Annonse

Om jeg har vært sinna på Line Holens vegne før, ble det ikke bedre etter å se kommunalsjefen i Hå kommune uttalte seg i saken på TV2-nyhetene. Nå starter jeg kronerulling for den fattige alenemoren: Hun må selge unna ting for å få råd til utstyr til barna og SFO. Heng deg på her: https://www.spleis.no/project/31544

«Hun kjenner ikke saken, har ingen kunnskap, husker ikke hvor mange de har på tiltak, og sier at om Line (28)  ikke har vært i arbeid på 4 år, så er tiltak veldig fint for henne så hun kommer seg opp om morgenen og får en fin referanse.

Hadde hun giddet å sjekke, ville hun visst at Line sto uten jobb etter fødselspermisjon for 4 år siden fordi butikken der hun jobbet ble lagt ned – og siden har JOBBET og kommet seg opp om morran først og fremst fordi hun har to små barn på 6 og 8 år  men også på grunn av grusprosjekt, vaskejobb og annet hardt arbeid NAV har satt henne til – i 4 år. Gode referanser har hun i massevis, men NAV har elendige referanser: Ikke en gang på disse 4 årene har de vært i nærheten av å skaffe jenta en reell jobb!

«Å jobbe på natta 4 mil unna sine små barn på sitt fjerde håpløse tiltak – et sted det ikke går tog på natten – er helt ok,» hevder kommunalsjef Vigdis Monsen Austdal. Hun fremstår fullstendig hjelpeløs, kunnskapsløs og uten kompetanse til å hjelpe noen som helst i jobb.»

«Om natten skal denne mammaen være med sine barn.! Jeg mener NAV burde anmeldes for å prøve å få denne tobarnsmammaen til å utvise omsorgssvikt ved å la barna være alene om natten. Støtte til skyss eller barnepass får hun heller ikke. Fy for skam!

Les alle sakene og støtt kronerulling til den fattige alenemoren her:

KRONERULLING FOR NAV-LINE FRA TV2.
Line Holen (28) måtte spa grus på Jæren i et NAV-prosjekt til 13 000 kroner i måneden og står fortsatt uten jobb. TV2 har fulgt jenta i flere måneder og du kan lese sakene her.
LINE SPAR GRUS FOR SLAVELØNN I NAV. Les her: https://www.tv2.no/a/9541237/
MANGE SYNES SYND PÅ ALENEMOREN. Les her: https://www.tv2.no/a/9549051/
FRA GRUS TIL NATTARBEID PÅ BUTIKKLAGER FIRE MIL UNNA. Les her: https://www.tv2.no/a/9678404/
Jeg har opprettet en SPLEIS for Line hvor vi samler inn penger til førerkort, noe som kan gjøre det lettere å få jobb. Line er alene med to barn på 6 og 8 år. Del aksjonen og gi noen kroner om du kan. Tenk om vi kunne samle en gjeng som gir en 50-lapp hver? Hver krone teller. Se aksjonen her hvor du enkelt kan vippse eller bruke kort. Du kan være anonym.

Støtt uheldige Line med noen kroner her: https://www.spleis.no/project/31544

For å komme til denne Meny-butikken og jobbe fra 0200-1000 må Line ta tog før midnatt og vil ikke være tilbake hos barna sine før 11 neste dag. Butikken er den samme hvor en mannlig deltager i NAV-prosjekt har jobbet på tiltak i flere år – UTEN å få fast jobb. Line føler at NAV lyver for henne og stikker kjepper i hjulene for at hun skal klare seg.  Hun får også avslag på søknader om økonomisk stønad.

«Jeg er langt nede og vet ikke hva jeg skal gjøre,» sa hun da jeg var i kontakt med henne etter at innslaget ble sendt. Bildet har hun delt på Snapchat.

«Kjenner ikke saken. Verdens største løgn.»

En ting går igjen når kommunalsjefer og politikere høyt oppe i systemet uttaler seg: «De kjenner ikke saken og kan derfor ikke uttale seg.» Men hvor vanskelig er det å sette seg inn i en sak før du stiller til intervju? Det blir ansvarsfraskrivelse og tåkelegging hele veien!

Hvor lenge skal vi finne oss i det? Når skal noen gripe inn og stoppe denne NAV-galskapen? TV2 viste et innslag der Line fikk fortalt hvordan hun blir hundset fra tiltak til tiltak på luselønn,men ingen politikere eller samfunnstopper stilte til intervju. Det savnet jeg. Jeg var derimot med i innslaget fordi jeg har blogget om saken og lagt ut en liten video der jeg engasjerte meg i Lines sak.

Se TV2s innslag her.

Les også mer om Line i denne TV2 saken her.

At Helsetine engasjerte seg i NAV-Lines sak ga resultater: Rundt 7000 leste og 90 mennesker engasjerte seg i og kommenterte det siste  innlegget «Slik gikk det med Line.»

51 000 lesere har den siste tiden vært inne på Helsetine.no og lest om Line og aktuelle saker. Det er gledelig! 🙂

Les mine blogger om Line-saken her.

NAV-galskapen: Line blir utnyttet – det gjør meg rasende!

Slik gikk det med NAV-Line som måtte spa grus

Dagsnytt 18 bør snarest følge opp denne saken og stille noen til veggs! Hvem har ansvar for at NAV-tiltak virker og for at småbarnsmødre i en vanskelig situasjon får det til gå rundt slik at de skal få beholde husrom og får sendt barna på skolen og SFO?

Tydelig verken NAV eller folkevalgte politikere på Stortinget..

Støtt uheldige Line med noen kroner her: https://www.spleis.no/project/31544