Annonse

Ny uke, nye muligheter. Jeg fikk nye øvelser av en PT på SATS. Håper det hjelper på denne stive kroppen! PT-timen inngår i medlemskapet. Jeg fikk nesten litt dårlig samvittighet over at jeg sluttet på Fresh Fitness, men de valgte selv å kutte ut gruppetrening og lose oss over til SATS for samme pris.

  1. «Du ser iallfall 15 år yngre ut enn du er,» sa den nye PTen. Det var en hyggelig melding å få på en mandag. Samtidig som jeg trente med PT fikk jeg svar på hvorfor SATS Kolbotn tok vekk badstuen som alle savner. Ønsket om å lage ny SATS på Kolbotn torg gikk skeis og da måtte de fjerne badstuen for å få plass til alle medlemmene. Det er den offisielle forklaringen. Om det ikke heller var for å spare kostnader? Det går nedover med servicen: Også massasjestolene, frokostserveringen og barnepass-ordningen er avviklet, samtidig som SATS-eierne koser seg i Sveits.. Jeg tar nå badstu på SATS Karlsrud, selv om det er litt langt å kjøre. Der tok det lang tid å få åpnet saunaen, FØRST restriksjoner, SÅ skyldte de på dyr strøm. Men nå er den åpen, resten av velværeavdelingen fortsatt stengt.

2. Jeg fikk endelig turbuksen fra Kari Traa og Zalando i posten. Sønnen knabbet turbuksen og skijakken min for flere år siden, så det var på tide  at jeg fikk meg en ny allværbukse. Denne grønne turbuksen er kjøpt på salg. Jeg synes den er kul. Det er størrelse large og jeg er ikke så stor, så den er smal i fasongen.

3. Selvsagt må jeg ut på tur med piggsko når jeg først har fått på meg ny turbukse. Jeg liker å gå med pigger, for det knitrer så morsomt under føttene og jeg får utfordret balansen. Jeg er veldig glad i bilen min, men vil gå mer på bena i 2024.

4. -Skal du ikke isbade i dag, søta? spurte en fyr på messenger. PT-en på SATS var også interessert i kalde bad: -Hvordan blir man varm igjen etter isbad uten badstu, lurte hun. – Bare å gå litt rundt, sa jeg. Hun svarte at om det er det som skal til for å holde seg evig ung, så får hun begynne med det.

Jeg sa ha det og dro til stranden: Jeg har mange badedrakter og en beundrer har spurt hvor mange jeg har (mange) og etterlyst den røde med glidelås,  hans favoritt. Jeg er snart igjennom alle badedrakter, så kanskje det blir den røde neste gang.

Dette var virkelig dagen å bade på:

En ny studie slår fast at isbad lindrer overgangssymptomer:

«Kvinner i overgangsalderen som ofte isbader, melder om betydelig mindre angst, dårlig humør og hetetokter.» Kilde: psykologisk.no

Flere spørsmål:

-En engelsk mann på tur langs sjøen ville vite når jeg isbadet første gang. Det var i januar 2020, da alt var nedstengt og det ikke var noe å gjøre.

-To menn med hund lurte på om jeg kunne anbefale badetemperaturen. -Ja sa jeg, og og i tillegg er det litt spennende, for jeg må dytte unna noen isflak på vei ut.

Hva har du gjort i dag? Ha en fin uke.

Isbad i Oslo: 8 grunner til at å svømme i kaldt vann er sunt for deg