Annonse

Kjærlighet for voksne er ikke for pingler. Datingapper som Facebook dating, Tinder, Match og Møteplassen gir mange muligheter. Det er sårbart, det kan bli kleine møter, men kan også føre til full klaff. Lærer du deg å oppføre deg, kan du få damen til å blomstre også.

Jeg dater litt for tiden, både i inn- og utland. Tre ganger i år har jeg møtt norske menn på date som følge av kontakt på datingapper. Nå er jeg lei: Det må gå an å oppføre seg litt bedre?

Jeg har lagt ut video på Facebook hvor jeg forteller om de tre gangene jeg har prøvd sjekkemarkedet på internett i år. 

 1. En bonde kommer til byen for å møte meg på middag, men fortviler når jeg ikke er figuren han har sett på ett av de ti bildene; det i den hvite kjolen. Han fremstår som Vedums arge bror og jeg blir sur.
 2. En ingeniør er interessert, men sjalu og sjalusien eskalerer når jeg snakker med en annen mann og drar på lenge planlagt ferie til Tyrkia. Jeg blir redd og avslutter kontakten.
 3. En Oslo-sjarmør liker kirkemusikk og pule-tur – eeh fugletur. Å snakke om knulling og kos på date nummer en er off.

Spørsmålet jeg ikke stilte, men hadde lyst til å stille  til disse mennene som var mest opptatt av seg og sitt er: Hva liker du med meg, og hvordan ser du for deg MEG i ditt liv nå og i fremtiden?

Datingråd for bedre oppførsel

 1. Vær raus med komplimenter! Vær positiv. Hun du møter har kanskje pyntet seg og brukt tid på å lade opp, tørre å møte deg etc. Ikke start med kritikk: Se deg i speilet: Hvor godt tar du deg ut selv? Er du prikk lik ditt siste bilde på datingappen?
 2. Vær åpen. Spør daten hvor hun har lyst til å møtes. Har du lyst til å gå en 10 mils fottur og hun vil noe annet, så lytt.
 3. Ikke bare prat om deg selv, vis omsorg og interesse for å bli kjent med daten. Still spørsmål.  Vis at dette er en kvinne du vil ha. Vær raus. Få henne til å føle seg som en kvinne.
 4. Bruk humor og ha litt glimt i øyet.
 5. Ikke snakk om puling og kos på første date, det skremmer vekk de fleste damer og er fullstendig turnoff.
 6. Vær ærlig. Ser du etter casual dating, så ikke lat som du vil ha et livslangt forhold.
 7. Vær litt gentleman.Følg opp med å takke for en hyggelig date, selv om det er du som har spandert middagen eller kaffen. Hør hva hun har lyst til å gjøre neste gang? Kino, tur etc. Ta initiativ. Hold avtaler!
 8. Gi rom, respekt og tid og få henne til å føle seg trygg på at du er den du sier du er.
 9. Kontrollbehov er ikke kjærlighet, men usikkerhet. Det er ditt ansvar å få kontroll på angsten din, og den blir ikke borte ved at du kontrollerer den du dater.

Møt på et offentlig sted.

Skal du på date er rådene fra meg å møtes på et offentlig sted først, ta på deg noe du føler deg vel i, vær deg selv, by på deg selv, ikke ta alt så seriøst, velg en aktivitet du liker, kaffe, middag eller museum??,  og ikke gjør den første daten for lang – om det ikke er full klaff da. Ta en date nummer to senere om det føles bra.

Dette er hva folk søker etter om kjærlighet og dating på google:

1.Match datingmatch dating: Match.com er en av de eldste og mest populære datingsidene/appene og svært populær blant nordmenn i alle aldre.

 1. Dating app: Datingsider.no lister opp de mest populære datingappene/datingsidene i Norge. De er: Sider for seriøs dating: EliteSingles, Match.com, Singles50, Academic Singles, Turvenn, 50PlusMatch, Tinder, Møteplassen, Be2, Happn.  Sider for casual dating: C-date og Victoria Milan.
 1. Møteplassen dating: Møteplassen er et sted for seriøs og «jovial» dating. Selv føler jeg mer hjemme hos Match, og har også prøvd Facebook- dating, Happn og Tinder.
 1. Facebook dating: Facebook har en egen gratis datingtjeneste hvor du kan bli kjent med  venner og venners venner til en flørt, vennskap eller et seriøst forhold. Det var herkomiker Dora Thorhallsdottirfant sin prins, kreftsyke Jan Tore.

5.On the basis of sex, Netflix : On the basis of sex er en film som du kan se blant annet på TV2 play. Den er basert på den virkelige historien om Ruth Bader Ginsburgs kamp for likestilling i sine tidlige år som advokat – i en bransje dominert av menn.

 1. Sex og samfunn: Sex og samfunn er et gratis tilbud i Oslo for alle under 25 år (født 1998 eller senere), uavhengig av bostedsadresse. Her kan du snakke med helsepersonell  om prevensjon, seksuelt overførbare infeksjoner og alt annet som har med din seksuelle helse å gjøre.
 2. Aiden Sex and the city: Carrie og Aiden har en reunion i den nye Sex and the city filmen And just like that, og noen kommenterer at det ikke gir mening. Sjekk selv.

8.Kjærlighet for voksne: 

En dansk film du kan se på Netflix Den skjøre balansen mellom kjærlighet og hat blir dødelig når en kvinne oppdager mannens sidesprang – og begge tyr til drastiske midler for å få det de vil ha.

9.Grenseløs kjærlighet: Discovery-serien Grenseløst forelsket følger nordmenn som har funnet kjærligheten over landegrensene. Et av seriens mest populære par er norske Annema og unge, tyrkiske Dundar. 

 1. Kjærlighet på pinne: også kalt kjærlighet, slikkepinne eller klubbe  er en type sukkertøy som er festet på en pinne. Den kan ha mange ulike farver, smaker og former, men de mest vanlige er runde med enten sur, salt eller søt smak. Kojak, politietterforskeren fra TV-serien med samme navn, hadde slikkepinner som sitt varemerke. (Wikipedia.)
 2. Brennende kjærlighet: Dette er en dansk matrett som ofte serveres i forbindelse med kjærlighetsdagen, Valentines day. .Du kan lage din egen kjærlighets-rett fylt med potetmos, kjøttdeig og nydelige grønnsaker. Bamas variant er toppet med ost. Kanskje du kan servere den til daten? Nam, nam.
Bildet er tatt av Printergy fra Pixabay