Annonse

Engasjement mot lockdown og munnbind førte til at jeg ble intervjuet av Hemali om sensur. Det var spennende!

Overskriften er ikke helt dekkende: Jeg deler fortsatt tanker og artikler og diskuterer fortsatt restriksjoner og vaksinepress, men går ut av debatter hvor det drives netthets. Med mange kommer man ingen vei, man møter bare en mur av latterliggjøring og hets og det er nødvendig å beskytte seg.

Skyteskive for andres aggresjon

Det er viktig å reflektere over hvorfor den andre personen går til angrep. Jeg mener vel slik som flere psykologer har pekt på at det er mye aggresjon der ute, og at man lett blir skyteskive for andres frustrasjon. Den som forlater flokken blir «farlig.»

Behandler noen deg dårlig, handler det mest om den andre personen. Det er denne personen som velger denne holdningen eller denne behandlingen. Vit at det du utsettes for er projisering.

 Ergo: Det er ikke meg, det er deg. 

Lær deg å snu situasjonen, og kjenn på at du er verdifull. Din verdi er større enn andres manglende evne til å takle situasjonen.

Ikke bli et offer

I Norge har vi fått et mer polarisert samfunn med koronaen. Det er mye fiendtlighet, sterke følelser og harde fronter. Som redaktøren for Hemali selv sier; vi lever i ulvetider!

I denne turbulente tiden er det av og til smart å ta et skritt tilbake og distansere se. Samtidig er det viktig å ta ansvar, ikke bli et offer, og erkjenne at man har et valg: Velger jeg å bli i denne situasjonen eller ikke? Velger jeg å  fortsette å komme med min sannhet, trass i at andre ikke godtar det?

Skal jeg dempe meg for andres skyld?

Er jeg villig til å  slutte å hevde meg pga Janteloven? Er jeg villig til å dempe meg, bli mer stille, fordi andre blir sjalu og tror jeg har det bedre enn dem? Er min stemme mindre viktig? Fortjener jeg å ta plass?

Det gir styrke å tenke at man har et valg, enten det gjelder å bli i et forhold, en jobb eller i en annen situasjon med mennesker. Velger du å gå inn i det vanskelige, vitende om at det er du som velger det, kan du bli  tryggere og sterkere som person.

Går du eller blir du? 🙂

Ha kjærlighet til deg selv og egne valg. Ta deg selv på alvor.

Hold fast ved dine grunnverdier, og vit  at de er viktige.

Noen trenger alt du er.

Og det betyr SÅ mye mer enn fasade og  «politisk korrekthet» – hva som enn ligger i det tomme og triste begrepet.

Les here intervjuet her. 

Les også:

Derfor sier jeg nei til vaksinen: Jeg lar meg ikke presse; 5 personlige grunner

Hvorfor er det så viktig å kalle forskning og statistikk for konspirasjonsteorier? Hvorfor skal enhver sann opplysning dysses ned?

Ja, vi skal reise på ferie igjen; uten vaksine og koronapass!

Nyttige videoer om å følge eget hjerte fra Lorie Ladd. Se her. 

Se også: Du skal lide for fellesskapet. Intervju med Fred Heggen, psykiater. Se her.

Finn dine egne verdier. Hør podcast her.