Annonse

Alle snakker om lavkarbo. Sunt den ene uken, usunt den neste. Lett å bli forvirret!

Selv bestemte jeg meg for å prøve lavkarbo etter to uker i Hellas med mye mat og god vin.

 

Ble lei

Jeg har sjelden spist så mye egg og bacon til frokost. Da jeg ble lei av egg og bacon laget jeg oste-omelett.
Jeg spiste svære kjøttstykker til middag med grønnsaker eller salat som eneste tilbehør.
Kostholdet var helt fritt for brød, ris og pasta.

Jeg jukset litt da, jeg spiste av og til havregrøt og jeg kuttet ikke ut rødvin. Jeg var heller ikke så flink til å spise fisk.

Likevel gikk jeg raskt ned to kilo. Det virket. Det var bare det at jeg begynte å føle meg kvalm, og lengtet etter ovnsbakte potetbåter, spaghetti bolognese og rugbrød.

Så jeg sluttet og gikk opp de to kiloene igjen.

To ting likte jeg med lavkarbo, som jeg kan anbefale.

  1. Det ene er å sprøsteke skiver av jarls-berg-ost i ovnen og servere som snacks. Veldig digg, faktisk.

2. Det andre er blomkålmos – som man kan bruke istedefor poteter. Bare å koke blomkål, mose den og blande inn creme fraiche, salt og pepper. Nam, nam.

Nå vil jeg prøve meg på lavkarbo igjen. Etter et år med mye reising, har det blitt mye kos og mindre trening enn vanlig. Så nå kjører jeg på. Kom gjerne med tips.

Les også: Overvekten øker i coronatider: 5 kilo ned og friskere på en uke, lover Keto-

Les også: Vektnedgang i sommer: Middelhavskost kan gi deg en slankere ferie

Les også: Kosthold: Sunn mat gir vektnedgang og mindre sjanse for kreft