Annonse

shopping lillehammer

Corona-forvirret? En jungel av regler, gjør det vanskelig å vite hva som gjelder. Vi kan kjøpe melk, brød og medisiner, men ikke nye klær.

Klikk&Hent my ass! Jeg ender opp med feil størrelse og liker det ikke. Jeg vil se og kjenne på varene og velge selv. Derfor ble jeg glad da jeg fant et åpent senter i Lillehammer. På Strandtorget kunne jeg kjøpe både sokker, pysj og blomster! Får du kjøpt det du vil eller savner du åpne sentre og en caféstol? Og hva synes du om klikk&hent-trenden?

Mange stengte sentre i coronatid

Jeg måtte helt til Lillehammer for å få tak i pysj og sokker. Der var det også lov å sitte ned på café, mens det i min kommune er kun take away og/eller låste dører. Hva er du mest irritert/forvirret over? Munnbind, besøksregler eller hva du kan handle og ikke?

Liker og savner en caféstol

Jeg har sjelden vært så takknemlig over å kunne sitte ned på café å nyte en vaffel med rømme og syltetøy. Det var mulig på Strandtorget i Lillehammer, et par timer fra mitt hjemsted. Her kunne jeg også vandre rundt på et åpent senter og handle blomster, pysj, en skjorte og sokker. Det føltes befriende, som å få noe av normallivet tilbake. Rusle rundt og se – som vi damer liker!

Forstår ikke reglene

Vi er mange som snubler i corona-reglene: Hva er forskjellen på å handle klær og shampoo? Hvorfor er det i min kommune Nordre Follo, Oslo og mange andre kun frisører, Vita, apotek og matbutikker som er åpne? Det er nok flere enn meg som ønsker seg ny skidress eller nye sokker før påske, og som ikke får tak i det.

Endte opp med skijakke i feil størrelse

Sist mitt lokale kjøpesenter stengte, kjøpte jeg ny skijakke på tilbud med klikk & hent- men jeg fikk jo ikke prøve den og endte opp med feil størrelse. Det skal ikke være enkelt, det har regjeringen bestemt!

«Skijakken fra Johaug ble hengende i en pose i gangen. Slukøret dro jeg på skitur i gammelt utstyr og ikke den trendy nye outfiten som planlagt. Noe så irriterende! Det ødela hele opplevelsen.»

Da senteret åpnet igjen, gikk jeg inn og byttet jakken i en størrelse større, da etter en tur i prøverommet – «som normalt.» Men det var for sent, og det magiske  skiøyeblikket var over.

Heller ikke på The Well kan man nå prøve tøy,  det vil si badedrakter og bikini, før kjøp grunnet smittefare: En venninne merket at badetøyet strammet, men da var det for sent og hun måtte bare beholde den. Dette er jo helt håpløst! Regelrytteriet har gått for langt.

Min største irritasjon er at vi ikke får ordentlige svar på hvorfor det stenges ned. Det finnes ingen konsekvensanalyser. Tiltakene ødelegger mer enn de gavner, det har mange eksperter pekt på. Men fagfolk blir ikke hørt.

Stenger for stengingens skyld?

Kanskje finnes det ikke noe svar på nedstengingen. Det kan oppleves som man stenger for stengingens skyld. Føler man seg  innestengt, går det iallfall an, som jeg gjorde det, å ta turen til et åpent senter, endel mil unna. Heldigvis har jeg bil! I påsken er det mye buss for tog, som gjør reising enda mer brysomt.. 🙂

Her er innkjøpene fra Strandtorget i Lillehammer: Pysjen bestående av to deler, trøye og kort shorts, er fra H&M og deilig å chille i.

 

Den kule skjorten i sort og hvitt er fra H&M

Sokkene og trusene er fra Gina Trikot og H&M

Samtidig fikk jeg kjøpt nydelige tulipaner i mange farger fra Mester Grønn og påskelys og servietter + skåler og påskegodt på Nille.  

«Nå drømmer jeg om at alle verdens sentre, svømmehaller, restauranter og hotell må få åpne. Vi trenger normallivet tilbake.  Å få kjøpt seg helt dagligdagse ting som sokker og truser, bør ikke være så vanskelig! Jeg trenger å rusle rundt som en normal person, uten tvangsregime. Og jeg trenger å få sitte ned på en caféstol og slurpe i meg noen dråper varm drikke og spise en vaffel. «

Hva gjør du i påsken? Hva synes du om klikk & hent-kulturen?

Les også: Minimal smitte i butikker og på restauranter – likevel stengte alt

Les også: Sentrene er stengt – men holder likevel åpent (NRK)

Les også: 5 utålelige ting med ny nedstenging: Barn får ikke leke; men de voksne kan gå på polet!

Les også: Smykker & Accessories for menn: Bli ny med Trendhim