Annonse

«Har du akkurat rømt fra Gaustad? Du er en naiv godfjott! Slike folk kan vi bare kvitte oss med.» Slik svarer Listhaugs tilhengere meg på Facebook.

Jeg er ikke imponert over velgerskaren til Sylvi Listhaug. Etter at jeg delte innlegget mitt med råd til Sylvi i flere grupper på FB og senere også promoterte innlegget, fikk jeg sure oppgulp fra hennes velgere.

De fleste var eldre menn fra landsbygda. Det stemmer godt med det jeg leser i Dagbladet: «Mens Frp-velgerne tidligere var unge menn, er menn som John Langeland (72) typisk for partiets velgere i dag.»

Ingen av dem var villige til å vurdere mine synspunkter eller å reflektere over noe av det jeg skrev. De svarte at jeg var dum og naiv og at mennesker som meg gjør Norge til et farlig land å bo i: Jeg skal ha skylden for at kvinner blir voldtatt og brent.

«Vel helsetine, hvis du går ut og støtter at vi skal få en dårligere velferd pga innvandring av sosialklienter, da kan du ikke regne med å få så mange godord. Du blir behandlet som det du er, en naiv godfjott som ofrer samfunnsøkonomi og sikkerhet til dine landsmenn.» Eldre mann.

Noen hevder rett ut at slike folk som meg kan Norge bare kvitte seg med.

«For en usmakelig uttalelse. Listhaug er en av få som ser hva som er i ferd med å ødelegge Norge. For meg ser det ut som de fleste fra venstresiden er like hjernevasket som islamister/islam.» Godt, voksen kvinne.

«Mot personar med dette synet blir eg useriøs. Vi skulle ta i bruk møkka greipa og skufla vekk skiten!» Bestemor.

Jeg regnet med å stå i en drittstorm, for å legge seg ut med Sylvis tilhengere oppleves som å stikke hånden inn i et vepsebol.

Les mine råd til Listhaug her.

Jeg har svart sinte tilhengere at jeg synes det er leit at debatten har blitt så hatsk at det har blitt oss og dem. Innvandringsdebatten har hardnet, og splitter venner og familier – slik det nylig var i Katalonia i Spania under valgopprøret der. En farlig utvikling, mener jeg. Vil vi ha borgerkrig?

Jeg har også sagt i fra at enkelte mener Listhaug bare provoserer og egentlig ikke står for uttalelsene. Det blir ikke lett for henne å stå frem etter år med krasse utspill å si: – Tulla!

Det kan heller ikke være greit for velgere å bli lurt. Det reelle problemet i Norge i dag slik jeg opplever det, er at de rike får mer og de fattige Frp-velgerne mindre.

Dette ville ingen av velgerne svare på.

Jeg ser med sterk uro på at vi har folk i regjeringen som driver med splitt og hersk, dyrker fordommer i stor stil og hisser opp store masser med mennesker. Erna Solberg har sammenlignet hetsen mot muslimer med hetsen mot jøder på 30-tallet. Vi vet hvordan det gikk med jødene Jødene fortjente ikke bli gasset i hjel.

Hun har også sagt at før var vi skeptiske til homofile, nå er det muslimer. Homofile er godtatt i dag – betyr det at vi bare trenger tid, Erna?

Jeg fikk forresten beskjed av en sinnamann om at jeg bare får sitte å kose meg med kebab til jul og at det høres stusslig ut. For å gjenta meg selv – uttrykket ta deg en bolle! brukes når man er lei av at noen går for langt. Det betyr ikke at man kun spiser boller. Til sammenligning betyr det ikke at jeg kun vil ha kebab selv om jeg brukte uttrykket «ta deg en kebab» til Listhaug.

«Jeg vil ikke ha enten kebab eller pinnekjøtt, jeg vil ha både og! Flerkulturelle mennesker beriker oss. Og pinnekjøtt finnes i halal.»

God mandag !

Har du rømt fra Gaustad?

Bekymret hilsen fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger

Kontakt meg på tinecec@gmail.com

Les også: VG: Bare 10 prosent av innvandrere er flyktninger. De fleste som kommer er arbeidsinnvandrere fra Polen.

Les min blogg om hvor mye positiv respons jeg fikk på rådene til Sylvi  her.

Innvandrerne støtter meg og tror Listhaug egentlig er ensom. Les innlegg her.