Annonse

Hovmod og munnbind står for fall:  15. juni skjedde det altså endelig Etter 7 ulidelige måneder med maskepress og maskepåbud, kom FHI til en sunn erkjennelse. Det er ikke lenger et nasjonalt råd å bruke munnbind i Norge. Ulempen ved å bruke munnbind blir større enn nytten.

Mange har kjempet mot munnbindtvangen. Adskillige, Svein Østvik og andre,  har blitt mobbet, utestengt og har mistet jobber og verv. Det er nesten ikke til å tro at dette kunne skje i demokratiske Norge.

Politikk og frykt fikk overstyre

FHI innrømmet helt i begynnelsen av pandemien at munnbind ikke anbefales og ikke er nyttig som smitteverntiltak. Politikk og frykt i en usunn kombinasjon gjorde at munnbindtvang likevel ble innført i Norge i november i fjor: Folk var redde og følte seg trygge med masker. Brukte man dem gjorde det i tillegg godt inntrykk; da så det ut som man tok smittevern på alvor.

Her er noen innvendinger: 

1.Psykologer har pekt på at masker først og fremst er et tegn på underkastelse og maktbruk.

2.Fagfolk som sa tydelig fra om at masker ikke virker, ble ikke hørt. Fagfellevurdert forskning ble forkastet av maktsyke politikere som Bent Høie. Vi husker alle hvordan han brukte hersketeknikker mot Fredrik Solvang i debatten.

3.Politisk symbolikk som til de grader skader og splitter folket er forkastelig, er min mening.

4.Å se masketvang i Tyrkia i fjor høst åpnet øynene mine: Kelnere slet med munnbind og visir i 45 varmegrader. Dette var så hinsides galt!

5.Masketvang innført i Norge på senhøsten gjorde at jeg forlot Arbeiderpartiet hvor jeg har vært listekandidat.

6.Masketvang gjorde at jeg diskuterte med Røde Kors lokalt  og ble ekskludert: Jeg ville at bruken skulle være frivillig.

7. Dette er bare peanuts i forhold til arbeidsfolk som har slitt på tak, bak kasser og blant kunder i timevis hver dag og fått hodepine og tung pust grunnet maskene. De har blitt overvåket, angitt og fått kjeft av sjefen. For hva? For å være mennesker som trenger oksygen!

8. Munnbind har blitt et enormt søppelproblem i verden. Bare i havet ble dett kastet 1,5 milliarder munnbind i 2020. De fester seg til manetene og dreper livet under vann. Plast er allerede et enormt søppelproblem i verden – det har eskalert med masker som har plast på baksiden.

9. Det aller verste for meg har vært å se barn helt ned i barneskolealder med doble munnbind – lurt til å tro at de må gå med dem for å beskytte voksne. Det er utilgivelig. Våre myndigheter er ansvarlig, ikke enkeltmennesker.