Annonse

koronaregler spania

Er det mulig: Ville tilstander! Bartendere i Catalonia må nå opptre som politi og kreve vaksinepass. Igår kveld opplevde jeg dette i Barcelona.

Friheten tok slutt

I tre måneder har jeg gått fritt rundt, men nå er det slutt. Det er full sjekk av pass overalt frem mot jul. Ny lov. Ikke i Madrid, men her i Catalonia og flere andre spanske byer: Helt klart en strategi for å øke vaksinepresset.

Ble advart om endringer

Jeg ble advart om endringene av en kinesisk lærer og konsul jeg kjenner i InterNations, men trodde ikke det var så ille:
«Good morning, Tine. We need to have vaccinated certificate to access all the public places now. If you want to get it, better get your vaccine as soon as possible, if not, it may be hard for you to go public soon.»
Spania har lenge stått i mot, og latt være å følge de strenge restriksjonene i Italia, Frankrike og Tyskland. Maskene har vært den eneste irritasjonen. Nå ga altså Catalonia etter for presset, angivelig på grunn av «økte smittetall» – men det ser mer ut som maksimert vaksinepress. I følge en lokal mann er det kun tre tilfeller av omikron i Spania, så hvorfor dette rushet? 
Is i magen
Ps;flere tror at mange restauranter og foretak ikke vil følge dette; de vil ikke miste kundene og vi får se. Jeg har is i magen.
Mislikte rollen som kontrollør

I går kveld slet lokale bartendere i Barna. De måtte opptre som politi mot kundene før de kunne skjenke drinker: « De lokale myndighetene er så aggressive,» unnskyldte en ung barmann seg med. Helt tydelig mislikte han rollen som kontrollør. En turist fra California viste vaksiner han hadde tatt i USA. Fra en dag til en annen er alt endret og han må nå ta pcr et døgn før han flyr hjem, ikke tre. «Du må ha master i kovidregler for å klare å reise;» sukket han.

Slutt på gratis pcr-tester – big business

For en måned siden skal de ha sluttet å tilby gratis pcr tester på sykehuset her og du må betale dyrt; fra 60 euro og oppover. «En ny business,» nikket bargjester rundt meg. En lokal gutt fra området var trist og oppgitt. Selv droppet jeg offisielle events med InterNations denne helgen og dro til noen barer i El Gotico. Der trodde jeg det var fri innslipp, men tok feil.

Viste frem flykode

Etter å ha gått fra et sted hvor jeg kun ble tilbudt å sitte ute, fant jeg en annen metode neste sted. De ville se en qr-kode. Jeg viste frem qr-koden fra flyturen i september. Troskyldig: «Sorry, har bare denne jeg.» Barmannen gransket og scannet den: «Den er for fly, eller? «Han så på den unge barmannen og han nikket. Jeg ble godkjent. Han smilte da han ga meg ølen.

Falsk leg

«Bare få en venninne til å sende deg passet sitt, de har ikke tid til å sjekke om det er deg,» foreslo en venn. Tenk at det er sånn verden har blitt. Vi må låne falsk leg av andre , eller som en annen innbitt fyr foreslo; du får kjøpt det billig på Telegram.

Timing

Det er visst rett timing for å komme seg ut av Catalonia og det blir hjemmefester de siste dagene.

Som dere ser, slapp jeg fritt inn på toalettet på baren i El Gotico-området etter å ha vist flykoden. Dagen før ble jeg nektet på McDonalds, Gracia, men var glad til å slippe fettet: Jeg spiste sunnere mat, hvitløksreker og asparges med god manchegosaus rett rundt hjørnet. 

 

I tre måneder har jeg oppholdt meg i Catalonia, og jeg forteller om opplevelser på godt og vondt. Jeg snakker med folk fra ulike nasjoner som jeg møter på språkmøter og på barer/restauranter  og tar med deres reaksjoner. Det handler om personlig frihet og menneskeretter: Å maskere og massevaksinere mennesker og ta penger for pcr-tester er et stort eksperiment av menneskeheten og jeg tar debatten. Samtidig driver jeg folkeopplysning. Jeg ønsker også å vekke folk, for det som skjer i Europa kan få konsekvenser for Norge også. 

I Barcelona var detnylig store demonstrasjoner mot helsemyndighetenes tvilsomme julekampanje. Folk raser mot de  nye skiltene som er satt opp på en rekke cafeer og barer. Hva  tenker du? Les også: Reis uten vaksine og maske til Spania. Slik gjør du det  5 gode tips

Les også: Slik handler du i Spania uten maske; 4 tips

Les også: 9 ting som har overrasket meg i Barcelona, Spania

Les også: Food, culture and sightseeing in Barcelona; the best travel tips