Annonse

LIVSSTIL: Har du prøvd å gå baklengs, starte en blogg eller å lære et nytt språk? Slik bryter du med kjedelige rutiner og blir mer lykkelig. Jeg har oppdatert denne bloggen slik at den passer i disse korona-tider. Når friheten er truet, hjelper det å være kreativ. Her er 9 tips til deg i annerledes-dagene vi opplever. God påske. 🙂

Å bryte med kjedelige rutiner er kanskje ikke det du tenker mest på akkurat nå. Livet er endevendt for mange av oss: Vi må holde oss hjemme på ubestemt tid. Og hvordan skal det gjøre oss mer lykkelig å leve isolert? Jeg har endret noen av tipsene her, slik at de funker også i koronaens begrensende tid. Lykke til og god påske.

  1. Gå en tur i lunsjen istedenfor å spise matpakken din på hjemmekontoret. Gå baklengs litt av veien. Ta bilder med mobilen av vakker natur eller noe annet du liker. En pause gjør at du blir lettere til sinns. Du kommer mer i kontakt med deg selv og får tilbake kreativiteten som forsvinner i all støyen vi omgir oss med. En halv time fysisk aktivitet om dagen, gjør deg også sprekere og mindre utsatt for livsstilssykdom. Og det motvirker depresjon å være ute i dagslys.

2. Trenger du et adrenalinkick? Rastløse og eventyrlystne folk ruser seg på alt fra ekstremsport til  fjellklatring, strikkhopp og gambling. Den  ene gangen jeg prøvde rappellering, var jeg høy og svevde over kontorstolen en hel dag etterpå. En utrolig følelse! Nå som vi må holde oss mest hjemme, kan du lage natursti eler hinderløype i skogen eller i bakgården. Du kan begynne med isbad eller jogging. Du kan teste ny sport online. Det kan også gi et kick. Og du kan bli råsprek! Har du aldri prøvd zumba eller yoga er det tiden for å teste ut.

3. Test dataspill med din kjære: En bekjent skrev på Facebook at hun og mannen sover lenge, lager god mat og spiller dataspill sammen. Det siste kan gi samhold og kick samtidig. Det må være noe dere begge liker da. Selv foreslår hun Division 2. De må samarbeide og det er morsomt og får tiden til å gå sier hun .Ellers så har du jo gambling om du virkelig ønsker et adrenalinrush. Et ungt par jeg kjenner vant noen tusenlapper på casino: De opplevde et skikkelig gledeskick: Nå fikk de råd til ny sofa! Nå kan vi ikke reise, men du kan teste gamblinglykken på nettet.  Bare vær forsiktig, og ikke bruk penger du ikke har.

4. Prøv noe nytt. Dette er tiden du virkelig kan tenke nytt. Som å starte en blogg. En leser var skeptisk til at jeg kalte meg HelseTine. Hun mente i tillegg at vi ikke trenger  bloggere for tiden. Henne om det: Lag en blogg selv! foreslo, jeg. Det bør være noe du brenner for da! Det finnes mange gratis blogg-platformer, så bare skriv i vei. Har du en hobby som strikking eller 70-talls-musikk, kan du joine hobbygrupper på FB og del erfaringer med andre. Lag videoblogg, vis deg frem på YouTube. Begynn å sende live hva du holder på med. En ung negldesigner jeg kjenner vil lage sin egen sminkekanal på YouTube, men tror det er for sent; for konkurrentene er mange. Men det er adri for sent. Tenke det, ville det, men gjøre det?

5. Hvor mange ganger har du ikke vært på den samme spinningtimen  eller trålet det samme shoppingsenteret?  Nå er treningssentrene stengt, men du kan fortsatt handle og teste nye matretter og matvarer. Jeg blogger fra café og det gjør hele dagen bedre. At jeg kommer meg ut og ser folk. Jeg er sosial og trenger litt input for å ha det bra. Les om din by på nett, og finn ut hva som er åpent. Kanskje er det mer enn du tror. Selv ble jeg sjeleglad over at Baker Nordby var åpent: Små ting betyr mer. På café kan du sitte med DuoLingo og lære et nytt språk også, for eksempel.

6. Se om det er noen du kan glede med å sende et kort eller ta en telefon. Lær deg sosiale medier som Snap og Insta, om du ikke allerede er der. Du får kontakt med fler. Ring folk fra FaceTime  I følge forskning gir det mer glede å gi til andre enn seg selv. Du trenger selvsagt å være god mot deg selv også. Lytt til hjertet og finn ut hva du trenger. Be om hjelp om det trengs.

7. Google nettet etter tilbud: Forrige gang jeg delte denne bloggen foreslo jeg å melde seg frivillig inn i en organisasjon. Det er befriende og gir deg et nytt syn på livet. Selv joinet jeg Røde Kors lokalt og deltok på språkcafé og leksehjelp for innvandrere. Vi spilte spill og snakket norsk. Ja, vi drakk kaffe også – bare i litt andre omgivelser enn vanlig! Nå er tilbudene stengt, men du kan sikkert melde deg inn likevel, eller google for å se om det er noe nytt og spennende du kan delta på når samfunnet er i gang igjen.

8. Finn en ny hobby. Hvem sa at du var for gammel til å lære poledance eller tango, teste dating eller lære et nytt språk? Så lenge du har lyst, hva hindrer deg?  Finn en ny heiagjeng. De som sier du er dum som ser YouTube-videoer og danser salsa til klokken to om natten på stuegulvet, er bare misunnelige. Tinder og andre møteplasser er oppe og går – vi kan chatte og prater sammen og vente med å møtes. Alt er mulig. Vi har så mange unnskyldninger, vi sier kanskje, får se, istedenfor å hoppe i det. Det verste som kan skje er at du mislykkes, men da finnes det nye muligheter – etterhvert. Vi må bare være tålmodige.

9. Fortsatt ikke overbevist? Jeg må overbevise meg selv noen ganger også i disse coronatider. Det er ikke hver dag jeg våkner med like lyst sinn. Som regel hjelper det sove ut, og å komme seg ut.  Hver morgen har du en ny mulighet til å ta på deg lykkebrillene og ta ansvaret for at dagen blir god.  Er du ikke klar for å ta steget, så gå med museskritt og tenk «hva er det minste jeg kan gjøre for å nå dit jeg vil» enten det er nytt arbeid, en ny hobby, en drømmereise når det blir mulig, bedre form, mer penger eller en ny venn/partner.

Innlegget er trykket tidligere. Da var det ikke Coronakrise i Norge. Det er derfor aktiviteter nevnt i denne bloggen som er justert en smule. Vi får gjøre det beste ut av det.  

Lykke til. 🙂

Skriv gjerne en kommentar og fortell om dine lykkeformler!

Klem fra Helse-Tine

Jeg er journalist, coach og helse/livsstils-blogger

Trenger du å kontakte meg? Mail til tinecec@gmail.com