Annonse

Den ultimate jenteturen

Mye stress og mas? Jentetur kan gi deg energien tilbake. Vennskap, latter og samtaler i gode omgivelser, styrker immunforsvaret og gjør deg gladere. Jeg har testet Den Ultimate Jenteturen i Side i Tyrkia. 5 tips om hvordan velge riktig tur finner du nederst i artikkelen.

Aktører står i kø for å arrangere jentetur for deg. Har du ikke egne venninner som kan reise, eller vil overlate organiseringen til andre, så er det å reise med et byrå et godt tips. Både Jomfrureiser, Carpe Diem, Ving, M-Travel og flere andre aktører arrangerer turer i gruppe. Det koster litt ekstra – men du får mye på kjøpet.

Den Ultimate Jenteturen

Denne gangen ville jeg teste noe nytt, og dro på Den ultimate Jenteturen til Side i Tyrkia. Arrangør er Mette Myrvang i M-Travel og hun har lang erfaring. Turen arrangeres for 11. gang. Ved siden av driver hun danseturer for seniorer og fotballeir for jenter og gutter.

Solen var en kjærkommen gjest

Tidspunktet var tidlig i april og jeg var spent på været. I Tyrkia ventet en kald vår, og vi hadde kun sol og badetemperatur enkelte dager. Det la en demper på stemningen.  Jeg nøt hvert solgløtt, og var glad for at jeg hadde pakket med meg lue og jakke til kalde morgener og kvelder. – Ull er best, sa veteranene som hadde vært med før.

To sjøbad gjorde godt og det var ikke spesielt kaldt i havet.

Levde som grever på 5-stjerners hotell

Ellers var det lite å klage på. For kr 11.900 i delt dobbeltrom levde jeg og de andre  som grever i 8 døgn på all inclusive 5 stjerners-hotellet Club Grand Aqua.  Enkeltrom kostet 2900 kr ekstra.

Maten ved hotellet er kortreist, hjemmelaget og svært god. Du spiser og drikker alt du vil, hele dagen. Inkludert i prisen på Den Ultimate Jenteturen er yoga og fitness-trim og mental trening med to erfarne aktører, Siv Kroken Gitsø og Lene Thorgersen Røine

Her er fra venstre Siv, sjef for M-Travel, Mette og Lene.

Sosial tur for jenter i alle aldre

Turen er sosial, du spiser frokost, lunsj og middag med andre om du vil og kan delta på tur langs stranden til Side med felles lunsj.

  

Det er rom for skulking og det er bra. Enhver får gjøre som en selv føler for. Under ser du noen av deltakerne på vei hjem fra morgenøkt med yoga på stranden.

«Ifølge forskning er jentetur i sosialt lag, og gjerne med venninner, noe av det beste du kan gjøre for helsen. Vennskap sammen med latter og avkobling kan gi deg pusterommet du trenger og du blir gladere, mer uthvilt og står sterkere rustet til å møte utfordringer når du kommer hjem. På samme måte kan en tur med gutta være positivt for psyken!»

Les mer om venneturer og psykisk helse her. 

Elsker hamam

Selv føler jeg at god massasje er ekstra avstressende under en slik tur. Jeg bare elsker å bli tatt hånd om av dyktige massører i et varmt, tyrkisk bad med masse skum! Da føler jeg at jeg er i himmelen etterpå. Spaavdelingen ved Club Grand Aqua er en av de beste jeg har opplevd i Tyrkia, med gode og proffe massører. Jeg kjøpte en pakke med tre behandlinger: Pakken besto av 2 tyrkiske bad inkludert ordentlig skrubb, skum- og kroppsmassasje, (hamam), 2 1-times full body olje- massasje, sauna og 2 leirinnpakninger/ansikt. For dette betalte jeg 120 euro.

Jeg tok senere hamam og massasje på et resort i Belek. Det var mer maskinmessig og ikke den samme opplevelsen.

Jenteparty i salongen

Frisør- og neglesalongen var også bra. En dag det regnet ble jeg blondere under kyndige hender og unnet meg pedikyr og manikyr. I salongen fikk jeg selskap av andre damer og vi hadde en skikkelig jente-session i beauty-salongen. For striping, klipp og føn, ny shellac på hendene og pedikyr med vanlig neglelakk på tærne betalte jeg 150 euro.

Stille på hotellet

Det var stille på hotellet så tidlig i sesongen, men det var underholdning i underetasjen som jeg deltok på en av kveldene. En annen kveld var det dans med band i resepsjonen, til stor jubel for oss danseglade. Menn var det få av, så vi damene måtte underholde oss selv. Det klarte de fleste fint.

«Et alternativ er å dra inn til Alanya en kveld. Der er det mere liv,» tipset frisøren.

Det drøyer jeg til 11. mai – da går turen nettopp dit, for å feire bursdag og 17. mai og treffe venner. 😉

Hvordan velge riktig tur – 5 tips:

  1. Hvor avhengig er du av været? Å reise tidlig vår er gambling. Det kan være varmt, men det kan også regne og være kaldt på kvelden. Pakk noe varmt, og innstill deg på skiftende vær, så ikke dette ødelegger humøret. Eller reis på en mer sikker årstid!
  2. Trives du best med venninner eller i eget selskap? En gruppetur er sosial, men reiser du alene, kan du møte klikker som har vært på tur sammen før. Det er lurt å alliere seg med andre i gruppen som også reiser alene. Blir det for mye prat, så trekk deg tilbake. Savner du selskap av den ene; ta med en venn om mulig!
  3. Takler du å dele rom? Kjenn litt ekstra på dette før avreise. Hvor morsomt er det å ligge våken mens romkameraten snorker eller chatter på mobilen? Enkeltrom kan være verdt å betale litt ekstra for. Er du trygghetssøkende, er trolig det å dele rom med venninnen best og mest økonomisk. Er du veldig sporty, deler du med hvem som helst.
  4. Hvor mye trening og kurs orker du? Opplever du å føle deg sliten noen dager eller føler på at opplegget ikke passer, så er det lov å utebli uten dårlig samvittighet. Det er kun et tilbud, ikke press, selv om det kan føles slik for jenter som er vant til å prestere.
  5. Lyst til å gjøre noe annet? Husk på at det er DIN tur og DINE behov som er viktigst. Sjekk ut muligheter på forhånd. Sightseeing i gamlebyen i vakre Side er f.eks noe du kan gjøre både på egenhånd og med noen du kjenner. Det går an å spleise på taxi og dra for å spise middag eller danse og ha det gøy et annet sted. Eller slange seg på stranden med en bok mens de andre trener.

Les om andre treningsturer med mening som jeg har testet her. 

Les også: Derfor kjøper jeg treningsklær på nettet. Les bloggen her. 

Les også: Shoutout! Jeg hørte bønnerop og kom ikke til skade. Les en av min 10 mest populære blogger her. 

Les også: Endelig fridag på Ving-camp Kypros. Vi tar den helt ut med skumparty. Les denne bloggen her. 

Les også min blogg om smart mat for slankere: Ikke gi opp: Slik spiser du deg i bedre form

Les også: Fem år etter: Slik gikk det med Linda som gikk ned 55 kilo

Les også: Dele rom med en fremmed? Nei, takk!

Bildene under er glimt fra Den ultimate jenteturen 2019. 

Foto: M-travel, Club Grand Aqua, Side, deltagere på Den Ultimate Jenteturen og Helsetine

Hvor drømmer du om å dra på jentetur?! Skriv gjerne en kommentar. 🙂