jeg treningsklær på nettet

Trenger du påfyll? Derfor er jentetur bra for helsen