Annonse

Påsken 2021 henger i en tynn tråd! Like etter at jeg var på Hafjell og Lillehammer på et lite prosjekt, ble det innført skjenkestopp i hele NORGE. Spa-opplevelsen jeg viser på bildet, må du derfor kanskje vente på. Men fortsatt lokker fjellet med hytter, badstuer og ski for den som kan og vil. Hva er dine påskeplaner – og hvor vil du helst reise?

Skremming eller fakta

Jeg fikk sjokk da hele Viken ble stengt ned igjen før påske. Drømmen om deilige turer på The Well røk:  Igjen er spa-opplevelsen stengt på ubestemt tid. Å reise utenlands er heller ikke enkelt: Det  stilles krav om negativ covidtest og 10 dager på karantenehotell ved hjemkomst. Dette vil nok skremme mange fra å reise. Skjønt hvordan skal man få plass til tusenvis av påsketurister ankommende Gardermoen på karantenehotell? Er det mer skremming enn fakta? Og hvordan kan jeg være mer beskyttet på et hotell blant masse turister enn i mitt eget hjem? Noen har pekt på at dette nye påbudet strider mot menneskerettigheter og minner om»nazi-kultur.»

Påskeregler: Vår Staude klikket på Høie

I Norge så jeg åpne muligheter i Tønsberg, på Trysil-fjeller og i Trondheim: Men få dager før påske, kom beskjeden om at det ble skjenkestopp i hele landet og gjeninnføring av to meter avstand. Da ble det bråstopp for mange hoteller og restauranter. Jeg føler med alle som hadde handlet inn påskevarerog nå må stenge og kanskje går konkurs. Men endel hoteller og tilbud holder fortsatt åpent. Har du hytte eller mulighet til å leie, er det bare å reise avgårde. Du bestemmer selv, selv om anbefalingen er maks to gjester og å unngå fritidsreiser. Forstå det den som kan. I God Morgen Norge så vi Vår Staude bli frustrert og sinna på Høie, som lager de uforståelige påskereglene.

Unn deg god påskemat og påskedrikke

En deilig Aperol i hytteveggen eller på terrassen kan vi uansett unne oss. Den lager du enkelt selv: Bare kjøp prosecco, farris/soda, aperol, appelsin og isbiter. Menyen på Hafjell før påske var bl.a reker på ferskt rugbrød, kjeks, gode oster og urter, tomatsuppe med rømme og urter og pizza. På bildet nederst vises et enkelt skreimåltid; med skrei, bacon, ferdig ertepuré og kålrotstappe fra Meny, saus og kamskjell. God drikke til: Tørr/halvtørr hvitvin med eller uten bobler eller farris. Anbefalt rødvin er en god Bourgogne, f.eks Hautes-Cotes de Beaune.

Her er noen glimt fra Hafjell og Lillehammer noen dager før påske.

Bildene er fra alpinanlegget på Hafjell, Scandic Lillehammer hotell: Spa: kr 195,- per person – og lånt hytte på Hafjell

Sen

Send meg gjerne dine påsketips!

Les også: For et år siden:

Ro ned og pust med magen: 10 små ting å glede seg over i Corona-påsken

Les også: På jakt etter pysj og sokker: Jippi, jeg fant et åpent kjøpesenter

Les også: Påske på Hafjell – aktiviteter

Les også: Hva skjer i Lillehammer i påsken?