Annonse

Kudos! jubler fastlege Jørgen Skavlan og hyller regjering og helsemyndigheter – med stikk i armen. Han har holdt pusten i skrekk når han har passert en jogger. Nådeløst svinger han pisken og langer ut mot hytteeiere som saksøker staten og ungdom som savner russetid og har unnet seg en fest. Som forblindet ser han det lave dødstallet som «lottogevinst.» Ikke et sekund viser han bekymring  for unge som sliter psykisk eller for at halve Norge er kastet ut i arbeidsløshet og fortvilelse. Det er alarmerende. Det er et svik.

Nevner ikke skadevirkningene med et ord

Kronikken til Jørgen Skavlan i Aftenposten vitner om kameraderi. Her er mannen som hyller sine egne – regjering og helsemyndigheter. Legen som er alternativskeptiker og har skrevet bok om røykestopp nevner ikke med et ord de groteske skadevirkningene nedstengingen har hatt både her til lands og i utlandet. Han nevner ikke at nedstengingene på verdensbasis har drept flere enn de har reddet. Han nevner ikke at millioner av barn kommer til å havne i grenseløs fattigdom på grunn av dem. Som en moralens vokter og selvutnevnt coronapoliti langer han ut både mot hytteeiere som saksøker staten og ungdom som savner venner og russetid. Verken barn, unge eller folk som sliter med ensomhet, isolasjon  og depresjon synes å spille noen som helst rolle i dette eneherredømmet.

Feirer at halve Norge går på Nav

Her skal det gratuleres og feires at halve Norge går på NAV og at vi ikke har hatt større arbeidsledighet siden 2. verdenskrig. Alle som har trengt eller unnet seg en fest og kommet med motforestillinger, kastes under bussen. Å sitte stille i båten, jeg mener på terrassen, eller alene på hybelen, uten å klage eller ønske seg til hytta, på vennetreffet eller til syden, er det eneste som aksepteres av denne moralistiske legen. Høylydt svinger han pisken. Kudosen går ikke til gutten på 16, Kjell Aksel,  som nettopp sto frem i A-magasinet og forteller om et vanskelig og ensomt år hvor han ikke har vært på et eneste besøk til en venn. Nei, kudosen går til landets øvrighet med millioninntekter. Disse som har sørget for at dødstallet er lavt, oppnådd med ulovlige metoder der menneskerettigheter daglig har blitt brutt.

At risikoen for å dø eller bli alvorlig syk av  coronavirus er minimal om du er under 70 og at de som dør er over 80 med alvorlig underliggende sykdom, sier han ingenting om. Han sier ingenting om at vi har hatt 7600 innlagt med influensa i en liten sesong. Han nevner ikke at det kun er litt over 100 innlagt med covid-19, som vi ikke engang vet om er syke.

«Han sier heller ikke et ord om influensaen: Hvor ble det av den, Jørgen Skavlan?» 

Livredd for joggere

Den spreke legen Jørgen Skavlan, som sies å være en en populær fastlege, har vært redd for egen sykdom må vite – hver gang han har passert en jogger. Da har han holdt pusten! Dette selv om det å bli smittet i friluft av coronavirus er nær sagt umulig og at det å dø av viruset nå i følge eksperter er nede på en halv promillenivå. Vet ikke en av Norges mest profilerte kjendisleger dette?

Slår hånden av vanlige folk

Hadde han enda, som fastlege for helt vanlige mennesker som deg og meg, bidratt med omtanke og en hjelpende hånd. Hadde han enda vært folkelegen  – en slik som er god å snakke med og lytte til. Nei, her snakker han som en av Norges mektigste menn med sine elite-venner: Han slår hånden av vanlige folk som sliter og har mistet jobben og sittet isolert i snart et år. Han slår hånden både av de som frykter viruset fordi de er utsatt for hårreisende skremmekampanjer fra myndighetene og for de som kjemper for åpning av Norge.

Kudos! roper han ellevilt  til sine egne privilegerte venner – helsemyndighetene – som ikke med et eneste ord har fortalt oss hvordan vi skal bevare god helse og styrke  immunforsvaret i denne vanskelige tiden.

Gir ingen helseråd

Jørgen Skavlan vet som fastlege mye bedre. Han kunne sagt at overvekt øker faren for å bli syk av viruset – at overvekt skader hjernen – slik det står om på avisforsiden han viser frem på bildet her. Han kunne kommet med enkle helseråd om hvordan bli kvitt fedme og livsstilsykdommer, som vi vet øker faren for å bli alvorlig syk av virus. Han har skrevet bok om røykestans, og kunne sagt at røyking og kols øker risikoen for å bli syk av viruset. Han kunne anbefalt vitamin C, D3 og sink!

Neida. Han sier ingenting om faresonene, gir ingen helseråd, han hyller tvertimot en helseminister som ikke med et ord har gitt oss bedre helse, bare en mer usunn og fetere koronakropp. For allerede overvektige nordmenn har blitt mer overvektige. Det er farlig for folkehelsen.

Trenger trøst

«Vi er slitne, Skavlan. Vi trenger trøst. Vi trenger den klemmen du ikke vil gi, og det smilet du ikke vil sende den joggeren. Vi trenger å høre at du bryr deg om alle som savner treningssenteret sitt, vennene, turene med gutta på puben og det sosiale, normale livet. «

Den debatten får vi ta i ettertid, sier du, som menn i din alder ofte sier, fordi det er enklest med ansvarsfraskrivelse. I ettertid kan det være for sent for veldig mange.

Er det Astra Zeneca du reklamerer for?

Og nå står du der med stikk i armen og er stolt? Er det Astra Zeneca-vaksinen du har pumpet inn i deg, den vaksinen som nå er stanset i mange land på grunn av fare for blodpropp og farlige bivirkninger, både i Norge, Danmark og flere andre land?

Endelig kan vi reise igjen, når du og alle andre får vaksinen som den eneste redning. Halleluja.

Mitt kudos går til alle som er bekymret for barn og unges psykiske helse, som arbeider for frihet og alle som tør å tenke annerledes og stå for noe annet enn det politisk korrekte.

Bildet av Jørgen Skavlan er fra Wikipedia: Foto: Thor Brødreskift, Nordiske mediedager 2015

Grunnet drakoniske tiltak og nedstenginger blir fattige fattigere og rike, som Jørgen Skavlan, en av Norges mektigste leger, blir rikere. Unge dør av ruslidelser og i selvmord, ikke av coronavirus. De største dødsårsakene i høy alder er ikke coronavirus men derimot kreft, hjerte-karsykdom,  hjerneslag,  demens og kols. Flere dør nå også av ulykker, diabetes og diaré.   Opptil 1700 mennesker har dødd i løpet av en sesong av influensa i Norge, mange i høy alder.

Les også: Dette dør du av: 4 ting å frykte mer enn Coronavirus: Ta grep i dag!

Les også: Stenging av kulturlivet er moralisme, ikke smittevern

Les også: 18 000 barn dør av sult hver dag. Vi er mer bekymret for et virus som kan gjøre oss syke i to uker.