Annonse

Dette er tiden for å stresse ned og føle skogens ro: Jeg våknet litt ør. Men det var før jeg lå med hodet på en trestamme og syntes trærne så morsomme ut. Det var før jeg plukket en bukett hvitveis. Det var  før jeg ruset meg på nok et vinterbad. Og det var før jeg innså at det ha en slik dag alene i solen kan være langt bedre enn å krangle med dine nærmeste om karantene-reglene.

Jeg skulle vært på språkkurs i Las Palmas i påsken, bodd på billig motel og møtt masse nye mennesker. Alt gikk i vasken. Nå sitter jeg hjemme og gjør det beste ut av dagene.

1.God lyd i øret hjelper. Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det. . Jeg misset nesten hele morgentimen med  online zumba fordi jeg rotet meg bort på Facebook. Men jeg slo på tidsnok til å høre sangen Bailando. God lyd i øret hjelper alltid. Selv uten treningstøy, går det an å danse litt på stuegulvet.

2.Si hei til noen i skogen og  klem et tre. Dagsavisene fortalte meg at jeg må ut å gå tur grunnet sol og fint vær. Fordi Bent Høie har sagt det! Så da var det bare pakke bagen og komme seg til sjøen. Jeg gikk en runde og ventet på at en eldre dame skulle komme ned fra en stenknaus. «Ikke vent på meg, jeg går så sakte,» sa hun og vinket meg videre.  Et par sa hei der oppe i skogen. De smilte! Jeg hadde nesten glemt hvordan det var å si hei, for alle er så alvorlige om dagen. Men så husket jeg det og heiet tilbake. Så klemte jeg et tre, for trær har ikke virus.

3. Plukk hvitveis. Øynene mine falt på en hvit eng med hvitveis. Jeg plukket en bukett og la meg ned på en trestamme. Da oppdaget jeg hvor morsomme trærne så ut nedenfra. Det hadde jeg ikke tenkt på. Jeg drømte meg litt bort og tenkte at kanskje jeg var med i et spill om å overleve som i gamle dager – på Farmen.

4. Rus deg på et vinterbad. Solen stekte og jeg hentet badetøyet i bilen. Nå eller aldri. Jeg tok sats og løp ut i sjøen så folk skvatt rundt meg. Nå angret jeg de dagene jeg droppet sjøbadet. For det var jo så deilig. Helt skjønt. Snart kan jeg ikke kalle det vinterbad lenger, men vårbad. Det gir energi, gjør meg mer årvåken og sterkere. Kanskje har du barn eller barnebarn som blir med? Det blir garantert suksess.

Les også: Wim Hof, The Ice Man: Riktig pust og isbad gjør deg sterkere

Les også: Isbad mot virus: Derfor virker det. Hold hodet kaldt og hjertet varmt.

5. Ta deg en bolle. Dette gjelder definitivt alle som angriper folk på sosiale medier om dagen. Vi andre kan kose oss med en nybakt kanelbolle fordi vi fortjener det – særlig sånne gode som de selger på Anne på landet. At kafeen ikke var stengt, ga lykkerus. Små bobler av takknemlighet og velvære. Et sånt fristed kan du også finne.

6. Ta video eller livestream. Jeg laget video mens jeg badet og spiste bolle. Jeg har mye på hjertet og noen ganger er det ok å ikke skrive det, men si det live. Faktisk liker jeg det så godt at jeg gjerne vil finne noen å lage podcast sammen med. En av flere drømmer jeg går med. Jeg savner å lage radio og være live, som med nærradio og Norsktoppen. Alle timene i studio med headset, musikk og prat var fantastiske.

7. La det swinge i  bilen. Nyt friheten i bilen, om du har en. Frihet er en av mine viktigste verdier. Å leve under kontroll med mye regler, er vanskelig for meg. Særlig om de ikke gir mening. Men i bilen slipper jeg unna Erna, og kan spille musikk på full guffe og nyte øde landeveier. Håper bare ikke jeg får bot, jeg glemmer noen ganger fartsgrensen.

8. Nyt at du sparer penger. Jeg savner reiser, restaurant, frisør, hudpleie, dyre hudkremer, pedikyr, manikyr, vipper og bryn – men tenker også med fryd på hvor mye penger jeg sparer disse ukene i karantene. Å sitte med en gammel hårkur og ta seg en corona fra Prix, er rimeligere enn dyre fornøyelser ute.

9. Det er ingen å være misunnelig på. Hyttefolket og cruisefolket er hjemme, akkurat som deg og meg. Ingen får brukt de dyre ferie-eiendommene sine verken i Norge eller i Marbella. De må stå i kø på polet og mekke noe biff eller skalldyr selv de også.

10. Du slipper å være sosial når du ikke vil. Mange blir ufrivillig ensomme nå og det er leit. Jeg lyttet til en familiekrangel og hadde vondt av en eldre mor og datter som kranglet om avstandsreglene, Men det kan være fordeler også: Grunnet at vi skal holde avstand, kan du slippe å være for mye sammen med familie eller bekjentskaper som sliter deg ut. Du har verdens beste unnskyldning: Sorry, det må vente, du vet Corona. 

Hva er det beste du får ut av dette?

Les også: Fedon Lindberg: 1 av 3 som blir syke av coronaviruset er betydelig overvektige.

Les også: 11 tips: Unngå å bli syk av coronaviruset: Slik styrker du immunforsvaret!

Les også: Coronaviruset:Ta av deg politihatten! Vi trenger trøst og kjærlighet! ❤️