Annonse

Har du prøvd å gå baklengs, starte en blogg eller å jobbe som frivillig? Slik bryter du med kjedelige rutiner og blir mer lykkelig.

  1. Gå en tur i lunsjen istedenfor å spise matpakken din ved det samme bordet med de samme kollegene. Ta bilder med mobilen av vakker natur eller noe annet du liker. En pause gjør at du blir lettere til sinns. Du kommer mer i kontakt med deg selv og får tilbake kreativiteten som forsvinner i all støyen vi omgir oss med. En halv time fysisk aktivitet om dagen, gjør deg også sprekere og mindre utsatt for livsstilssykdom. Og det motvirker depresjon å være ute i dagslys.

2. Uflaks i livets lotteri? Prøv noe nytt. Syng på T-banen, våg å stå på en scene, rekk opp hånden i klasserommet, start en blogg og skriv om dine yndlingstemaer, start en hobby-gruppe, vis deg frem på YouTube. En jente jeg kjenner drømmer om å lage sin egen sminkekanal, men nå tror hun det er for sent; for konkurrentene er mange. Slik snakker vi oss selv ned.  En annen vil utgjøre en forskjell, men sitter fortsatt i den samme kjedelige jobben. Tenke det, ville det, men gjøre det?

3. Trenger du et adrenalinkick? Noen ganger er ikke en tur i skogen nok til  å komme på nye tanker. Rastløse og eventyrlystne folk ruser seg på alt fra ekstremsport til  fjellklatring, strikkhopp og gambling. Den  ene gangen jeg prøvde rappellering, var jeg høy og svevde over kontorstolen en hel dag etterpå. En utrolig følelse! Et ungt par jeg kjenner vant noen tusenlapper på casino under sydenferien i Bulgaria,  og kjente et skikkelig gledeskick; nå hadde de råd til ny sofa! Du kan også teste gamblinglykken på nettet, men vær forsiktig, og ikke bruk penger du ikke har.

4. Hvor mange ganger har du ikke vært på den samme spinningtimen  eller trålet det samme shoppingsenteret?  Meld deg frivillig i en organisasjon! Da kommer du ut av komfortsonen. Å møte nye mennesker er befriende og gir deg et nytt syn på livet. Selv deltok jeg på språkcafé for innvandrere, og fikk noen morsomme timer med hyggelige folk. Vi spilte spill og snakket norsk. Ja, vi drakk kaffe også – bare i litt andre omgivelser enn vanlig! Det var godt å gjøre noe for andre. I følge forskning gir det mer glede enn å gi til seg selv.

5. Finn en ny hobby. Hvem sa at du var for gammel til å teste poledance, til å lære tango, gå på disco, reise alene, teste dating eller lære et nytt språk? Så lenge du har lyst, hva hindrer deg?  Finn en ny heiagjeng. De som spør hvordan du har penger til å reise og sier du er dum som danser salsa til klokken to om natten, er bare misunnelige. Gi blaffen i dem og lytt til deg selv. Vi har så mange unnskyldninger, vi tar så mange forbehold, vi sier kanskje, får se,  i stedenfor å hoppe i det. Det verste som kan skje er at du mislykkes, men da finnes det nye muligheter.

6. Fortsatt ikke overbevist? Det er ofte du selv (og jeg) som setter hindringene. Hver morgen har du en ny mulighet til å ta på deg lykkebrillene og ta ansvaret for at dagen blir god.  Er du ikke klar for å ta steget, så gå med museskritt og tenk «hva er det minste jeg kan gjøre for å nå dit jeg vil» enten det er nytt arbeid, opprykk på jobben, en drømmereise , bedre form, mer penger eller en ny venn/partner.

 

Lykke til. 🙂

Klem fra Helse-Tine

Jeg er journalist, coach og helse/livsstils-blogger

Trenger du å kontakte meg? Mail til tinecec@gmail.com