Annonse

Coronakrise Tenerife

En hyggelig dag ved poolen etter frokost og morgentrim på taket, er snudd til et mareritt: På sekunder stenger hotelldirektøren hele bassengområdet. Vi må holde oss på rommet.

Denne bloggen ble først trykket for et år siden. Jeg var på reise med Jomfrureiser på Tenerife da alt stengte ned: «Alt er normalt her,» forsikret hotell-sjefen. Noen få dager senere ble han tvunget til å stenge. Vi måtte holde oss på rommet. «Galskap,» sa de ansatte. Fortsatt er mye av verden i lockdown. Hvor lenge finner vi oss i det?

På Tenerife: Helsetine – Tine Cecilia Holm

Crazy tilstander

Crazy! sier en av hotellets ansatte på animation-team og rister på hodet. I løpet av minutter er alt snudd på hodet her på det idylliske og fredelige hotellet Gata Suites nær Playa de las Americas på Tenerife.

Situasjonen snudd på sekunder

Vi våkner glade og fornøyd og utfører dagens morgentrim på hotellets takterrrasse klokken o8.00. Deretter spiser vi frokost og legger oss til ved poolen for å lese bok og diskutere dagens corona-nytt. Plutselig ser jeg at hotellets ansatte stenger av barnebassenget og ett av voksenbassengene samt hotellets utendørs bar og café . Jeg treffer noen engelskmenn fra Wales som har klart å få bestilt seg tur hjem med fly i morgen etter at deres opprinnelige fly ble avbestilt. De opplever situasjonen som crazy. Ren galskap! «Ingen er syke her engang. Hva er greia,» sier de og tipser meg om at jeg kan få kjøpt øl på en butikk i nabohotellet.

Styrt av myndighetene

I hotellresepsjonen spør jeg om hotellet er i ferd med å stenge: Nei, men de har fått beskjed av myndighetene om å bare holde oppe det mest nødvendige: En pool, en restaurant.  Precautions! Det vil si at hotellets spa der jeg har tatt massasje og pedikyr og som igår lovte at de vil holde åpen, også må kaste inn håndkleet og stenge. Hotellets frisørsalong der jeg ordnet håret for få dager siden, stenger også i dag.

Hotelldirektør i panikk

På vei opp til rommet, hører jeg damer i gruppen diskutere på gangen utenfor: De forteller at i løpet av få sekunder har hotelldirektøren fått full panikk: Hele bassengområdet er nå stengt av og vi må holde oss på rommet! Dette er en svært dramatisk utvikling på dette fredelige golf- og spa-hotellet utenfor sentrum. Der og da føles panikk-operasjonen uklok: Ingen er syke eller smittet her. Det han gjør, fører til redsel hos voksne og barn. Jeg synes synd på badeglade barn som nå må være innestengt på hotellrommet.

«Senere forstår jeg at han ikke har noe valg, han følger bare ordre fra myndighetene.»

I dette minuttet vet vi ikke dette og damene og jeg tenker at hadde han holdt alt åpent ville vi fortsatt kunnet holde lang avstand til hverandre på det gedigne området. Men i og med at han kun ville holde åpent et lite pool, og stengte utendørsbaren der mange henger, ble folk liggende for tett. Jeg vet ikke, men jeg regner med at dette gjør utslaget for at alt nå blir stengt.

Treningsnekt

Stengingen og lockdown på Tenerife innebærer også at vi ikke lenger kan trene verken på stadion 20 minutter unna eller på hotellets takterrasse. Hva som skjer med 17-treningen, seminaret Natalie skal holde for oss eller 8-treningen i morgen tidlig, vet vi ikke.

Personalet rammet

Jeg løper ned for å hente håndkle, solhatt og treningssko som jeg har lagt igjen på solsengen. Jeg vil ta en svømmetur, men er for sent ute. Området er allerede tømt for folk:

«Hva tenker du om dette,,» spør jeg gutten som jobber med å rydde inn solstoler. Han jobber i animation-teamet. Både han og kollegaen rister på hodet: De samme ordene: Det er crazy. Galskap. En av de drar hjem på ubestemt tid og den andre sendes for å hjelpe til på et annet hotell.

Visstnok skal hotellets innendørs restaurant fortsatt holde åpent til lunsj slik at vi kan få oss mat og drikke.

Vi har ikke lov til å gå utenfor hotellet hvis vi ikke har helt nødvendige ærend på supermarked eller apotek: Vi kan kun være tre i følge og vi må holde en meter avstand. Hotellets resepsjon anbefaler taxi.

Jeg kommer tilbake med mer. Fortsettelse under:

Les også: Tenerife: Turister kastes ut og flyttes til et flyktninge-hotell

Les også: Jeg er forbanna så det holder: Vi havnet midt i Corona-marerittet og blir mobbet for det!

Les også: Coronaviruset: De stengte Tenerife. Slik var hjemreisen til Norge

Les også: 14 rare dager. Fra girlscamp på Tenerife til trening i isolasjon på stuegulvet.