Annonse

Barcelona, Spania. Hvilken leppestift har du på bildet? Spurte en leser. Leppestiften jeg brukte på bloggvideoen og de siste bildene på Facebook og Instagram er fra Dior og heter 999 satin.

Dior 999 Skam Nora
Dior 999 Skam Nora

 

Trøstet meg med rød leppestift i koronatid

Helt siden koronaviruset stengte verden og pandemien startet, har jeg trøstet meg med leppestifter i sterke farger. Jeg kom fra Tenerife i mars 2020 og fikk høre at jeg skulle rett i karantene. Mye på taxfree var stengt og jeg fikk ikke røre noe. Da falt jeg for en Hollywood-rød leppestift i hyllen som het Dior 999 Bloom. Den har jeg senere kjøpt i matt variant og i  finishene  satin og velvet. 

Fikk høre at jeg lignet Skam- Nora

Noen unge gutter på et hostal i Barcelona har sett den norske ungdomsserien SKAM og de likte Nora. De så på meg og sa jeg lignet. Det syntes jeg var morsomt. Hun er jo også kjent for sterke leppestift-farger og en lignende frisyre, hun har som meg bodd i kollektiv, hun er feminist, hun er viljesterk, smart og hun har foreldre som jobber i psykiatrien og som har nok med seg selv. I den første serien bruker Nora sterk, rød leppestift, mens hun senere skal ha byttet til en mer oransjerød farge som heter runway coral. Den må jeg selvsagt teste ut.

Kun nude-farger? Nei

Det er mye press på at voksne kvinner kun skal bruke fargeløs gloss og nude-farger på leppene. Kjedelig, spør du meg. Mitt motto er; gjør som du vil. Jeg har fått kritikk for at fargen er for sterk, jeg har fått høre at med små lepper så ser de større ut med lysere farge, jeg har fått høre at jeg har for tykt på, vel det er nå meg; jeg gjør det jeg føler for, jeg bruker minimalt med tid på badet og har ikke alltid speil tilgjengelig når jeg reiser. Jeg liker også lysere farger på leppestifter og nå som pandemien er over, vil jeg eksperimentere med litt andre farger også. i fjor høst kjøpte  jeg en nude-variant av leppestiften jeg viser på bildet. Den ble brukt på dagtid i Barcelona og jeg likte den godt. Men Dior 999 vil forever være en favoritt til fest og glede. Den holdt meg oppe i de gråeste dagene hvor alt var nedstengt.

Handler makeup på Kicks, Sephora og taxfree

Jeg handler på Kicks i Norge, og på taxfree når jeg kan. Sephora i Barcelona har også godt utvalg. Der legger de gratis sminke og gir tips mot at du kjøper noen produkter..  Noen synes makeup på ferie er tull, men jeg liker å freshe opp litt. Øyeskygge i gull fra Kicks/Clarins er min nye favoritt når jeg vil glitre litt. Den legger jeg på hele lokket. Leppestift er et must, jeg føler meg naken uten. Litt solpudder, rouge og en dæsj mascara, så er jeg klar for kvelden. I noen år hadde jeg vippeextensions, men øynene trengte pause, og mascara som forlenger vippene er bedre for lommeboken. Husk rensemelk før du legger deg, ellers kan du våkne med sliten hud og hovne øyne. Oss allergikere imellom. Fuktighet til huden får jeg med lette ansiktskremer fra Beths Beauty. Jeg er spesielt begeistret for en solkrem til ansiktet med farge, faktor 50; den både beskytter mot solen og gjør at du ser fresh ut.

Hva er dine makeup-favoritter?