Annonse

Jeg har prøvd alle timer på Sats Elixia, men kulen på magen er der fortsatt. Irriterende som søren! Men det er håp! Les 6 kjappe tips.

«Jeg så deg på stranden og så at du hadde fått kul på magen. Jeg håpet at du ikke var gravid, jeg ble litt redd!» Denne kommentaren fikk jeg av en ålesunder for flere år siden. Jeg var spent på å treffe ham igjen etter noe av og på-dating. Det var ikke akkurat responsen jeg håpet på.

Barnefødsler og hormoner

Replikken brant seg inn, og derfor husker jeg den ennå. Jeg var ikke gravid – jeg var bare en voksen kvinne som nærmet meg overgangsalderen. Jeg hadde trent og kost meg omtrent like mye, og med to barnefødsler og hormoner attpå, så var det slik jeg så ut. Relativt slank og trent, men med en liten kul på magen.

Var redd han skulle bli far

Han kunne si at han hadde savnet meg. Vi kvinner er sårbare når det kommer til kropp sommerstid.  Men han så altså en kul og var redd for at han skulle bli far. Etter litt mer av og på dating ga jeg opp hele fyren. Han var for dum.

Les også: Vårklar med bikini på salg fra Change

Kjøper små badetruser

I dag gir jeg  faen og kjøper de minste og mest fargerike badetrusene  – (ingen skal tvinge på meg badedrakt verken på stranden eller på spa) – men jeg holder fortsatt forgjeves inn magen når jeg bader – og sletter uheldige bikinibilder fortere enn lynet.

Måtte kaste bildene

For vel et år siden tok en fotograf bilder av meg på en badebåt i Alanya, og han sendte meg mange fine bilder. Han var fornøyd. Til min ergrelse så jeg at jeg måtte kaste flere av de: Hodet og  overkroppen så fin ut, men denne kulen syntes på magen. Da hjalp det ikke å posere i grønn, fresh bikini og lett retusjering hjalp heller ikke. På magen altså. Jeg torde ikke poste de uheldige bildene forfra, for jeg visste jeg ville få kommentarer.

Ett bilde jeg trodde var greit, fikk jeg kommentar på, og da ble jeg lei meg og slettet det.

Slik får du bukt med magefettet. Her er 6 kjappe tips: 

  1. Stress, øl og karbohydrater er dårlig

Stress og for mye karbohydrater, gjær, øl og brød gir mer magefett. Da starter jeg det nye året med havregrøt, dansk rugbrød og grønnsaker og håper å være sylslank før neste ferie..   Jeg elsker å kose meg med en øl på stranden og tyrkisk, oppblåsbart brød, lavash,  – men meningen var ikke at magen skulle ligne på brødet. Sukk. 🙁

 

2. Lavkarbodiett en uke eller to virker. Egg med wokede grønnsaker til frokost uten brød. Svart kaffe. Fisk og store biffer, kylling og kalkun  uten saus og annet tilbehør enn grønnsaker. Litt frukt går, men bær er bedre. Sukkerter, knaskegulrøtter, mager kesam som eneste dressing. Et glass knusktørr hvitvin. Dropp øl.

3. Styrketrening. Det løser ikke alt, altså. Jeg har tatt mye situps uten å bli kvitt magefettet. Men styrketrening strammer opp kroppen generelt, og det ser bra ut.

4. Kondisjon. Jeg liker zumba og styrketrening og er ikke glad i timer hvor pulsen stiger for raskt. Faktisk får jeg litt noia. Men de siste ukene tvang jeg meg til å like mer råkondis i sal, og overlevde, Jeg trodde ryggen og bekkenet skulle svi etterpå, men faktisk følte jeg meg bedre. Kondisjon øker også forbrenningen og det er det du vil når du vil kvitte deg med magefettet. Løp trappene.

5. Kjøp klær en størrelse større. Jeg har for mange stramme tights og korte, trange topper. Da kan teite typer fort kommentere «is it my baby inside?» Utrolig kjipt. Ved å kjøpe større klær, ser jeg nesten tynn ut. Å bruke skjørt og bukser med høyt liv er et godt alternativ  og en kjole med litt vidde så du får plass til feriemagen og weekend-middagen.

6. Er det her jeg skal foreslå mer tid i sengen med din kjære, som jo er god trim? Jeg vil iallfall appellere til mer livsglede. Aldri har en fyr klaget på magen min i bingen. Jeg tror knapt han har sett den. Og det er bedre å  fremstå med litt myke former enn å være en tynn sylfide. Operere bort magefettet? Der sier jeg nei. Aldri! Med mindre du er sykelig overvektig, det er noe annet. Vi som klager er egentlig for selvopptatte. Enig? Så bare gi faen og vær stolt av deg selv. Velg tøy med sterke farger, smil og la det stå til.

Les også: Skjønnhetsoperasjoner: Vær happy med den rumpa du har!

 

Jeg er bra nok som jeg er. Det er du også. Derfor lo jeg høyt da en forsoffen eks sa – de bildene du la ut fra båten er de fineste jeg har sett; bare forstørr brystene litt, så blir du helt perfekt 🙂