Annonse

I min hjemkommune er hele 6 nye bomstasjoner satt opp. En av de tar kundene fra en nærbutikk, en annen skaper trøbbel for tog-pendlere. En tredje gjør det dyrere å gå tur langs helsefremmende Hvervenbukta. Som liste-kandidat for Ap ville jeg engasjere meg – men fikk til svar: «Det er ikke vår sak.» Seriøst, Ap? Jeg er en tenkende kvinne som engasjerer meg i akkurat det jeg vil.

Bompengene har økt med Frp i regjering. Protestene strekker seg fra nord til sør i hele landet – og helt til Kolbotn. Onsdag 12.juni møttes samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp),  Cecilie Lyngby fra Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) og Arild Hermstad fra Miljøpartiet De Grønne til debatt om saken.

Lar meg ikke kneble

Selv bruker jeg bloggen til å si min mening. 6 nye bomstasjoner i Oppegård er satt opp og gir økte utgifter for mange. Jeg lar meg ikke kneble av partikolleger som sier at dette skal jeg ikke bry nesa mi med:

«Alle saker som berører folks hverdag bør være partienes sak også. Selvsagt!»

Ikke vår sak

«Det eneste vi fikk være med å bestemme var plasseringen. Det er ikke vår sak,» var svaret jeg fikk fra folkevalgte Ap-ere på en messengerliste. Omstridte planer om ny svømmehall ved Kolbotn-vannet kunne jeg engasjere meg i, men ikke bomstasjoner.

Men jeg engasjerer meg i bomringer både i min kommune og resten av landet – og protesterer så mye jeg vil.

Det er min sak at …

  1. Det er min sak at Europris i Prinsdalen og en rekke andre nærbutikker nå er redde for å miste kundene. Les saken her.

2. Det er min sak at togpendlere som benytter Rosenholm stasjon til Oslo må betale Oslo-bompenger før de parkerer på stasjonen. Dette ble senere gjort om etter protester og det er laget en ny innkjøring til den nå innskrenkede parkeringsplassen.

Men bare det å vite at noen har tenkt så dumt og så uklokt, provoserer meg. Flere burde markert seg og sagt det! Les saken her. 

3. Det er også min sak at det nå på grunn av nok en bomring blir dyrere å gå tur langs helsefremmende Hvervenbukta.

Mette fra Jordbærsletta fikk en sorgreaksjon over at hun ikke lenger har råd til å besøke naturperlen langs stranden. DET er en sak. Les saken her. 

4. Det er min sak at aleneforeldre og barnefamilier med dårlig råd rammes hardt av å bo på feil side av bomringen. Det er min sak at Jeanette ikke hadde råd til middag på grunn  av ny bomring i hjemdistriktet. Denne saken er en betalingssak fra Nettavisen.

5. Det er min sak at LO har en helt annen plan – nemlig å lage et system der barnefamilier ikke ruineres. En familie som er brukt som eksempel, må ut med  40 000 kroner årlig i bompenger med de nye reglene. Helt vanvittig, ifølge LO og meg.

«Avgifter treffer fattig og rik blindt. Inntekt og reiseavstand bør avgjøre hvor mye du betaler i bompenger: Folk i distriktene har ofte mye lenger reisevei. I følge LO-leder Eggum er målet et system der man balanserer det å yte etter evne, med behov og faktisk bruk. Da unngår vi at vanlige arbeidsfolk blakker seg på bompenger. Det er urimelig at småbarnsforeldre med vanlige lønninger skal ta en stor del av kaken. De er ofte avhengige av å kjøre barna og med alle bomstasjonene som popper opp, blir kostnadene så høye at det presser økonomien.» 

6. Det er min sak at det nye partiet FNB Oslo mot bompenger nå stjeler mange medlemmer både fra venstre- og høyresiden og er like store som SV.  FNB Oslo et politisk parti som har opphav i Stavanger og folkeaksjonen nei til mer bompenger.

7. Det er min sak at en FB-aksjonsgruppe for miljø og mot bomringer engasjerer langt mer enn mange partigrupper. Denne gruppen er en aksjonsgruppe mot bompenger med en egen organisasjon.

8. Det er min sak at bompengedronningene Erna, Trine og Siv har bestemt at vi skal betale nye bomringer til 235 milliarder og nekter å snu – noe som betyr 93.000 kroner i bompenger for hver bilist.

9. Det er også min sak at en uheldig Oslo-beboer fikk bomringen rett i fleisen på balkongen, bokstavelig talt! HER evnet også AP å bry seg. Det er heldigvis ikke alle folkevalgte som svarer «Det er ikke vår sak.»

«Dette blir for dumt. Den bommen bør selvfølgelig ikke stå opp i balkongen til disse folka, sa Arbeiderpartiets miljøpolitiske talsperson Andreas Halse. «Vi kommer til å følge opp dette og sørge for at bommen får en bedre plassering, uttalte Halse til NRK.

10. Som journalist er det i tillegg min sak å påpeke at det var Dagsavisen som trykket saken om bom på balkongen først. Senere ble saken stjålet av utallige andre medier. Og det er en annen sak…

Les også: Jeg har trukket meg fra styret i Oppegård arbeiderparti

Les også: http://helsetine.no/uten-bilen-stopper-norge/

Les også: Du vet ikke hvor mye det sårer